Sköna tre poäng mot ÖSK

Vi plockar med oss alla tre poängen hem efter en skön seger borta mot ÖSK. Efter två raka förluster gick vi ut på Behrn Arena i den tredje omgången av Superettan. Efter en mållös första halvlek kunde vi avgöra tillställningen i andra halvleken och vinna rättvist med 2-0 (0-0) efter mål av Samouil Izountouemoi och Gustav Berggren. En härlig seger där laget gjorde en helgjuten insats i nittio minuter.

Laget

Klebér Saarenpää hade gjort två förändringar i startelvan jämfört med senast. Kevin Nyarko och Pontus Jonsson tog båda plats i tremannaanfallet tillsammans med Samouil Izountouemoi.

Första halvlek

Kevin Nyarko satte igång spelet i riktning mot Brageklacken som fanns bakom ÖSK-målvakten William Eskelinen i första halvleken. Brage skapade en fin målchans redan i tredje matchminuten på vår första hörna. En kort hörnvariant från Seth Hellberg till Gustav Berggren var nära att ge utdelning. Bollen letade sig fram till Nyarko som avslutade från nära håll men rakt på Eskelinen.

Hemmalaget kom sedan till några halvchanser inledningsvis. Bland annat fick man ett frisparksläge några meter utanför högerkanten av straffområdet. Kapten Kevin Walker tog hand om frisparken som dock enkelt kunde tas bort av Brageförsvaret.

Brage agerade lugnt och tryggt i speluppbyggnaden, där Hellberg, Sletsjøe och Jonsson vågade utmana motståndarna. Spelet såg lovande första kvarten där vi hade bra kontroll på händelserna. Samtidigt hade Örebro svårt att komma till några farligheter centralt, och fick oftast förlita sig på inlägg från kanterna.

Grönvitt fortsatt äga boll och kändes farliga när vi kom in på offensiv planhalva. Hellberg, Berggren och Nyarko kombinerade sig fram snyggt centralt i 25:e matchminuten, men sistnämnda fick inte till något avslut.

Hemmalagets löpstarka anfallare Victor Backman var den som syntes mest i ÖSK och låg bakom flera anfall. Även Noel Milleskog visade framfötterna och var efter knappa halvtimmen på väg att komma till ett friläge, men Asante Gayi jobbade starkt hemåt och störde ÖSK-anfallaren till ett avslut utanför. Men det var fortsatt Brage som hade mest bollinnehav, tog många löpningar och visade en större närvaro än i bottennappet senast mot Gais. Det som saknades var att man kom till för få hundraprocentiga målchanser.

Hemmalagets bästa målchans i första halvleken kom i 40:e minuten. Mittfältaren Samuel Dahl tog sig fram längs vänsterkanten och spelade in boxen där bollen hamnade hos Victor Backman som dock fick se avslutet täckas ut till en resultatlös hörna.

Ett par bra chanser från IKB kort innan pausvilan hade också kunnat resulterat. I en omställning var Hellberg på väg komma till avslut men fick se situationen rinna ut i sanden, och Berggren hade ett pressat skott utifrån som dock gick utanför Eskelinens vänstra kryss.  Oavgjort i halvtid var rättvist med ett knappt övertag till Brage.

Andra halvlek

Efter varsitt mål av Izountouemoi och Berggren i andra halvleken och en hållen nolla av Bernardini kunde vi ta säsongens första seger.

Hemmalaget gjorde två byten direkt i andra halvleken då Jake Larsson och Malik Mokéde kom in. ÖSK öppnade piggast och var mer framåtlutande än i första. Noel Milleskog, framspelad av Samuel Dahl, fick ett jätteläge i 51:a minuten, men Bernardini var rätt placerad och kunde rädda avslutet. Minuten efter var Milleskog farligt framme igen men på nytt stod Bragekeepern i vägen. Vi hade svårt att få till något ordnat anfallsspel inledningsvis, därför var det extra förlösande när vi kunde ta ledningen i 56:e matchminuten. Gustav Berggren tog sig fram med en riktigt fin aktion, när han klackade bollen förbi sin försvarare, och hittade med ett fint inlägg Samo Izountouemoi snett inåt bakåt som mötte med en bredsida och snyggt kunde sätta bollen i nät.

Spelet jämnade ut sig efter målet och Nyarko kom till en bra chans när han vände runt i straffområdet, men avslutade utanför. Örebro lyfte upp spelet på jakt efter ett kvitteringsmål. De där riktigt farliga målchanserna lyckades man dock inte komma fram till.

Med 1-0-ledningen i ryggen kunde Brage spela avslappnat, och gå till anfall när tillfälle gavs, i 69:e minuten kom vi i ett fint anfall där Hellberg, hittade Tamimi som i sin tur prickade skallen på ”Samo” som dock nickade utanför. Kort efter fick hemmalaget ett superläge efter att Jake Larsson hittat Dahl i djupet, men på nytt gjorde André Bernardini en perfekt insats, när han kom ut i rätt ögonblick och täckte avslutet. I stället för kvittering kunde Brage öka på till 0-2 på en omställning i 73:e matchminuten när Gustav Berggren var först på returen, efter ”Samos” skott, och rakade in bollen.

Brage gjorde sitt första byte i 72:a matchminuten när Nyarko klev av och fick ge plats åt Cameõs. Vi kunde på ett säkert sätt spela av matchen sista kvarten, där vi inte lät ett frustrerat ÖSK komma till några målchanser. Segern betyder vi kunde radera ut nollan i poängprotokollet och åka hem med tre sköna poäng till Borlänge.

Nu väntar hemmamatch mot Helsingborgs IF på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen kommande lördag, den 22 april, med start kl.15:00. Biljetter köper du här. Se till att vara på plats och kämpa för tre poäng!

Örebro-IK Brage 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Samouil Izountouemoi (56), 0-2 Gustav Berggren (73)

Varning, Örebro: Lucas Shlimon. Brage: Pontus Jonsson, Samouil Izountouemoi.

Domare: Fredrik Oppong. Assisterande domare: Conny Hugman, Ida Kellström.

Publik: 2817 (Behrn Arena)

Örebro (3-4-3): William Eskelinen-Axel Andrésson (72 Sebastian Crona), Nasiru Moro, Niclas Bergmark-Samuel Dahl, Lucas Shlimon (82 Adam Bark), Kevin Walker (K) (72 Adi Fisic), Daniel Björnkvist (46 Jake Larsson)-David Seger, Noel Milleskog, Victor Backman (46 Malik Mokéde).

Ersättare: Daniel Hultqvist, Amar Dzevlan.

IK Brage (4-3-3): André Bernardini-Jonathan Tamimi, Pontus Rödin, Eirik Asante Gayi, Malte Persson-Seth Hellberg (K) (90 Johan Arvidsson), Gustav Berggren (85 Jacob Stensson), Henry Sletsjøe-Samouil Izountouemoi (90 Filip Sjöberg), Kevin Nyarko (72 Ieltsin Camões), Pontus Jonsson.

Ersättare: Viktor Frodig, Alexander Zetterström, Christopher Redenstrand.