Seger mot Norrby hemma på Vallen

Sista matchen innan sommaruppehållet – då plockade vi hem tre poäng, efter att vi rättvist besegrat Norrby IF med 2-1 (0-0) inför 1 315 åskådare på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Grönvitt avgjorde matchen inom fem minuter i upptakten av andra halvleken när först André Reinholdsson gjorde 1-0, och sedan Johan Arvidsson 2-0.

Tränarduon Klebér Saarenpää och Jan Mian, hade gjort fyra förändringar i startelvan sedan matchen mot Landskrona. Eirik Asante Gayi gjorde sin första match från start, när han ersatte avstängde Pontus Rödin i mittförsvaret. På mittfältet fick duon Christopher Redenstrand och Henry Sletsjøe förtroende, medans i anfallet var Niklas Söderberg tillbaka efter avstängning, och bildade anfallspar med André Reinholdsson. Till det ska tilläggas att Anton Lundin var tillbaka i truppen efter en tids skadeuppehåll.

Efter ett mindre bra Brageinkast på egen planhalva, utmynnade redan i den andra matchminuten för ett läge för Norrby, när Perparim Beqaj i avslutet kolliderade med Viktor Frodig, som blev liggandes en stund, men reste sig.

Inledningsvis kände lagen på varandra, och spelade på säkerhet. I matchminut 13 slog Jonathan Tamimi en långboll till André Reinholdsson i straffområdet, men ”Reine” lyckades inte få första touchen förbi Norrbyförsvararen och kom inte till något avslut.

Vi började sedan ta ett fastare grepp om matchen. Efter tjugo minuter tog Joakim Persson fart på vänsterkanten och sprang in i straffområdet, och fälldes av Fredrik Lundgren. Den solklara straffen tog André Reinholdsson hand om, men Norrbymålvakten Anton Cajtoft slängde sig åt rätt håll och fångade bollen efter marken.

Vi fortsatte att äga bollinnehavet, men hade svårt att komma till de riktigt klara chanserna, mot ett Norrby som spelade kompakt på egen planhalva. Joakim Persson hittade Johan Arvidsson i boxen, men Arvidsson fick aldrig tid att få iväg ett skott.

Ofta tog det stopp när grönvitt försökte ta sig fram centralt. Christopher Redenstrand testade med fem minuter kvar av halvleken, med ett distansskott som gick utanför. Norrby som inte haft någon rejäl målchans under hela halvleken, frånsett den i inledningen, fick i slutminuten ett kalasläge ta ledningen, när Anton Wede rann igenom och kom fri med Viktor Frodig, som svarade med en vass benparad. 0-0 i halvtid var med plus för Brage.

I den andra halvleken kom Niklas Söderberg till ett skottläge i straffområdescirkeln, tyvärr gick bollen en meter över. Men IKB skulle ta ledningen med 1-0 i den 51:a minuten, när André Reinholdsson tog revansch på sig själv efter straffmissen, och dundrade in bollen otagbart för Cajtoft. Ett mål vi gjort oss förtjänta av.

Ett kanske matchavgörande kom tio minuter in i halvleken när Johan Brannefalk tvingade Viktor Frodig till en svettig räddning. Och i minuten senare dubblerade IKB ledningen till 2-0 när Johan Arvidsson på egen hand med vänstern placerade in bollen invid den bortre stolpen.

Bortalaget skulle ändå ge liv i matchen när Perparim Beqaj i en tilltrasslad situation reducerade till 2-1 timmen spelade. Plötsligt var det Boråslaget som fick tryck framåt under en fem, tio minuters period. Halvvägs in i halvleken jämnade vi ut spelet igen. Jocke Persson kom två gånger in i straffområdet, och ena gången fick Jonathan Tamimi avsluta med ett distansskott, som gick över.. Anton Lundin byttes in med tjugo minuter kvar.

Joakim Persson vädjade för straff när han ramlade i straffområdet med dryga tio minuter kvar. Ett fysiskt starkt Norrby hade en del inlägg. Med fem minuter kvar kunde Joakim Persson satt spiken i kistan, när han efter en snabbvändning, fick bollen av Sletsjøe, men avslutade utanför. Norrby försökte med en sista anstormning, men utan att skapa något. En krigarmatch av de våra, gjorde att vi fick avsluta en fantastisk vårsäsong med en skön seger.

Nästa match spelas söndagen den 26 juni när vi bortamöter Utsiktens BK. Nu tar vi lite välförtjänt ledighet. Hoppas vi ses när vi drar igång igen!

Text: Per Lindgren.

IK Brage-Norrby IF 2-1 (0-0)

Målen: 1-0 André Reinholdsson (51), 2-0 Johan Arvidsson (56), 2-1 Perparim Beqaj (60)

Varningar: Brage: Henry Sletsjoe, Eirik Asante Gayi Norrby: Fredrik Lundgren, Alexander Salo.

Domare: Magnus Lindgren.

Publik: 1 315 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen)

IK Brage (4-4-2): Viktor Frodig-Jonathan Syberg Tamimi, Alexander Zetterström, Eirik Asante Gayi, Christopher Redenstrand-Johan Arvidsson (Anton Lundin, 71), Henry Sletsjøe, Seth Kanteh Hellberg (Jacob Stensson, 80), Joakim Persson (Mate Persson, 86)-Niklas Söderberg (Filip Sjöberg), André Reinholdsson. Ersättare: Andre Bernardini, Roni Hajo, Samouil Izountouemoi.

Norrby IF (3-5-2): Anton Cajtoft-Niclas Savolainen, Fredrik Lundgren, Alexander Salo-Johan Brannefalk, Christian Rubo Sivodedov, Nino Osmanagic, Gustav Berggren, Viktor Bergh-Perparim Beqaj, Anton Wede. Ersättare: Marcus Alexandersson (mv), Felix Gustafsson, Melvin Andersson, Ekin Bulut, Max Olsson, Gustav Broman, Pontus Eriksson.