Skip to content

Seger mot ÖSK

I säsongens fjärde träningsmatch för damerna väntade Örebro SK, hemmahörande i division 1 mellersta, på Behrn Arena. Efter en taktiskt väl genomförd match blev det vinst med 0-2 (0-2). Resultatet betyder att det var vår tredje raka seger under försäsongen.

-Det är väl alltid roligare att vinna än att förlora. Det viktigaste är hur vi sätter våra principer, vad vi kommer överens om vad vad vi ska göra, säger assisterande tränaren Mattias Andersson.

Brages tränartrio Fredrik Bengtsson, Mattias Andersson och Mattias Johansson visade fingertoppskänsla när man halvvägs in i matchen ändrade sitt försvarsspel, mot ett bra hemmalag.

-Vi möter ett riktigt spelskickligt Örebro, som är duktiga med boll. Vi börjar stå högt men märker ganska snart att det inte kommer att fungera, för de är spelskickliga.

-Så vi väljer att spela ett lägre försvarsspel, och från matchminut tjugo till slutsignalen gör vi en riktigt bra match, säger Mattias.

Brages båda mål kom inom loppet av fem minuter i första halvleken, genom snabba omställningar. Hanna Torstensson gjorde 0-1 efter halvtimmen, och sex minuter senare dubblerade Anna Sandin ledningen till 0-2.

Örebro SK, som också spelar i division 1, har på försäsongen gjort bra resultat och bland annat besegrat Elitettan laget Mallbacken med 1-0.

Vilka växlar ska vi dra efter dagens match?

-Att vi är otroligt bra tränade, att vi orkar hålla vår organisation i 90 minuter. Det är inte ofta vi faller ur den organisationen, fast vi möter ett så pass bra lag.

– Vi ska ta med att fotbollsmatcher kan vi vinna på olika sätt, och det här är ett sätt som vi lyckades göra det på idag.

För tredje matchen irad lyckas vi hålla tätt bakåt. Idag var det Clara Lönntorp som fick stå i målet, och gjorde det med bravur, säger Mattias Andersson som förutom sin målvakt, ville hylla kollektivet .

-En stor hatt av till Clara Lönntorp som blev sent inkallad (på grund av sjukdom/skador) och håller nollan, och får göra några svettiga räddningar i andra.

I nästa match är det dags för årets första tävlingsmatch, då vi på söndag den 12:e mars möter Falu BS FK på Kopparvallen, i första omgången av DM.

Text: Per Lindgren