Seger mot Degerfors i genrepet

Genrepet inför premiären slutade med en 3-1-seger mot allsvenska Degerfors IF på Behrn Arena. Efter en mållös första halvlek tog Degerfors ledningen med 1-0 i början av andra. Men vi visade återigen styrka och kunde vända på tillställningen sista kvarten, med tre mål från inhopparna Chris Redenstrand, Gustav Berggren och Yassin Hawat.

Laget
Vi hade gjort tre förändringar i startelvan sedan senaste matchen mot Brommapojkarna. På ena mittbackplatsen fanns Eirik Asante Gayi i stället för skadade Alexander Zetterström. Johan Arvidsson var tillbaka på mitten i en offensiv tiaroll, medan Samouil Izountouemoi tog plats på ena kanten i tremannaanfallet tillsammans med Douglas Karlberg och Pontus Jonsson.

Första halvlek
På ett regnigt Behrn Arena var det Douglas Karlberg som sparkade igång tillställningen. Vi kom till matchen med fyra raka segrar, där vi på slutet besegrat allsvenska IK Sirius (3-2) och IF Brommapojkarna (2-0).

Första farligheten för Brage kom i 11:e matchminuten när Karlberg och Izountouemoi väggspelade sig fram på vänsterkanten, men där Karlberg inte fick genom sitt avslut.

Den fåtaliga publiken fick se Brage ha bollinnehavet första kvarten. En som visade mycket energi i Brage var Seth Hellberg som vann flera dueller över planen.

I Degerfors kretsade en hel del kring Rasmus Örqvist som ofta var med i uppbyggnadsfasen av anfallen.

Halvvägs in i första halvleken visade ”Degen” att man är farliga i sina omställningar, och Dijan Vukojevic, framspelad av Diego Campos, hade ett skott som touchade en Bragespelare till hörna.

Första klara chansen för Brage kom efter knappa halvtimmen, på lagets tredje hörna, där Johan Arvidsson hittade skallen på Izountouemoi som tvingade målvakten Sondre Rossbach att sträcka på sig och få bort bollen till ännu en hörna.

Vi kom till flera anfall runt halvtimmesstrecket, ofta iscensatta av Pontus Jonsson och Johan Arvidsson. Tyvärr saknades den rätta kvalitén på inläggen som DIF:s försvar med mittbacken Seid Korac i spetsen stod i vägen för.

Spelet böljade fram och tillbaka i slutet av halvleken, där grönvitt hade ett litet spelövertag. Degerfors var dock hela tiden farliga när man kom med fart i sina anfall. Dijan Vukojevic visade bra spänst när han nådde högst på ett vänsterinlägg i 35:e minuten, men fick se bollen gå en bra bit över Bernardinis ribba.

Med fem minuter kvar av först akten fick IKB ett bra läge att ta ledningen. Efter ett bolltapp från hemmalaget rev Karlberg åt sig bollen och fick trots tre motståndare mot sig iväg ett farligt skott som tvingade Rossbach släppa retur. Tyvärr lyckades inte Jonsson överlista DIF-keepern som räddade returen till en resultatlös hörna.

Degerfors avslutade första halvleken bäst, och kom till några halvchanser som dock aldrig Bernardini behövde ingripa på.

En jämn första halvlek där båda lagen hade möjligheten spräcka målnollan men utan att hitta rätt.

Andra halvlek
Andra halvleken skulle få en händelserik avslutning där vi sista kvarten visade moral och kunde vända ett 0-1-underläge till seger med 3-1. Det betyder vi avslutade försäsongen med fem raka segrar.

Vi gjorde två byten i paus då Viktor Frodig och Gustav Berggren kom in för Bernardini och Arvidsson. Hemmalaget öppnade andra halvleken bäst och tog ledningen med 1-0 i 47:e matchminuten när Dijan Vukojevic visade sin huvudstyrka och snyggt kunde nicka in ett högerinlägg utom räckhåll för nyss inbytte Frodig.

Efter baklängesmålet tog vi tag i spelet och etablerade spel på Degerfors planhalva. Några riktigt heta chanser lyckades vi inte komma fram till då det ofta blev för trångt i straffområdet. Närmast var Karlberg med ett skott som täcktes till hörna.

I 63:e matchminuten bytte vi in sex spelare; Nyarko, Stensson, Ayaz, Camões, Redenstrand och Sjöberg ersatte Hellberg, Sletsjøe, Izountouemoi, Jonsson, Persson och Tamimi.

Även Degerfors gjorde flera byten under andra halvleken, matchbilden kändes mer öppen där Brage flyttade upp spelare på jakten efter ett kvitteringsmål. Vi ägde spelet och skulle också få till en kvittering i 74:e matchminuten, efter att tre av inhopparna presenterat sig. Efter en kort hörnvariant letade sig bollen via Asante Gayi i andravågen fram till inhopparen Christopher Redenstrand som fick på en praktträff som betydde 1-1. Bakom hörnan, som ledde fram till målet, låg ersättarna Jacob Stensson och Ielltsin Camões.

Brage var inte nöjda efter kvitteringen utan kunde ta ledningen med 2-1 i 84:e matchminuten när inhopparen Gustav Berggren iskallt kunde rulla in 2-1, fint framspelad av Kevin Nyarko. Inte nog med det. I 90:e minuten kunde Yassin Hawat, med sitt första seniormål, snyggt rulla in 1-3. Därmed reser vi hem med en skön seger inför serieallvaret som drar igång nästkommande lördag.

Vi summerar det med en rättvis seger efter en bra insats där hela truppen luftades. Bytena i andra halvleken blev det som kom att fälla avgörandet då samtliga mål kom från tre av inhopparna.

Nu väntar härnäst premiär i Superettan där vi den 1 april kl.15:00 tar emot Västerås SK hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Se till att säkra din biljett redan nu via webben, så fyller vi Vallen både på höjden och bredden. Löningen kom idag, och vi kör kampanjpris på hemmastå (endast 80kr) fram till och med midnatt idag!

Degerfors IF-IK Brage 1-3 (0-0)

Mål: 1-0 Dijan Vukojevic (47), 1-1 Christopher Redenstrand (74), 1-2 Gustav Berggren (84), 1-3 Yassin Hawat (90).

Varning, Degerfors: . Brage:

Domare: Richard Sundell. Assisterande domare: Mark Josef, Joakim Wik.

Publik: 153 (Behrn Arena)

IK Brage: André Bernardini (46 Viktor Frodig)-Jonathan Tamimi (63 Filip Sjöberg), Eririk Asante Gayi, Pontus Rödin, Malte Persson (63 Christopher Redenstrand)-Seth Hellberg (K) (63 Jacob Stensson), Henry Sletsjøe (63 Ieltsin Camões), Johan Arvidsson (46 Gustav Berggren)-Pontus Jonsson (63 Ferhad Ayaz), Douglas Karlberg (84 Yassin Hawat), Samouil Izountouemoi (63 Kevin Nyarko).