Seger mot Lysvik

Tabelltrean Lysvik blev inget hinder för våra damers fortsatta jakt på seriesegern. Lördagens bortamatch slutade med IKB-seger 0-4 (0-2).

-Vi visade att vi kunde spela bra på en naturgräsplan. Generellt är jag jättenöjd tjejerna med matchen och tjejerna, säger Bragetränaren Fredrik Bengtsson på telefon, en stund efter slutsignalen.

Vi kopplade ett grepp om matchen efter den första halvleken genom mål av Robyn Decker och Hanna Torstensson. Sedan dröjde det till sista fem minuterna av matchen, innan Anna Linh Stenqvist, och Maja Andersson med varsitt mål spikade slutresultatet till 0-4.

Vinsten betyder att vi nu hakade av Lysvik från toppstriden, och att vi nu är uppe i sex raka segrar och fortsatt serieledning. Det är dock tight uppe i toppen, där vi har samma poäng som Sturehov, som samtidigt slog Rynninge med 8-0. Vi har dock fyra plusmål tillgodo.

Lysvik på bortaplan är en av seriens svåraste bortamatcher. Det hemmastarka västvärmländska laget kom till matchen med bara en hemmaförlust..

Efter dryga halvtimmen visade Robyn Decker vägen, när hon på en frispark fick bollen över muren, och sedan in lågt via stolpen, fram till 0-1. Hanna Torstensson gjorde mål för tredje matchen i rad efter sin comeback, när hon fick iväg ett bra skott utanför straffområdet, som ställde Lysviks målvakt. 2-0 ledning i paus, ändå säger Bengtsson att laget hade mer att ta fram spelmässigt.

-Vi var inte riktigt nöjda, vi sa att vi skulle fortsätta vårt spel. Jag tycker vi kontrollerar andra halvlek och de har egentligen inga målchanser. Överlag höll vi bollen på deras planhalva och kunde trötta ut dem. Vi gör våra två sista mål lite slumpmässigt.

Inbytte Anna-Linh Stenqvist, hade lite flyt när hennes inlägg letade sig i mål (85), fram till bortaledning 0-3.

-Sedan gör Maja Andersson 0-4, när hon kommer fri och rundar målvakten. Fyra olika målskyttar tyder på en styrka. Dessutom håller vi nollan ännu en gång, och vi har inte släppt in något mål på hösten, vilket visar en enorm styrka. Jag är stolt över dem, säger Fredrik Bengtsson, som tyckte laget gjorde en jättebra gedigen insats.

Tycker du seger 4-0, speglar hur spelet såg ut?

-Ja det tycker jag, och vi har bud på något ytterligare mål. Över 90 minuter håller vi dem borta och har spelet på deras planhalva. Hatten av för tjejerna, de gör en riktigt, riktigt bra insats.

I nästa omgång, lördagen den 10 september, väntar match på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen, mot mittenlaget Norrstrands IF.

-Vi har bra form, och bra energi i gruppen. Vi går in på träningarna och har fokus på nästa vecka. Vi har inte vunnit någonting, och vi försöker att inte ha för höga huvuden. Det gäller jobba att vecka för vecka. Jag tycker vi har kommit en bra bit på väg, det har vi visat i höst, då vi inte släppt in något mål.

Noterbart är att det sena tillskottet, Agnes Dahlström, inte var med mot Lysvik (vilket sedan tidigare var bestämt).

-Men hon är högaktuell för nästa match, avslutar Fredrik Bengtsson.

Text: Per Lindgren

Lysviks IF-IK Brage 0-4 (0-2)

Mål: 0-1 Robyn Decker (36), 0-2 Hanna Torstensson (41), 0-3 Anna-Linh Stenqvist (85), 0-4 Maja Andersson (88)

Varning; Lysvik: Maja Cvjetkovic

Domare: Anna Nyberg.

Publik: 85 (Myrborgen)

IK Brage (4-3-3) Alexandra Sjölander-Luna Hermansson, Joanna Snell, Robyn Decker, Thilda Johansson-Maja Andersson, Linn Mattsson, Lisa Eljans-Ella Foberg, Anna Sandin (Elsa Gustafsson, 82), Hanna Torstensson (Anna-Linh Stenqvist Foberg, 65). Ersättare: Hanna Eriksson, Ida Larsson.