Seger på Behrn Arena

I säsongens andra träningsmatch ställdes IK Brage mot seriekonkurrenten Örebro SK på ett soligt Behrn Arena. Vi kunde vinna med 1-2 (1-1) efter att Gustav Berggren kvitterat till 1-1 i slutet av första halvleken och en kanon från inhoppande Adil Titi som satt 1-2 i 68:e matchminuten.

Laget

Till skillnad från premiären mot Gefle IF saknades Henry Sletsjøe som är uppsatt på skadelistan. Tillbaka i truppen var målvakten André Bernardini, försvararen Eirik Asante Gayi och anfallaren Ieltsin Camões som samtliga inledde på bänken.

Första halvlek

Efter en trevande inledning från båda lagen, skaffade Brage sig en dubbelhörna i femte matchminuten som dock både blev resultatlösa. Inget av lagen skaffade sig något markant spelövertag första femton, även om Brage hade mest bollinnehav. Johan Arvidsson och Chris Redenstrand hade ett par bra aktioner på vänsterkanten utan komma till avslut. Båda lagen vårdade sitt passningsspel, vilket gjorde att motståndarna hade det svårt komma till målchanser initialt. Hemmalagets första farlighet kom i 16:e matchminuten när mittfältaren Tobias Björnstad från vänsterkanten hade ett mellanting mellan skott och inlägg som gick en bit utanför. ÖSK, som vann med 2-1 i sin första träningsmatch mot Sandvikens IF förra helgen, tog över spelet efter tjugo minuter men utan komma till några klara målchanser. Närkingarna skulle ta ledningen med 1-0 i 28:e matchminuten när Adam Bark i straffområdet ostört fick ta ett par steg centralt i planen och kunde placera bollen till höger om Viktor Frodig. Brage hade sedan ett fint kvitteringsläge när Emil Tot Wikström försökte med en cykelspark, men fick se bollen gå rakt på Daniel Strindholm. Grönvitt tog flera löpningar, oftast på vänstersidan, där Redenstrand och Tot Wikström låg bakom mycket av det som skapades framåt. Spelet öppnade upp sig sista kvarten innan pausvilan och i den 42:a matchminuten kvitterade Brage till 1-1 genom Gustav Berggren snyggt framspelad av Samouil Izountouemoi. Det oavgjorda halvtidsresultatet var rättvist där båda lagen skapade likvärdigt med målchanser.

Andra halvlek

Brage genomförde inga byten i halvtid, utan ställde upp med samma elva som inledde matchen. Örebro rivstartade andra halvleken när Kalle Holmberg blixtrade till med en kanon, framspelad av Bark, som Frodig lyckades få fingertopparna på och tippa bollen över ribban. Det var ÖSK som hade mest boll i upptakten av andra, men Brage försvarade sig på bästa sätt där man oftast stod rätt i positionerna.

Framåt var det främst Nyarko och Izountouemoi som oroade framåt för gästerna.

Hemmalaget hade mycket av spelet på offensiv planhalva och Kalle Holmberg, snyggt framspelad av Lucas Shlimon, var nära att träffa rätt med en volley som Frodig kunde rädda.

Efter timmen spelad bytte IKB in Camoes, Weilid, Asante Gayi och Titi.

Våra byten gav omedelbar effekt då Adil Titi med ett tungt distansskott kunde ge Brage ledningen med 1-2 i 68:e matchminuten.

Matchen stod och vägde innan Brage fick ett jätteläge utöka ledningen i 77:e minuten. Gustav Berggren frispelade Kevin Nyarko som dock tog för god tid på sig när han skulle runda Strindholm som kunde knipa bollen. Kort efter var ÖSK-backen Valgeir Valgeirsson farligt framme men Frodig var med på noterna och kunde rädda vid sin första stolpe till en resultatlös hörna. Brage kunde sedan stänga igen matchen på ett säkert sätt och inkassera säsongens andra seger.

Brage spelar sin nästa träningsmatch lördagen den 10 februari kl 13.00 hemma mot nykomlingen Sandvikens IF.

Örebro SK-IK Brage 1-2 (1-1)
Mål: 1-0 Adam Bark (28), 1-1 Gustav Berggren (42), 1-2 Adil Titi (68).
Hörnor: 4-4 (1-3)
Varning, Örebro: . Brage: Malte Persson, Samouil Izountouemoi.
Domare: Erik Mattsson. Assisterande domare: Mikael Hallin, Jonas Dahl.
Publik: 517 (Behrn Arena).
IK Brage: Viktor Frodig-Chris Redenstrand, Malte Persson (60 Eirik Asante Gayi), Alexander Zetterström (K), Filip Sjöberg (60 Ielstin Camoes)-Emil Tot Wikström (60 Adil Titi), Gustav Berggren, Jakob Stensson (60 Cesar Weilid), Samouil Izountouemoi-Johan Arvidsson (81 Jonah Almquist), Kevin Nyarko.
Ersättare: André Bernardini (mv), Samuel Söderström-Linde, Amir Alkhozaee, Arvidh Svessar.