Skip to content

Snacket efter förlusten i Göteborg

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Bortamötet mot nykomlingen Gais slutade i en tung 3-0 (1-0) förlust efter en mindre bra prestation på Bravida Arena.

Brages huvudtränare Klebér Saarenpää om…

…matchen i sin helhet:

”Det finns många negativa ord som jag letar efter. Det är en skam att vi kan hålla den här nivån, både tekniskt och framförallt mentalt”.

”Vi fegade ganska tidigt i det hela, och har ett spel som inte leder till någonting överhuvudtaget. Det är inte tillräckligt bra det vi gör idag”.

…den taktiska planen:

”Vi visste hur de skulle pressa med sina tre forwards och tre mittfältare. Det finns massvis med ytor att spela genom och runt dem, men vi slår inte ut deras lagdelar utan blir fega och går tillbaka och spelar bakåt, bakåt, väldigt mycket. Då blir det svårt att göra mål. Det handlar om kvaliteten framåt och uppåt i planen och att få upp blicken”.

…prestationen i korthet:

”Vi var fega idag, vilket gör att Gais blir bra”.

…hur laget ska ta sig vidare efter den jobbiga säsongsinledningen:

”Vi får sätta oss ner så kommer jag att hitta ett recept. Framåt kommer vi alltid att komma. Men att spela en sådan här fotboll, psykologiskt och mentalt det går inte”.

…att möta topptippade nykomlingen Gais borta:

”Alla matcher är vad de är. Jag tycker ingen är mer eller mindre svår. Det finns inga lätta eller svåra matcher om jag säger så, det är vad det är. Det finns alltid möjligheter i varenda match”. 

…de fem bytena i andra halvlek som inte gav någon större effekt:  

”Det gäller att vi är elva stycken som är inne och bidrar, eller någon som har en riktigt bra dag och kan bära någon annan. Men vi var inte ens i närheten i dag.  Jonsson och Stensson kom in i ett läge där vi absolut inte har någonting att förlora där det ser ganska uselt ut innan”.

…inför Örebro SK borta i nästa omgång:

”Den ligger längre fram. Nu gäller det att gnugga in den här (matchen) i våra ansikten”.

Brages mittfältare Henry Sletsjøe om:

…hur snacket gick i omklädningsrummet efteråt:

”Alla fick säga vad de tyckte, och många hade mycket att säga. Det var lite om hur vi tog oss an matchen, och hur vi ska ta oss an kommande matcher. På det här sättet kan vi inte spela”. 

”Det var mycket om inställningen hur vi vill ha boll, dueller och ganska basala grejer som vi tryckte på”.

”Det var stor besvikelse”.

…vad som avgjorde matchen:

”De vinner fler dueller på mittplanen och i båda straffområdena. De är mer koncentrerade och gör klart situationerna. De är kliniska när de kommer fram.  Men generellt är det vi som spelar alldeles för dåligt”. 

”Intensitet och desperation speglar hela matchbilden i alla skeenden, både i uppspelsfasen, i mitten och i vårt offensiva straffområde. Det finns ingen desperation att få boll och att göra mål. Det måste vi ändra på”.

…vad som behövs för vända på det här:

”Vi kommer jobba hårdare och titta på de här matcherna. Det som är bra när det är så här dåligt, att man alltid kan reparera det och se vad som kan göras bättre. Det är någonting som vi måste fixa till ganska snabbt om vi ska vinna matcher”.

…Örebro borta nästa lördag:

”Också en tuff bortamatch med bra hemmastöd, det finns inga lätta matcher. Vi får trycka på de grejer vi sagt i omklädningsrummet, att vi vet om vi spelar som vi gjort på försäsongen så kan vi slå vilket som helst. Men vi vet också att vi kan förlora med 3-0 mot vilka lag som helst”.

Brages lagkapten Seth Hellberg, som efter matchen ta emot pris som Brages bästa spelare och belönades med en stor blombukett:

…om matchen:

”Direkt från början känner jag att vi är lite fega och lite halvt omodiga. Äter in oss litegrann, sedan får de ”bite” på oss och ett mål i 40:e strax innan halvlek och då är det svårt. Men vi håller fortfarande hoppet uppe, men sedan vet jag inte vad som händer i andra halvlek. Jag måste se matchen först så jag verkligen inte säger någonting fel”.

…att han ofta vara med i anfallsuppbyggnaden som dock tyvärr aldrig ledde fram till några målchanser:

”Det var så det såg ut idag, både målchans- och duellmässigt. Vi var absolut inte där idag. Kvaliteten saknades”.

…om hur snacket gick i pausvilan vid underläge 0-1:

”Vi pratade om vilka ytor som fanns och klargjorde det i halvtid. Men med den kvalitet som inte satt idag, så tappade vi mod och blev lite ängsliga och rädda. De käkade upp oss. Vi var inte i närheten av poäng idag”.

  …om vad behöver göras för att vända på den tunga säsongsinledningen:

”Vi kommer samla oss imorgon och summera matchen. Det handlar inte bara om att titta på matchen och prata om den, och sedan släppa den och gå vidare, det är mycket större än så. Innan jag säger någonting i ilska, så ska vi samla tanken och göra det bättre framöver”.

…om Gais prestation och seriens jämnhet:

”De är absolut inte dåliga. Det är inte många lag i superettan som är sämre än vad vi är, det är en väldigt jämn serie. Är man inte där då är man rädd och missar lite bollar här och där med kvalitet. De (Gais) har en bättre dag och då blir man uppkäkad och torskar med 3-0”.

…om sin egen insats:

”Att jag står här och håller ett par blommor säger mig inte så mycket just nu. Jag måste se matchen själv först”.   

Text: Olov Lindgren  

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.