Skip to content

Snacket efter förlusten mot TFF

Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN /

I en match med inte alltför många målchanser drog vi tyvärr det kortare strået när vi förlorade mot Trelleborgs FF i den täta matchen på Vångavallen, och som slutade 1-0.

Anfallaren Ieltsin Camoes gav en kort sammanfattning och sa såhär:

…om matchbilden på Vångavallen:

”Det var en jämn och tuff match på naturgräs”.

”Jag tycker vi visade energi, och gjorde en bra prestation och kämpade in i det sista. Trelleborg gjorde samma sak. Det var deras hemmaplan”.

”Jag tycker vi förtjänade minst en poäng.”

…om första fyrtiofem:

”Det var en tight första halvlek, vi hade chanser, och jag själv hade en möjlighet att göra mål. Det var bra anfallsfotboll”.

…om sin egna gyllene målchans i slutet av första halvlek:

”Det var en bra chans, och kanske jag skulle gjort det bättre. Jag trodde att den (bollen) var på väg in.”

…om det psykologiskt tunga 1-0 på straff på tilläggstid i första halvlek:

”De fick momentum in i paus, när de gjorde mål på straffen”.

…om den andra halvleken som Brage ägde till stora delar:

”Beroende på resultatet tror jag TFF gav oss kontroll över matchen. Vi hade mestadels spelövertag i matchen, men kom inte till så många målchanser. Jag tycker vi kunde gjort mer med bollen”.

…om Samouil Izountouemois friläge i slutet av matchen som räddades av Kasper Thiesson Kristensen:

”Det var en mycket bra räddning av målvakten. Det är bara att gratulera honom till den räddningen vilket gav tre poäng. Det var otur för oss vi inte kunde göra mål där. Jag tycker vi hade fler klara målchanser är vad de hade. Vi hade lite otur.”


Brages huvudtränare Kleber Saarenpää sammanfattade matchen…

”Jag tycker killarna gör en bra taktisk match, där vi gör det vi har jobbat med”. Defensivt gör vi det bra och får dit pressen.”

”De har 20-25 minuter i första där de får tryck på oss där de spelar igenom oss på ett bra sätt, där vi inte kommer rätt. I övrigt tycker jag att vi defensivt har ganska bra kontroll”.

…om straffen som Trelleborg gjorde mål på:

”De har ett skott på mål, och det är straffen, som vi lite klumpigt släpper till, där de sticker in foten”.

…om att vi hade flera lägen att hota ordentligt offensivt, men att det lilla extra saknades:

”Offensivt får vi till många spelvändningar, sätter upp våra yttrar en mot en, så att vi skulle kunna få in bollen snabbt, istället för att tråckla oss genom. Vi kommer fram väldigt bra sista tredjedelen, men sedan kommer vi inte hela vägen in i boxen, det är lite den kvaliteten som saknas. Vi missar passningar, touch, det är tveksamheter, och vi tänker för mycket, istället för att vi bara går på och kör, och struntar i vad tränarna eller annat folk tycker.

…om att vi fick resa hem tomhänta, trots vi gör en bra match:

”Tungt, jättetungt, men killarna gör en jättebra arbetsinsats, det finns ingenting att klaga på där”.

”Vi har bra kontroll och vet hur TFF spelar, vår återerövring är bra och aggressiv, och vi utsätter oss för en och en på stora områden, och vi vet hur vi ska sätta upp oss själva till att komma till sista tredjedel. Vi håller oss till basic, det är viktigt. Vi håller också nollan i andra halvlek och är solida, vilket jag tycker vi är. Det gäller att se på de små detaljerna och jobba med det, än att jobba i den andra ändan allt för mycket.”

…om att vi kanske skulle gjort i alla fall ett mål på de hundraprocentiga målchanserna vi har:

”Tyvärr blev det inte så. I slutändan är det poängen vi vill ha. Där har vi noll, och TFF tre”.

…om han tyckte vi blev trötta efter det tighta spelschemat:

”Det blir mycket fram och tillbaka. Vi försökte få in ny energi. Det kanske var fel av mig, men Ieltsin tycker jag kanske vi skulle haft kvar på planen. Jag tyckte han såg trött ut, men jag kanske skulle ha behållet honom ändå. Det gäller att få tag i bollen, och komma till chanserna. Det är val man tar, ibland blir det fel, och ibland mer rätt”.

…om det påverkar med den långa bussresan till Trelleborg och en lång dag på plats:

”Vi hade en bra dag i Trelleborg, och varit superförberedda för den här matchen. Det blir bara en extra lång bussresa hem”.


Brages inhoppare Filip Sjöberg summerade det såhär…

”Surt med förlust. Det är en jämn match och mycket studsar deras väg idag. Vi får inte till det där hundraprocentiga sista tredjedelen. Jag tycker vi gör en bra match, och det är synd att vi förlorar”.

”Jag tror det beror lite på underlaget också, vi är vana att spela på en snabb gräsplan. Vi hade planen att vara mer direkta i första halvlek”

”Godkänd prestation, det är synd att vi inte får dit något mål”

…om hur nedstämmande det var med straffen i 45:e minuten, som Haris Brkic gjorde mål på:

”Det är tungt med det målet, men jag tycker vi trummar på. Jag tycker vi försöker hela tiden, jag tycker inte vi går ner oss efter målet. Det påverkade inte så mycket förutom resultatet då. Det var synd”.

…om sitt inhopp i 65:e minuten, där han kom in och matade inlägg från sin högerkanten:

”Jag har foten utåt på högerkanten så det är naturligt att det blir mycket inlägg därifrån. Jag har ganska fin fot, så jag kan spela in bollen, men den sitter inte idag helt enkelt”.

…om skåningen som själv spelat flera gånger på Vångavallen:

”Jag har varit här i Trelleborg och spelat många gånger. Jag tror det är första gången jag förlorat här”.

…om kommande match på söndag kl 13.00 när vi hemmamöter Landskrona BoIS, som är sista matchen innan sommaruppehållet:

”Jag tror på vinst och en bra match. Jag hoppas jag får spela så mycket som möjligt”.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.