Seger mot Tyresö FF

IK Brage tog andra raka segern på lördagen när Tyresö FF, hemmahörande i division 1 mellersta, slogs på bortaplan med 1-2 (0-1). Matchvinnare blev nyförvärvet Sofia Lissel och Hanna Torstensson som båda stod för ett mål och en assist.

Sofia Lissel, ny från Kvarnsveden IK, gav Brage ledningen med 0-1 efter dryga halvtimmen. Hanna Torstensson dubblerade sedan ledningen till 0-2 i andra halvleken. Hemmalaget fick in ett reduceringsmål med dryga tio minuter kvar men kom inte närmare.

-Vi hade lite svårt att komma in i matchen i början, sedan kom vi in i det och hittade vårt spel, säger Lissel på telefon.

Med sitt första mål i Bragetröjan skulle 22-åringen bryta dödläget i matchen när hon var på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde göra 0-1 i 32:a matchminuten.

-Hanna Torstensson tog ett skott utifrån som studsade på en motståndare. Bollen studsade ner en liten bit innanför straffområdet och så jag sköt direkt.

Grönvitt gick alltså in till pausvilan med en 1-0-ledning i ryggen. Tyresö hade en del boll inledningsvis av andra halvleken innan vi fick bättre ordning på spelet.

-I början av andra var det lite rörigt, men sedan kom vi in i det igen.

Målfarlige Hanna Torstensson ökade på ledningen till 0-2, och den här gången var det Lissel stod för framspelningen.

-Det kom ett inspel från kanten som jag tog emot och spelade vidare till Hanna som var i bortre delen av straffområdet, som tog emot den lite och sköt.

Vi kroknade en del i slutet av tillställningen och Tyresö kunde reducera till 1-2 i 78:e matchminuten.

-De kom in runt på kanten och slog en cutback.

Sista tio handlade det mycket om Tyresö, men då visade Bragespelarna upp ett stort hjärta och kunde hålla tätt.

-I slutet blev vi lite trötta, men vi hade en väldig kämparvilja, och klarade av att hålla emot, säger Sofia.

Två mål mot Gefle förra helgen och ytterligare två kassar idag lovar gott inför framtiden.

Lissel, som spelade nia, skapade en hel del tillsammans med Rut Isberg och Anna-Linh Stenquist Foberg i de främre linjerna.

-Anfallspelet funkade bra och vi hittade varandra väldigt fint, och kom till några riktigt bra lägen.

Noterbart är att Brage inte genomförde några byten i matchen.

Brage spelar nästa match lördagen den 16 mars kl 11.00 då vi för första gången i år spelar hemma på Borlänge Energi Arena, när division 2-nykomlingen Islingby IK står för motståndet.

Text: Per Lindgren