Skip to content

Seger mot Kvarnsveden

Säsongens andra derby mot Kvarnsvedens IK 2 slutade med en 3–0 (1-0)-seger på Stora Ensoplanen. Det betyder att vi tog tillbaka serieledningen från IK Sturehov, tack vare bättre målskillnad.

Brages assisterande tränare Mattias Andersson var nöjd över de tre poängen, men menade att man inte gjorde sin bästa match för säsongen.

-Sett till nittio minuter så gör vi det stabilt. Vi kan göra det bättre, men poängen var det viktigaste.

-Vi spelar väldigt mycket nord-syd, och väldigt lite öst-väst.

Hanna Torstensson, som gjorde sin första start för säsongen efter sin långa skadefrånvaro, inledde målskyttet med att göra 0-1 efter knappa tio minuter, i ett fint samarbete med Maja Andersson.

-Det var en spelvändning och Hanna tar en löpning från sin kant in mot mitten till Maja, och tar ner bollen och sätter den, ett vackert fotbollsmål.

Trots det tidigare ledningsmålet ville spelet inte lossna till fullo.

-Vi har lite bråttom, det var ett typiskt derby.

Vi dominerade ändå matchbilden, och hemmalaget hade svårt att komma till några målchanser. Farligast var det på ett par fasta situationer.

I förra matchen mot Hertzöga gjorde vi en närmast perfekt match, men mot Kvarnsveden såg det lite stressigt ut stundtals. Andersson menar att det kan bero det var derby och lite nerver inblandade.

-Vi slarvade, hade bråttom och kom inte till några längre anfall. Det var hafsigt.

En 1-0-ledning i fotboll är en skör ledning och trots att vi hade det mesta av spelet var det inte förrän efter Ella Fobergs 0-2-mål i 73:e matchminuten, 17-åringens tionde för säsongen, som grönvitt kunde släppa ner axlarna.

-Ja, då kunde vi lugna ner oss och börjar hitta det (spelet) på ett bättre sätt.

Med tio minuter kvar kunde Anna Sandin fastställa slutresultatet till 0-3.

I nästa omgång, lördagen den 27 augusti klockan 14.00, väntar hemmamatch på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen mot tabellfyran Rynninge IK. När lagen möttes på Grenadjärvallens gräs i maj vann hemmalaget med 3-1.

-Nu har vi revansch att utkräva. När vi mötte dem borta var det en bedrövlig gräsplan, så förhoppningsvis kan vi få ner bollen på backen, säger Mattias Andersson som hoppas laget ska finna det fina spel vi är vana med.

-Vi ska alltid spela vårt spel och inte anpassa oss efter motståndarna, avslutar Mattias Andersson.   

Text: Olov Lindgren

Matchfakta:

Kvarnsvedens IK 2-IK Brage 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Hanna Torstensson (9), 0-2 Ella Foberg (73), Anna Sandin (80)

Domare: Maja Jons. Assisterande domare: Sebastian Swenberg, Mhd Yazan Amro.

IK Brage (4-3-3): Alexandra Sjölander-Anna-Linh Stenquist (K), Robyn Decker, Joanna Snell, Luna Hermansson-Linn Mattsson (70 Vilma Allringer), Maja Andersson, Lisa Eljans-Ella Foberg, Anna Sandin (81 Agnes Almetun Lantz), Hanna Torstensson (46 Hanna Eriksson).

Ersättare: Cecilia Karlqvist, Clara Lönntorp (mv). 

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.