Snacket efter förlusten på Vallen

”Jag tycker det är jämnt. Men mot slutet tar vi över matchbilden och dominerar. Känslan är att det är vi som går för 2-1. Men vi gör inte riktigt basic sakerna över nittio minuter och då blir man straffade mot ett sådant här motstånd”.

Gustav Berggren efter matchen.

Ett sent insläppt mål på stopptid betydde att sviten på sex raka hemmamatcher utan förlust tog slut. Även om det var en av säsongens bittraste förluster, visade vi upp ett bra spel stora delar av matchen.

Brages assisterande tränare Janne Mian:

…summerade matchen såhär efter det sena avgörandet:

”Man är såklart färgad av det sista som händer. Man får försöka lägga undan känslor och inte titta på resultatet”.

”Jag tycker att vi gör en bra match från start. När vi har boll så bygger vi upp det bakifrån på ett bra sätt, och när vi tappar den så återerövrar vi den på ett bra sätt. Vi ligger tight i positionerna och släpper inte till mycket, och skapar framåt”.

…om de chanser vi skapade, och hörnmålet som betydde 0-1 till Öster:

”Gustav (Berggren) har två fria lägen. Vi släpper till på en fast situation och visste att de var starka där. Någon backar in i Viktor (Frodig), han ramlar och det är lite tillfälligheter. Sedan gör vi 1-1, och det hade känts okay. Jag tycker matchbilden är 1-1”.

”Inte för att de radar upp chanser, och inte vi heller. Tittar man på digniteter och chanser, så har vi en i ribban och två bra lägen från Gustav (Berggren). När jag står här och pratar så känns det lite övervikt åt oss”.

…om att vi i andra halvleken tog över matchen och skapade fler chanser:

”Vi får dem dit vi vill. De får ta långa löpningar i sitt presspel, vi kan ganska enkelt spela oss rena”.

…om försöket att hålla upp trycket hela andra halvleken:

”De har kvaliteter, man ska också försvara sig och det tycker jag vi gör bra. Det brukar vara några procent hit eller dit, och som mest brukar det vara tio procent (mer) bollinnehav för det ena laget. Jag tror det är lite mer bollinnehav för oss idag”.

…vad som avgör matchen:

”Att följa grunderna och principerna. Matchen är i nittio plus och vi gör inte det vi ska göra”.

…om Östers segermål som kom onödigt efter en långboll från målvakten, där vi tappade koncentrationen och positioneringen:

”En i duell, tre bakom (är principen). Vi har det ganska enkelt men det finns ingen som tar duell. Från målvakt till sista spelaren så får han ett friläge, det är två fria. Det är oacceptabelt. Där får vi rannsaka oss själva”.

…om att det inte saknades chanser för att ta tre poäng, som istället blev noll:

”Vi skapar lägen nog för att vinna. 1-1 mot ett tänkt topplag, då skulle vi kunna varit nöjda. Men i stället lämnar vi matchen rejält missnöjda”.

…om hur vi blickar framåt:

”Man får väl se de positiva delarna imorgon (måndag). Just nu känns det inte så”.

…om bytena i andra halvleken:

”Emil (Tot Wikström) blev trött och tömde sig. Johan (Arvidsson) kommer in och gör det okay. Kevin (Nyarko) får inget riktigt läge men jobbar hårt. Pontus (Jonsson) försöker och har en aktion i straffområdet där han kunde utmanat lite mer. Han har något inlägg också, men vi sätter inte upp honom som vi önskat. Malte (Persson) gör det jättebra”.

…om fortsättningen när serien vänder:

”…det är fotboll. Det kommer nya chanser och nya möjligheter, de ska vi ta och börja härifrån, så tar vi Örgryte”.

…om andra halvan av säsongen:
”Jag är positiv till det här gänget, som utvecklas och går framåt. Hoppas att vi kan ta kliv och känna att vi inte bara förlorat den här matchen, utan lärt oss någonting”.

”Det går att jobba tillbaka, vi får ta en match i taget. Det är viktigt och vinna för att inte hamna i de nedre regionerna.”

”Vi får ta match för match och vinna för att inte hamna där. Nu ligger vi ingemansland, men det är kort väg ner och lite längre upp”.

”att vinna matcher nu är det viktiga för att få lite lugn och ro. Sedan får man se, det är många poäng att slåss om”.

Målvakten Viktor Frodig, som gjorde sin första seriematch för säsongen, sa såhär:

…om känslan inför matchen:

”Jag försökte mest tänka på att ha kul. Jag har inte spelat på länge. Det började bra, även om jag hade lite problem med luftspelet och timing grejer. Men jag kommer in i det mer och mer. Jag gör väl någon räddning, men släpper in ett mål som är oturligt. Det är för dåligt där och då”.

…om Östers avgörande mål på stopptid:

”Det är en boll som går förbi hela vårt lag och det blir ett friläge. Jag försöker så gott det går, men han får den (bollen) förbi mig. Det är för dåligt av oss alla”.

…om svårigheten komma in i matchtempot, från att ifjol spelat 23 matcher, och nu fått göra säsongsdebut:

”Timingen och positionsspelet är svårast. Men jag tycker jag löser det bra. Första tiden var lite tuff, och de hade lite tryck med hörnor. Men efter det släpper det och jag kommer in i det mer och mer. Men det är så jävla surt att släppa in ett mål i 94:e minuten”.

”Jag har väntat sedan första matchen. Man har varit besviken att inte få spela. Nu fick jag chansen, men tyvärr så förlorar vi”.

…om att möta Östers erkänt skickliga anfallare:

”Jag tycker våra backar sköter det sjukt bra med vår kommunikation. De själva gör det bra med sitt spel och jag behöver inte göra så mycket i första halvlek. Jag tror det inte är ett avslut de har på mål. I andra blir det lite mer och de har något fritt läge från kanten. I det hela gör vi det jättebra”.

…om vad som behövs för att komma tillbaka till nästa match:

”Vi vet att vi spelar bra, det ser vi i andra halvlek. När vi gör mål så får vi energi. Det är viktigt att vi springer för varandra och ger energi hela vägen för att hålla tätt”.

…om att spela inför hemmasupportarna:

”Det är magiskt. Man hör dem hela tiden och det är verkligen ett stöd. Det behövs ännu mer. Tyvärr hjälpte det inte idag, det är dåligt av oss”.

…om möjligheten att få stå i nästa match:

”Det har jag ingen aning om. Jag ska smälta den här matchen och gå igenom den, så tar vi nästa match i morgon”.

Mittfältaren Gustav Berggren, som hade ett par riktigt fina målchanser i vardera halvlek men utan att hitta rätt, sa såhär om:

…sin egen insats:

”Jag har två bra lägen där jag tycker att jag kan göra två mål. Jag får inte iväg något bra avslut utan skjuter mitt på (målvakten) båda gångerna. Det är väl där den där sista lilla finessen som vi inte har idag för att avgöra matchen”.

…om slutresultatet som innebär förlust:

”Jag tycker inte resultatet speglar matchbilden. Jag tycker vi gör en bra match, och mycket bra som vi kan ta med oss. Men det faller på oss i slutändan när vi släpper in ett skitmål”.

…om snacket inför matchen efter den mindre lyckade insatsen mot AFC senast:

”Vi har snackat hela veckan om att komma ut med energi och göra de här basicsakerna, gå tillbaka och inte tänka så mycket utan köra. Det tycker jag vi gör hela matchen, så det finns mycket bra att ta med sig. Men om man inte håller uppe det i nittio minuter så blir man straffade”.

…betydelsen av att det är Öster som gör första målet:

”Det är tungt. Men vi svarar bra på det och gör mål ganska snabbt direkt efter. Det visar att vi är mentalt starka”.