Skip to content

Segerintervjuer efter tre poäng mot ÖSK

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN /

Efter en till stora delar riktigt bra genomförd match kunde vi bryta den tre matcher långa sviten utan seger, när vi på lördagseftermiddagen bortabesegrade Örebro SK med 1-3 (0-2) på Behrn Arena. Målskyttar för dagen var André Reinholdsson, Niklas Söderberg och Jonathan Tamimi.

”Vi hade effektiviteten, men en stor del är det hårda jobbet i defensiven, det är grunden till att vi vinner matchen.”

Klebér Saarenpää efter segern.

Det var ytterbacken Jonathan Tamimi som satte spiken i kistan när han på stopptid från nästan halva planen satte 1-3 i tomt mål efter att ÖSK-målvakten William Eskelinen tagit sig upp i Brages straffområde i samband med en fast situation. 

-Det var en bit ifrån och jag visste att målvakten hade varit upp. Det var väl bara att försöka testa och pricka in och se om den går in, vilket den gjorde.

-Det blev någon kamp vid straffområdet, bollen kom väl ut på något sätt till någon jag inte vet vem det var, och sedan var det bara för mig att trampa på. 

-Sedan fick ”Fille” (Filip Sjöberg) den (bollen) och det var öppet på kanten, och han spelade ut den till mig, säger Tamimi som hade siktet rätt inställt från långt håll.

-Helt ärligt vet jag inte om det från våran planhalva, eller om jag hade kommit in på deras planhalva. Det var inte bara att bredsida in den, det var liksom att trycka till den ganska hårt.

Har du gjort något liknande mål från så långt håll tidigare?

-Nej, inte från så långt håll.

Vi öppnade matchen på bästa med ett fint spel och när André Reinholdsson och Niklas Söderberg ordnade en 2-0-ledning efter dryga halvtimmen fick vi en bra grund att jobba vidare på.

-Vi försöker spela bollen och göra våran grej. De får lite tryck emellanåt, men vi jobbar på som lag och kämpar och sliter hela matchen.

-Jag tycker vi krigar på.

I pausvilan med en tvåmålsledning var direktiven att fortsätta i samma stil, och bevara fokuset. 

-Vi skulle fortsätta trumma på och inte gå in i någon fälla och slappna av. Det var bara att gå in i andra halvlek och trycka vidare och inte sluta vid 2-0, utan försöka göra allt vi kan för att ”punkta” matchen så att de inte får någon energi.

Det fanns också lägen till ett tredje mål, där bland annat Söderberg hade en boll i ribban och Arvidsson ett avslut som gick utanför. Men i stället kunde rutinerade Jiloan Hamad reducera till 1-2 i 68:e matchminuten, fint framspelad av Yasin. 

-De får lite energi och tryck efter målet. 

Sista tio av ordinarie tid avtog lite av hemmatrycket och Brage kan jämna ut spelet.

-Vi blir lite nedtryckta men kämpar ändå på och det blir lite mer böljande. Vi får lite andrum och kan spela bollen, och sedan får vi den där sista situationen när målvakten springer upp på en fast situation, säger Tamimi som med sitt andra mål för säsongen satte punkt på matchen.

De tre poängen satt skönt efter tre raka matcher utan seger.

Jonathan Tamimi understryker vikten av att fortsätta i samma stil och inte slå sig till ro trots den aktuella tabellplaceringen.

-Det är bara att fortsätta ta med oss alla lärdomar och vad vi har lärt oss och gjort bra och försöka knyta ihop det och försöka göra det ännu bättre.

-Vi kommer aldrig vara mätta, utan vill bli bättre hela tiden. Det gäller vara ödmjuka och fortsätta slita på och kriga vidare i matcherna framöver.

Redan på onsdag väntar nästa match hemma mot Östersunds FK. Trots jämtarnas prekära tabelläge, menar Tamimi att det inte finns några enkla poäng hämta hem.

-Det blir en tuff match som alla andra matcher. Vi har inte gått in än på hur det kommer se ut i den matchen, men det kommer i dagarna. Det gäller att vara alerta och göra allt på träningarna.  

Brages huvudtränare Klebér Saarenpää, gladdes åt vinsten och att man växlade in på segerspåret igen.

-Det känns bra. Det var det här vi behövde och som doktorn ordinerade oss. En riktig kämpaseger. Vi försvarar oss i långa stunder i och med att vi tar ledningen. De har en del tryck med mycket inlägg, men jag tycker vi hanterar det, de många situationerna, på ett bra sätt. Det är synd att vi inte får göra 3-0, och spela avslappnat, men det är tre poäng och det är det som är det viktiga.

Vad bäddade för dagens seger?

-Vi spetsade till det med kvalitet i enskilda anfall. Och gör det extremt bra, deras mittbackar går bort sig grovt, och det utnyttjar vi på ett fantastiskt bra sätt.

Enligt statistiken hade vi tre avslut på mål, och därmed hundraprocentig utdelning. Dock räknas till exempel inte Söderbergs ribbträff.

-Vi hade effektiviteten, men en stor del är det hårda jobbet i defensiven, det är grunden till att vi vinner matchen.

Blev matchbilden som väntat?

-Inte riktigt, att ÖSK skulle få ett så stort tryck på oss stundtals, och där vi inte har ett längre bollinnehav.

-Vi blir ivriga och slarvar tekniskt och de får ett bra tryck på oss. Men vi hanterar det på ett jättebra sätt. Vi har en trygghet och lugn i det, även om det blir mycket inlägg.

Som i de flesta tidigare matcherna var vi starka i slutet, trots att ÖSK tryckte på för ett kvitteringsmål efter 1-2-reduceringen med dryga tjugo minuter kvar, höll vi ställningarna med ett solitt försvarsspel.

-De har stort tryck, och de lyfter på övertid in bollar, så lyckas vi förvalta det på ett bra sätt. Vi lär oss knyta ihop säcken.

Redan på onsdag väntar nästa match då Östersunds FK kommer på besök till Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Med Örebrosegern i ryggen kommer vi med gott självförtroende till mötet mot fjolårets allsvenskar.

-Det borde stärka oss. Nu har vi ledigt imorgon, har sedan två träningar, och kommer fokusera på Östersund. 

-Vi kommer att njuta av segerns sötma och sedan släppa den här matchen snabbt, avslutar Saarenpää.

Målvakten Andre Bernardini, som gjorde sin andra match från start, stod för en gedigen insats och bidrog i allra högsta grad till segern.

-Det känns piggt. Det var en bra match av oss på ett helt annat sätt, och bra försvar, som gör att vi får tre poäng. Vi hade inte så mycket bollinnehav, men vi stängde ner dem, och gjorde jobbet, säger en glad Bragemålvakt.

-Det känns fantastiskt, för det är tufft att ta tre poäng av Örebro.

Hur kändes det när ÖSK tryckte på för en kvittering efter att de reducerat till 1-2?

-Även om det såg lite stressigt ut, så hade vi full kontroll. De hade inlägg på inlägg. Pontus (Rödin), Zäta (Alexander Zetterström) och Eirik (Gasante Gayi) gör ett fantastiskt jobb. Alla var tillsammans i straffområdet. Även om det var mycket tryck från dem, visste jag att vi skulle vinna bollarna (i straffområdet).

Efter en något knackig period var de tre poängen mot Örebro välbehövliga för att inte halka ner i tabellen.

-Det var den viktigaste segern sedan vi kom tillbaka efter uppehållet. Vi lyckades bra idag, säger Bernardini, nöjd över utdelningen att man fick med sig alla poängen hem till Borlänge.

– Jag tycker vi gjorde ett bra jobb mot AFC och Skövde, men lyckades inte ta trepoängare. Så det var extremt viktigt för oss.

Vad tar ni med er från matchen idag i själva spelet?

-Att vi är tillbaka med mycket energi att vi offrar oss i 105 minuter. Det var 26 grader, och det var inte lätt när vi måste försvara oss så pass mycket, men vi gjorde jobbet. Så det var en fantastisk insats.

Brage ligger i och med segern kvar på andraplatsen, men att börja prata om allsvenskan redan nu vill André inte göra.

-Vi ska vara försiktiga med sådana förväntningar, även om vi har ett så pass duktigt lag. Vi tar en match i taget.

-Vi har tillräckligt med kvalitet i den här gruppen att vinna varje match. Förväntningarna är att vi ska spela bra som vi gjorde idag, säger han och fortsätter:

-Jag hoppas att vi kan hålla i det hela vägen, för det vore jävligt kul att gå upp till allsvenskan, men det är lite för tidigt att snacka om det.

Själv var han nöjd över sin egen insats, och tycker han i det närmaste gjorde en felfri match. 

-Nästan. Jag är nöjd, men det finns självklart grejer att förbättra. Jag tror det är jävligt svårt att göra en hundraprocentig insats som fotbollsspelare.

På plats i Örebro fanns en stor supporterskara som tagit sig till Behrn Arena för att ge sitt fulla stöd stöd. Något som Bragemålvakten uppskattar stort.

-Jag kan inte förklara hur de är för oss. Att bara höra dem skrika och att de reser till Örebro, som nästan tar tre timmar, det betyder extra mycket, avslutar André Bernardini.

Nästa omgång spelas på onsdag 3 augusti kl.19:00, när vi hemma på Borlänge Energi Arena Domnarsvallen välkomnar Östersunds FK.

Text: Olov Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.