Skip to content

Snacket efter förlusten i Göteborg

Det blev inte den utgång vi hade hoppats på i bortamatchen mot Utsiktens BK, där vi inte kommer upp i nivå och förlorar matchen med 4-1 (2-1).

”Det kommer inte vara en rak kurva i våra prestationer, men det gör ont, när jag tycker att motståndarna inte överglänser oss. Idag bjuder vi på mycket och då gör det ont att förlora matcher.”

Klebér Saarenpää efter slutsignalen.

Brages målskytt Samouil Izountouemoi sa såhär efter matchen om….

….förlusten på Bravida Arena:

”Vi kom inte upp i nivå, det är mycket individuella misstag som straffar oss”. Jag tycker inte att de är mycket bättre än oss, de gör oss sämre. Vad ska man göra. Ibland får man sådana dagar”.

…om hans kvittering till 1-1 efter kvarten som gav oss hopp:

”Jag löper bakom deras centrala mittback. ”Tamme” ser mig och jag får bollen, får en bra touch, får med mig bollen, och det är bara att passa in den”.

”Bollen gick in vid första stolpen, på ett friläge”.

…om att han ständigt var ett orosmoment i första halvlek, och redan strax innan målet hade en giftig målchans:

”Jag kom in från kanten, och försökte skruva dit den i bortre, och målvakten gjorde en bra räddning”.

…om Utsiktens 2-1-mål där vi har kontroll men tyvärr ger dem möjligheten:

”Misstag sker alltid. Det är en del av fotbollen…Vi sa att vi skulle vända matchen och ta det därifrån. Men Andre är en bra målvakt och vi litar på honom. Men bollen råkade gå till deras anfallare den här gången, och han fick ett friläge”.

…om hur snacket gick i paus:

”Vi sa vi skulle ha ett högre bolltempo. Det gick åt skogen. De straffade oss på våra misstag i andra halvlek. De gör fyra mål framåt, och vi inga i andra. Det är surt”.

…om sin egen insats, där han gör sitt tredje mål för säsongen:

”Det är en okej första halvlek. Andra är vi missnöjda med, vi gjorde ingenting alls och skapade nästan ingenting. Jag är inte jättenöjd med min insats”.

…om att komma igen och blicka framåt:

”Vi är ett bra lag och det gäller att jobba vidare, och göra det bättre mot Gefle på fredag”.

Brages mittfältare Jacob Stensson som återigen fick förtroendet från start sa såhär om…

…vad det är som gör att det inte blir några poäng:

”Svårt att sammanfatta så här närapå tätt inpå matchen. Framförallt är det några individuella misstag i första halvlek, som gör att vi hackar tillbaka. De är bollskickliga och fysiska, och jobbar på deras aggressivitet hela tiden. Det är en tuff bortamatch”.

…om att hamna i underläge med 2-1, efter att ha tagit kontroll på matchen:

”Det är inget vi kan kontrollera då. Vi försöker bara jobba på, och samla oss, och spela vårt spel. Jag tycker vi gör det ganska bra. Men det blir lite svårigheter ibland”.

…om andra halvlek:

”Vi sa att vi skulle ta kampen mer på planen. Kanske hota lite mer i deras straffområde. Jag tycker vi inte gör det tillräckligt bra heller”.

…om att ladda om till nästa match hemma mot Gefle, som spelas redan nu på fredag den 19 maj:

”Det hinner vi absolut med. Först och främst ska vi sammanfatta den här matchen, och stänga den. Sedan får vi blicka fram mot Gefle. Det ska bli kul att spela hemma på Vallen igen”.

…om att han fått starta de två senaste matcherna:

”Jag gjorde ett misstag i början av matchen som kostade ett mål. Annars tycker jag det gått bra. Det går bra spela med Seth på mitten. Jag tycker vi har en bra relation. Kul att spela.

Huvudtränaren Kleb’ér Saarenpää om…

…4-1 förlusten:

”En olycklig första halvlek. Jag har inte sett första målet hur det såg ut. Dåligt första mål. Och andra målet är en bjudning. Det blir svåra förutsättningar att komma tillbaka. Det blir ett litet stresspåslag att jaga, jaga hela tiden. Jag tycker vi är med, men får inte det där flytet, vi har inte kvaliteten. Vi är inte tillräckligt många som gör en toppmatch för att vi ska vara bra som ett lag. I andra halvlek, blir det en jakt och sedan får de 3-1, fyran inget att säga om, den kan jag ta på mig, i och med att vi försöker gå för det, och det blir svåra förutsättningar. Vi har en dålig dag på jobbet”.

…om Samo Izountouemois kyliga kvittering till 1-1, som betydde hans tredje för säsongen.

”Det behöver inte vara svårare än så. Men vi behövde ha fler sådan magiska ögonblick”.

…om svårigheten att vaska fram bra målchanser, främst efter paus:

”Vi visste om att de är ett fysiskt lag. Vi vinner inte kamperna och duellerna och då blir det svårt att göra någonting sista tredjedelen”.

…om hur dubbelbytet efter 59 minuter, föll ut när Ieltsin Camões och Pontus Jonsson äntrade planen:

”Svårt att utvärdera det. Men så här…killarna ska ha all heder att de höjer rösten och sa att de ska köra hela vägen in. Det älskar jag, och sedan kan vi efter matchen summera att det här duger inte. Så länge det finns, då får vi ta det här och lära oss. Det kommer inte vara en rak kurva i våra prestationer, men det gör ont, när jag tycker att motståndarna inte överglänser oss. Idag bjuder vi på mycket och då gör det ont att förlora matcher”.

…om misstagen som bidrog till att vi tappade momentum och i slutändan också poängen:

”Jag lider med ”Berna”. Misstag händer, det är mycket tillfälligheter, och det gäller att vara mentalt stark och äga sin prestation, och sedan gå vidare”.

…om att börja matchen med samma startelva som senast:

”Det var bedömningen med vädret och den förmodade matchbild det skulle bli. Det skulle vara tufft för ”Zäta” och Henry (Sletsjøe) att spela nittio minuter, i den här matchen, plus att de som spelade förra gjorde det väldigt bra. Det är en bra och hård konkurrens. Ny träningsvecka, och så tar vi ut nästa elva till nästa helg.”

…om att försöka bygga upp en ny obesegrad svit efter en förlust på Bravida:

”Ha, ha. Ja! Vi hade fyra raka nollor, och fem mål (innan den här matchen).”

Ny match alltså på fredag den 19 maj kl 19.00 mot Gefle IF hemma på Borlänge Energi Arena. Prognosen säger årets bästa publiksiffra och det är som upplagt för fredagsfest på Vallen! Köp din biljett redan nu via webben HÄR – Så ska vi fortsätta vår segersvit på hemmaplan!