Skip to content

Seger och serieledning för damerna

Det blev en komfortabel 3-0 (2-0)-seger i vårepilogen borta mot nästjumbon Västanfors IF FK på Fagerliden.

-Tre poäng var det viktigaste i dag, säger Bragetränaren Fredrik Bengtsson som inte tyckte matchen var någon av säsongens bästa.

-Generellt har vi spelmässigt mer att önska.

Efter den mindre lyckade insatsen mot IK Sturehov i lördags, ville vi avsluta med en seger innan sommaruppehållet.

-Det var revanschlusta idag och vi tar en välbehövlig seger.

Trepoängaren betyder vi tar tillbaka serieledningen, då Torsby samtidigt förlorade hemma mot Norrstrands IF med 1-2.

Matchen inleddes med mer kamp än skönspel, där vi hade svårt med studsen på det aningen svårspelade underlaget.

Brage kopplade sedan ett klart grepp om tillställningen runt halvtimmes-strecket med två snabba mål. Robyn Decker spräckte målnollan i matchminut 28 när hon nickade in 0-1 och fem minuter senare dubblerade Ella Foberg på ledningen till 0-2.

-Sedan släppte vi ner axlarna, säger Bragetränaren som fick se sitt lag kontrollera matchen.

Västanfors gjorde flera byten i andra halvleken men utan kunna komma närmare i målprotokollet. I stället kunde Anna Sandin öka på till 0-3 i 60:e matchminuten.

Även vi gjorde fler byten då samtliga ersättare, förutom målvakten Walaa Jundi Ali Al-Huwairi, fick speltid. Det betydde att Elsa Gustafsson, Thilda Johansson, Agnes Almetun Lantz och Lisa Ewenson byttes in efter paus och kom därmed att bidra till att knyta ihop säcken och säkra vinsten.

Vi kan se tillbaka på en fin vårsäsong med sju segrar och bara två förluster. Vinsten ikväll betyder vi kan fira sommaren som serieledare. Laget kan nu gå på en fyra veckor lång välbehövlig semester, innan det är dags för återsamling den 20 juli.

-Nu väntar träning under eget ansvar, avslutar Fredrik Bengtsson, som säger att man inte kommer spela någon träningsmatch under uppehållet.

Brage spelar nästa match borta mot Torsby IF den 30 juli.

Text: Olov Lindgren