Skip to content

Sletsjøe & Saarenpää inför tisdagens match i Eskilstuna

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Imorgon, tisdag, väntar bortamöte mot AFC Eskilstuna. För mittfältaren Henry Sletsjøe betyder det match igen, efter att han avtjänat en två matcher lång avstängning efter sitt röda kort mot Öster för ett par veckor sedan.

-Jag har en bra känsla. Jag är spelsugen, och det ska bli kul att sätta igång igen. Det är mycket mer nervöst att titta på, än att själv vara med och spela. Det har varit spännande matcher, mot Dalkurd var det precis att vi tog segern, och mot Utsikten förlorade vi i sista minuten. Det är hemskt att sitta på sidan och titta på, säger Henry och fortsätter.

-Vi har haft en bra vecka, med bra träningar. Det känns som att vi är redo, menar han.

Det väntas en tuff match då vi under tisdagskvällen tar oss an AFC Eskilstuna på bortaplan.

-De är ett skickligt lag, med individuellt skickliga spelare. De spelar bra på sitt konstgräs och hemmaplan. Det kommer nog att bli en ganska ”snabb” match, menar Sletsjøe och fortsätter.

-Förhoppningsvis tar vi med oss de bra delar vi hade mot Utsikten och Dalkurd. Vi har också slipat på lite andra grejer. Det blir en tuff match men jag hoppas det kommer att gå bra. Det vi tar med oss från Utsikten-matchen är att det var positivt med att vi skapar många målchanser. Det är det sista att sätta dit den. Jag tycker både försvarsspelet, uppbyggnaden och spelet mellan straffområdena var bra mot Utsikten. Om vi fortsätter med det så kommer det till slut.

Chefstränaren Klebér Saarenpää funderar lite med svaret på frågan om han tror mötet mot AFC blir en tuffare match än den mot Utsikten.

-Tuffare och tuffare, det vet jag inte. Mycket möjligt. Utsikten är en fysiskt tuff match och det har varit det mot AFC också, men de har varit lite mer lugnare i sitt fysiska spel. Men det är en bra motståndare så det ändrar inget på det sättet. Vi börjar närma oss (slutet av säsongen) och det finns inte så många räddningsplankor utan vi måste göra vårt i varje match.

Mot Utsikten hittade vi långa stunder tillbaka till vårt spel och skapade flera chanser för ett segermål.

Är det någon tröst att vi ändå skapade lägen i den matchen?

-Hellre att vi skapar och bränner, än att vi inte skapar alls. Jag tycker vi gör en jättebra match i första halvlek, andra blir lite avvaktande utan att något lag dominerar på något sätt. Så är det en enskild aktion som avgör matchen, som inte är till vår fördel tyvärr. Surt att inte komma ur den fighten med någon poäng, säger Klebér.

AFC kommer närmast från en 1-0-seger borta mot Trelleborgs FF där tidigare skyttekungen Ashley Coffey gjorde matchens enda mål. Efter att lagets bästa målgörare Amar Muhsin (12 mål) försvann till Helsingborgs IF under transferfönstret, är det André Alsanati och Abdelkarim Mammal Chaouche som leder den interna skytteligan med fem mål vardera.

Och nu väntar alltså en tuff bortafight mot tabellsexan.

-Det gäller framförallt att se upp med Coffey i box-spelet, han är en måltjuv. Sedan Alsanati som binder upp väldigt mycket, och mycket som går genom honom. Han skapar ”hockeyassist” och chanser, säger IKB-bossen, som så klart in i minsta detalj har kartlagt motståndarnas kvaliteter: 

-Men vi har bra koll på dem och hoppas att vi har motmedel för att ta bort deras offensiv och återigen skapa egna chanser.

Resultatmässigt har det en längre tid varit skiftande resultat, och för närvarande har vi inte haft den stabilitet som ofta fanns där första tredjedelen av säsongen. Henry Sletsjøe säger att det finns många parametrar som gjort att det gått upp och ner.

-En kombination av många grejer. Vi hade stolpe in i början av säsongen, men fick med oss tre poäng, när vi kanske förtjänade en. Jag tycker att nu när vi har förtjänat, en eller tre poäng, att vi inte har fått med oss det. Det är lite otur och så där. Det går upp och ner under en säsong och alla lag har formsvackor. Dalar och toppar, men det är inget konstigt i sig, utan det gäller att vända trenden och hänga med där uppe.

Fast vi spelat två färre bortamatcher, så är facit bättre borta än hemma. Nitton poäng borta, och arton hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. 

-Jag vet inte om jag har någon förklaring på det. Det borde vara tvärtom. Vi märker att det är fantastiskt stöd när vi ligger där i toppen från fansen. Vi kanske försöker för mycket och blir spända, för vi vill ge fansen tre poäng här hemma. Det är lite synd, för de vill ha tre poäng. Det är bara fortsätta jobba på, vi kan inte göra någonting annat. Mot Dalkurd satt jag på läktaren och då var det rejält med folk (på bortastå). Förhoppningsvis kommer det lite folk i morgon också, avslutar Sletsjøe.

Brage får definitivt klara sig utan Jonathan Tamimi som är varningsavstängd. Dessutom är Adil Titi återigen långtidsskadad, samt Samouil Izountouemoi som har en skada i baksidan.

-I övrigt är alla tillgängliga. Vi har haft några sjukdomar i veckan men alla är redo, säger Saarenpää.

Fem punkter inför AFC Eskilstuna:

  • Matchen på tisdag kommer att dömas av dansken Simon Duerlund Rasmussen.
  • Senaste mötet slutade 1-1 på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen, efter att Alexander Zetterström kvitterat i 79:e minuten efter en hörna.
  • Senast lagen möttes på Tunavallen var den 28 augusti 2021, som AFC vann med 2-1. IKB’s mål gjordes av Robbin Sellin.
  • I AFC saknas varnings avstängde Anton Ekeroth.
  • AFC ligger på delad andra plats (tillsammans med Utsikten och Landskrona) i flest antal utvisningar under säsongen, då det blivit 5 röda kort för Eskilstunalaget. Flest utvisningar har Dalkurd på 6 röda kort.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.