Seger mot Kvarnsvedens IK

I kvällens möte mot division 2-laget Kvarnsvedens IK blev det en komfortabel seger. Siffrorna skrevs till 3-0 (3-0) efter att Brages mål gjordes av Christopher Redenstrand, Ferhad Ayaz, Filip Sjöberg.

Grönvitt mönstrade en startelva där det både fanns rutin och ungdomlig entusiasm. Till den senare kategorin tillhörde debutanten och U19-spelaren Arvidh Andersson, som spelade i anfallet. Dessutom var det första matchen från start för nyförvärvet Emil Tot Wikström. Bänken bestod enbart av spelare från vår akademi.

Det var inte helt otippat Brage som öppnade matchen med stort spel- och chansövertag. Filip Sjöberg hade ett avslut som täcktes av Felix Mazzola, och Ferhad Ayaz ett tungt skott som Simon Hedman inte kunde hålla. För Kvarnsveden var det första träningsmatchen, och man lyckades inte under några längre perioder hålla bollen inom laget, och det var spel mot ett mål i stort sett.

Vi fick utdelning när Christopher Redenstrand slog till i den 20 minuten, när han dundrade in bollen upp i krysset, efter att Seth Hellbergs hittat honom med en cut-back-passning, fram till 1-0. I sekvensen före hade Ferhad Ayaz nickat i ribban, efter ett liknande inspel från vänster.

Det var ofta att vi kom fram på vänsterkanten, där Emil Tot Wikström visade sin snabbhet. Halvtimmen spelad var det nära att vi skulle öka på ledningen, när Seth Hellberg, hittade ”Totti” som var nära att bli målskytt. Matchbilden fortsatte med stort övertag för Brage, där vi framförallt kom fram på båda kanterna.

Daniel Ernström skapade KIK’s första målchans efter dryga halvtimmen, men fick se sitt avslut gå utanför Viktor Frodigs stolpe, som hade en väldigt lugn halvlek, där han han aldrig behövde ingripa.

Inom loppet av två minuter, kunde vi öka på ledningen när först Ferhad Ayaz satte 2-0, efter ett bolltapp från Kvarnsveden där Hedman och Robin Fransson missförstått varandra, och Ayaz senare fick öppet mål.

Sedan var det Ayaz den som låg bakom 3-0 i den 38:e minuten, när han passade till en omarkerad Filip Sjöberg i straffområdet, som enkelt skickade in bollen i målet. Första halvlek var det bara Brage, som visade upp ett stundtals fint spel, mot ett Kvarnsveden som inte mäktade med att hänga med i tempot.

Ferhad Ayaz fortsatte i den andra halvleken att visa upp ett par bra aktioner i inledningen av den andra halvleken,  där han både skapade chanser till sina lagkamrater och till sig själv.

Matchbilden fortsatte vara densamma, där grönvitt dikterade händelserna. Efter 58 minuter byttes P19-spelarna Dennis Lützow och Alan Kizil in. Brage började trycka tillbaka KIK allt mer, och ytterligare Bragemål låg på lut. Redenstrand kunde ha blivit tvåmålskytt, men fick se sitt avslut från vänstra delen av straffområdet , gå en bit utanför. Även Ferhad Ayaz och Filip Sjöberg hade runt 70 minuters-strecket ett par bra lägen, där avsluten inte gick på mål.

Kvarnsveden vaskade sedan fram en bra målchans med en kvart kvar, när Daniel Ernström fick fram bollen mot inhopparen Adrees Bibo, som förlängde bollen utanför. Under andra halvlek fick fem av våra U19-spelare speltid, och vi lyckades ha tryck på KIK i 90 minuter, även om spelet jämnade ut sit något sista tio.
Viktor Frodig fick i slutminuterna sträcka på sig, och rädda Ismael Mohammed Ismaels avslut efter backen, vilket var Kvarnsvedens enda avslut på mål.

Sammanfattningsvis en bra genomkörare för båda lagen.

Härnäst väntar hemmamatch nu på lördag, den 11:e februari kl.13:00, när vi möter Sandvikens IF på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Vi erbjuder fortsatt gratis entré, varmt välkomna!

Text: Per Lindgren.

IK Brage-Kvarnsvedens IK 3-0 (3-0)

Målen: 1-0 Christopher Redenstrand (20), 2-0 Ferhad Ayaz (37), 3-0 Filip Sjöberg (38)

Domare: Patrik Larsson

Publik: Ca 200 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen)

IK Brage: Viktor Frodig-Christopher Redenstrand, Roni Hajo, Yassin Hawat, Jonathan Tamimi (Alan Kizil, 58)-Emil Tot Wikström (Dennis Lütsow, 58), Ferhad Ayaz (Dennis Al, 83), Seth Hellberg (Albin Krångh 78), Jacob Stensson-Filip Sjöberg, Arvidh Andersson (Nils Betsén, 68).

Ersättare: Erik Martinsson.