Skip to content

Snacket efter krysset mot Gefle

Det blev delad pott mot Gefle IF på Borlänge Energi Arena efter 1-1 (0-1), där vi fick avsluta matchen med tio spelare efter att lagkapten Alexander Zetterström, till synes väldigt tveksamt, fått sitt andra gula kort i matchen i 66:e matchminuten. Brages mål gjordes av inhopparen Pontus Jonsson i början av andra halvleken.

”En besvikelse faktiskt. Jag tycker vi i andra halvleken skapar tillräckligt för att vinna den här matchen trots en man mindre”.

Janne Mian efter matchen

Målskytten Pontus Jonsson om:

…känslan efter matchen:

”Så klart vi vill vinna, men med tanke på utvisningen så känns det väl ändå helt okay. Men vi ville vinna matchen”.

…om vad han skulle tillföra efter att han blev inbytt i paus:

”Det vara bara komma in och bidra med energi. Mana på grabbarna och försöka vända matchen”.

…om hans kvitteringsmål till 1-1:

”Det var ett inlägg, så blev det väl någon retur och jag fick dra in den i öppet mål”.

…om vikten av att öppna målkontot för säsongen och vara inblandad i mycket framåt:

”Så klart jätteroligt. Skönt att den nollan är spräckt. Nu får man försöka pilla dit några fler framöver”.

”Jag tycker det är ett helt okay inhopp. Lite slarvigt ibland, men helt okay”.

…om att laget i stället för backa hem låg på för ett ledningsmål efter Zetterströms röda kort:

”Det kändes som vi var i en bra period när utvisningen kom och vi fortsatte på den banan, men vi lyckades tyvärr inte få in en till boll”.

…om betydelsen att ta poäng, efter förra matchen mot Utsikten:

”Nu är det bara att kolla framåt till nästa match. Analysera den här och göra en ännu bättre match nästa helg och vinna”.

…om känslan att få möta sina tidigare lagkamrater:

”Det är så klart jättekul. Jag känner i princip varenda en i laget, så det är såklart kul att träffa gamla ansikten och kompisar”.

Ytterbacken Jonathan Tamimi, som fick ta emot priset som hemmalagets bästa spelare, om:

…hur han summerar matchen efter det oavgjorda resultatet:

”En svårläst match att summera i slutändan. Vi försöker komma in i det, men vi är lite baktunga i första”.

”Vi har några chanser, men kommer väl inte riktigt dit. Det är mer i andra halvlek som vi gasar på och tar ett steg närmare mål och är lite mer aggressiva. De blir trötta, man ser att många får kramp och vi försöker gnugga”.

”Sedan är det oturligt att vi får vi det där röda kortet mitt i allt. Det är sådant som händer. Men vi försöker ändå ge det en chans trots att vi är en man mindre. Vi hade några klara chanser att sätta dit den, men det räckte inte. Surt.”

…om att vi låg närmast segern trots det numerära underläget i andra halvleken:

”Absolut. Vi fortsätter gnugga och körde på. Vi hade energi, men som sagt det blir 1-1 och vi får gnugga vidare”.

…om betydelsen att komma tillbaka efter insatsen senast mot Utsikten:

”Det klart vi tränar stenhårt på varje träning och försöker. Vi får inte med oss tre poäng, vilket är tråkigt, men vi kämpar på och fokuserar på nästa match”.

…om förspelet där han ligger bakom Jonssons 1-1-mål:

”Jag springer in bakom backlinjen och får in bollen. Jag vet inte vad som händer där inne, men till slut så trycker Pontus in den”.

…om Gefles ledningsmål till 0-1 genom Leo Englund i första halvleken:

”Det är en kontring. Det går rätt snabbt från deras box, en attack mot oss och då går det väldigt snabbt så är vi därnere i vår box och till slut slår han in den. Oturligt så blir det någon träff på målvakten och tillbaka och in. Så det är inte något rent mål”.

…om hur man skulle agera efter Alexander Zetterströms röda kort och spel med en man mindre:

”Det fanns inte så mycket att säga. Det var bara att försöka köra på”.

”Vi hann få ut information snabbt hur vi skulle spela. Det var bara att gnugga på. Vi kunde inte göra så mycket mer och hoppas på chanser”.

…om poängens betydelse inför nästa match borta mot J-Södra:

”Alla poäng är viktiga. Det är tidigt på säsongen fortfarande och det finns mycket matcher och poäng att spela om. Vi kommer gnugga vidare och kämpa för tre poäng i varje match”.

…om den nuvarande sjundeplatsen i en haltande tabell och tankarna om vad vi ska förvänta oss framöver:

”Vi har våra ambitioner och vill alltid mer. Vi kommer göra allt som står i vår makt att göra så bra vi kan. Det är en match i taget, en träning i taget så får vi fokusera på det. Det finns inget att tänka på så mycket längre fram, det är bara en dag i taget”.

Assisterande tränaren Janne Mian om:

…om känslan efter matchen:

”Douglas (Karlberg) har en nick, Ieltsin (Camões) har ett farligt läge och Seth (Hellberg) ett skott, förvisso högt över, men ett bra läge. En straffsituation (i första) kanske svår för Melin (Per, domare, red. anm) men jag tycker kanske linjedomaren ska se den. Det finns några situationer, och när vi summerar det och deras chanser, så tycker jag vi borde gått härifrån med en seger”.

…om matchplanen och genomförandet av den:

”Planen var väl att vi från deras utspark gå ganska hårt och tufft. Men där var vi inte synkade och går bort oss ur ett läge, så de får göra ett mål, som jag tror är ett självmål. Jag tror han (Leo Englund) klackar den på en av våra spelare. Så vi är inte nöjda att vi går bort oss i pressen där”.

”I andra tycker jag vi går ut med energi och spelar en bättre fotboll, har några djupledslöpningar och gör 1-1. Sedan kommer utvisningen och då blir det en uppförsbacke, men jag tycker vi hanterar det bra”.

…om taktiken efter Zetterströms utvisning:

”Vi tittade lite på hur det såg ut om vi skulle gå ner och säkra en poäng eller hur vi skulle göra. Men vi tyckte att de slog bort mycket och att vi hanterade det på ett bra sätt. Vi lät det vara och gjorde några byten i stället för att få lite energi”.

”Vi gick ner till 3-5-1”.

…om att studsa tillbaka efter förra matchen:

”Nja. Vi skulle väl vunnit idag för att känna oss nöjda. Det var en riktig plattmatch mot Utsikten som har blivit ett ”boogey-team” för oss”.

…om det han var mest nöjd över spelmässigt:

”Svår fråga så här nära inpå. I andra halvlek att vi hade energi och släppte handbromsen, det vill vi se lite oftare och från start”.

…om bytena i matchen:

”Det blev den energi vi ville ha med Pontus (Jonsson) som gör en bra match. Sedan är det inte lätt när vi får en utvisning, att hantera hela kanten (för honom). Jag tycker han (Jonsson) gör det bra”.

”I övrigt funkade bytena bra. Douglas (Karlberg) kommer in och har en nick i stolpen. ”Jacke” (Jakob Stensson) kommer in och driver på, får in lite energi och löper i djupled och försöker pressa. Synd bara att vi inte får in ett mål till”.

I efterhand summerar vi matchen på så sätt att vi är missnöjda med en poäng, trots en man mindre i cirka 30 minuter. Vi har tillräckligt med chanser för att avgöra matchen. Nu tar vi sikte på J-Södra borta nästa helg, lördag med start kl.13:00 på Stadsparksvallen.

Text: Olov Lindgren