Snacket efter förlusten mot Team TG FF

Det blev förlust för IKB med 1-4 (0-2) mot Team TG FF, och därmed försvann i praktiken, det lilla hoppet att sluta tvåa i tabellen. Nu skiljer det elva poäng, med fyra matcher kvar upp till Team TG. Assisterande Bragetränaren Mattias Johansson var sansad efter slutsignalen, och menade att det egentligen inte var mycket att säga om resultatet.

-Väldigt bra lag vi möter. Att vi förlorar är det inget snack om och hatten av för ett bra gäng. Vi ska inte hänga läpp alltför mycket över det här, säger han.

Redan efter en halvtimme var vi i underläge 0-2, siffror som höll sig första halvlek ut. Tidigt i den andra halvleken reducerade Hanna Torstensson till 1-2, men trots att vi höjde oss spelmässigt efter paus, var det Team TG som sista kvarten kunde avgöra tillställningen med två ytterligare mål till slutresultatet 1-4.

Serietvåan Team TG tryckte tillbaka Brage direkt från start och Tilde Hedlund hade tidigt en dubbelchans, men Hilda Forsling Collén kunde rädda det första läget dock så gick det andra in i burgavlen. Framåt 10-minutersstrecket började vi jobba in oss i matchen. Agnes Dahlström kom fram ett par gånger på vänsterkanten men inläggen nådde ingen grönvit spelare i boxen.

-Vi är inte riktigt där, men vi möter också ett bra lag, säger Johansson som tyckte att man första 45´ inte fick igång sitt maskineri:

-Vi gav lite mycket initiativ till TG i första. Vi slarvar en del i det egna spelet, och kommer inte upp i kvaliteten i passningsspelet.

Efter dryga kvarten kunde det bli straff för Team TG, när Emma Åströms skott tagit på Johanna Rundströms arm. Domaren Amanda Davidsson reagerade inte trots protester från bortalaget. Men Team TG skulle ändå kort därefter ta ledningen med 0-1 efter dryga kvarten. Målet kom efter att Agnes Brännström vunnit en duell till höger utanför straffområdet och hittade en ren Olivia Näsström i boxen, som kunde placera bollen invid ena stolpen utan chans för Hilda Forsling Collén. Tio minuter senare, dubblerade bortalaget sin ledning till 0-2 genom Wilma Byström, som fick öppet mål efter att vi var osorterade i eget straffområde. Det var som att Brage saknade energi, och aldrig fick igång ett eget spel, säger mittfältaren Maja Andersson:

-Första halvlek blir inte riktigt som vi tänkt oss. Jag tycker att bollen bytte lag lite för mycket från vår sida. Jag tycker att vi skulle kunnat hålla bollen bättre inom laget än vad vi gjorde. Men vi möter också ett bra lag som gör det svårt för oss.

Allrahelst den sista tredjedelen hade vi det tufft att skapa lägen, och det var närmare 0-3 än 1-2. Målfarliga Emma Åström hade med tio minuter till paus, ett skott som smet över ribban. Hemmalagets bästa målchans före paus vaskade Elin Hjälte fram, när hon snyggt tog sig förbi TG backen Tilde Vikström, och fick fritt skottfält, men avslutet kunde målvakten Jasmin Mannelqvist greppa relativt enkelt.

Hoppet om poäng tändes, när Hanna Torstensson bara 17 (!) sekunder in i andra halvlek, via ribban reducerade till 1-2, med ett skott några meter utanför straffområdet.

Hemmalaget, som till andra halvlek bytt ut Elin Hjälte och Joanna Snell, till förmån för Sára Mulákova och Anna Sandin.

-Vi ville få en förändring, och få lite luft under vingarna, förklarar Mattias Johansson dubbelbytet.

Maja Andersson berättar lite om hur snacket gick i halvtidsvilan:

-Vi sa i paus att det var lite slarvigt och att vi kunde hålla bollen inom laget på ett bättre sätt. Vi började väldigt bra och vi får mycket energi av Hannas mål. Vi gör ändå en helt okej andra halvlek. Ett steg bättre än i första.

Stundtals vårdade vi bollen på ett bra sätt och visade upp några fina kombinationer med flera spelare involverade. Vi hade också ett par halvchanser. Hanna Torstensson med en lurig frispark efter 63 minuter som skapade oreda i TTGs straffområde. Agnes Dahlström hade ett långskott efter 68 minuter som smet strax utanför.

Maja Andersson säger också att man påtalade att man i lagens tidigare möte hämtat in ett 0-2 underläge, till 2-2.

-Ja, det pratade vi om, och att det inte är omöjligt att vända. Det kändes också chans på det efter Hannas mål.

Men det här var en match där vi inte riktigt lyckades ända fram. Något av ett matchavgörande kom efter 75 minuter när Team TG kunde utöka till 1-3 på straff, efter det att Hilda Forsling Collén tacklat ner Agnes Brännström i en fiftyfifty duell. Från elva meter gjorde straffskytten Linnea Lindström inget misstag.

-För mig är det ingen straff, men jag förstår att det kan vara svårt för domaren att se, säger Maja Andersson.

I slutminuterna kunde sedan bortalaget öka på sin ledning till 1-4. Team TG som nu bara är fyra poäng efter länskollegan Sunnanå i serietoppen (då har dock Sunnanå en match mindre spelad). För Brages del ligger man kvar på fjärdeplatsen i en haltande tabell.

-Än är det inte över, vi ska vinna de fyra matcher som är kvar, säger Maja Andersson.

Lördagen den 7 oktober väntar nästa match, när Bele Barkarby står för motståndet på Veddestavallen.

Text: Per Lindgren

IK Brage-Team TG FF 1-4 (0-2)
Målen: 0-1 Olivia Näsström (18),0-2 Wilma Byström (28), 1-2 Hanna Torstensson (46), 1-3 Linnea Lindström, straff (75), 1-4 (84) Agnes Brännström.
Varning: Brage: Robyn Decker.