Skip to content

Snacket efter matchen mot AFC

220711 ik brage afc eskilstuna foto henrik hansson

Det blev alltså oavgjort under måndagskvällens hemmamatch mot AFC Eskilstuna. Matchen slutade 1-1 (0-1), där vi sett till målchanser borde ha vunnit.

Jakob Stensson gjorde sin tredje match från start, och stod för en bra match på mittfältet.

-Jag gör en helt okej insats. Jag hade några bolltapp här och där och några felpass. Men jag tycker jag gör en bra insats, betygsätter han sin prestation.

AFC Eskilstuna som kom till matchen med tre raka bortaförluster visade under stora delar av första halvlek att laget har kvaliteter, även om den sista spetsen saknades. Brage blixtrade till några gånger före paus, men tyvärr utan att göra mål på någon av de klara chanserna.

-Matchplanen var att ligga tätt på dem och ligga i vårt block där vi är ganska trygga. De har boll i backlinjen och spelar runt den ganska mycket, vi visste att vi kunde såra dem på kontringar ganska mycket. Vi sårade dem, men fick inte till det. Vi skulle gjort två, tre mål i första halvlek, menar Stensson

Brage som under säsongen försvarat sig galant på fasta situationer, tvingades för första gången i år släppa in ett mål, när AFC efter 34 minuter tog ledningen med 0-1 efter en hörna.

-Trist med mål på en fast situation. Kort variant. De spelar ut bollen och sedan dimper den ner. Vi kanske inte tar fighten i boxen. Ibland studsar den med, och ibland mot. Idag studsade den AFCs: väg, säger ”Jacke” Stensson.

I den andra halvleken varvade vi upp ett par snäpp, och radade upp flera stora lägen, men fick nöja oss med en ”pinne” efter att Alexander Zetterström lyckades kvittera till 1-1.

-Vi gör bra andra halvlek, och trycker upp folk. Trycker på för ett andra mål och skapar mycket chanser. Jag tycker vi ska göra två, tre mål i andra halvlek också.

-Det hade varit d-a skönt med tre poäng. Men det är bara ta nya tag, och vässa till det på träningar, så att vi är redo till nästa match, säger Brages #14 efter ”krysset” mot AFC.

Lagkaptenen Alexander Zetterström blev, med sitt andra mål för säsongen, den som räddade en poäng till sitt lag. Men han var inte nöjd.

-Det känns som två förlorade poäng efter alla lägen vi vaskar fram. Vi hade många hundraprocentiga lägen. Man är mer besviken än glad att vi tog en poäng.

Under stora delar av matchen försvarade sig grönvitt på ett bra sätt mot bortalagets erkänt giftiga forwards. Därför kändes det snöpligt när York Rafael gav AFC ledningen efter dryga halvtimmen.

-Det var en rörig situation. Den är svår att försvara sig mot. Någon gång kommer det att komma att vi släpper till på fasta. Jag tycker ändå vi gjort det bra på fasta (under säsongen). De har inte så mycket lägen. De har hörnan och några halvchanser, och ett ribbskott i andra.

Det går inte att ta miste på ”Zätas” besvikelse trots att han bidrog med ett mål, som i alla fall betydde en poäng till slut.

-Skönt just då. Vi hade vittring, och flera bra lägen. Det känns surt efter matchen, när det bara står 1-1 på tavlan.

-Andra halvlek är bättre. Det är inte lika många misstag som i första. Sedan tror jag de blir trötta, och de väljer att kliva ner. Det spelar ingen roll, vi gör en bättre andra halvlek, och ska bara göra mål på alla lägen vi skapar.

När vi såg ut att gå mot en förlust, så kunde Zetterström frälsa den stora Brageklacken på ”Evert läktaren” som fanns bakom AFCs målvakt Nick Wolters, genom 1-1 kvitteringen.

-Vi kör en kort hörna, så jag har inte riktigt hunnit in i boxen, och jag ser Jakob (Stensson) lyfter in den, jag ser den går på bortre mot ”Reine”, och jag hinner säga till Reine att jag är fri snett inåt bakåt och han uppfattar det, och det var bara att slå till den så fort jag kunde. Det gällde att avsluta ”one touch” i boxen. Skönt att den gick in.

-Jag hade varit orolig om vi inte skapat lägen, då vi skapar jättemycket lägen. Nu är det bara en sur känsla.

Nu väntar Skövde borta på lördag. Det gäller att ladda om till den matchen.

-Det är en tuff match på gräs. Det kommer att bli tufft, men vi gillar det, säger Bragekaptenen förhoppningsfullt.

Seth Kanteh Hellberg lade som vanligt ner många kilometer med sin uppoffrande spelstil.

Vad säger du om AFC?

-De spelar fri fotboll och det svänger. Vi visste om det och jobbade på det under veckan. Jag tycker vi sköter det någorlunda bra. Vi vet exakt vad som kommer att ske, vi vet att vi kommer till våra lägen, men lyckades inte förvalta dem tillräckligt bra. Surt med en poäng. Vi förlorar inte och kommer tillbaka från ett underläge. Bittersweet, som man säger på engelska, bitterljuvt, säger Seth, som var en av få som kunde glädjas lite åt det oavgjorda resultatet.

-De skapar inte så mycket. Vi ligger kompakt och försvarar lågt, säger mittfältaren om IKB:s försvarsspel före paus.

I andra halvlek, var det stundtals nästan spel mot ett mål, när vi pressade tillbaka våra motståndare.

-De håller tillbaka lite, och vi jagar en kvittering.

Vad är det som gör att vi inte vinner matchen?

-Det är att vi inte gör mål på våra lägen. Vi har tre, fyra frilägen. Jag har ett, säger Hellberg om sitt läge i början av andra:

-Vi lyckades få ner målvakten, men så har de en back som räddar på mållinjen. Idag var det svårt. Men det är ingens fel. Reine får ett läge att avgöra (på stopptid). Men det var inte dagen idag.

Vad säger du om din egen match?

-Jag vill mer och kan mer. Jag hade en del bolltapp, men jag krigade och var helt slut. Vi är nöjda med prestationen, men inte resultatet.

Bragetränaren Klebér Saarenpää, kände en stor besvikelse att man inte lyckades få med sig en vinst, efter man producerat en mängd vassa chanser.

-Det blir en matchbild som vi förväntat och var förberedda på. Vi visste att det kan bli en matchbild som böljar mycket fram och tillbaka. Vi visste att vi var tvungna att komma upp i nivå och inte tappa i duellspelet. Vi har en hel del bolltapp där de är väldigt aggressiva och vi matchar inte dem riktigt i en del situationer. Även när vi inte gör det, så skapar vi det vi visste vi skulle skapa. Det känns lite surt. Jag känner en besvikelse just nu. Det är en match vi ska vinna, med de chanser vi har.

Vi har flest målchanser i första, även om om det var AFC som hade mest av bollinnehavet.

-Exakt. I slutändan är vi trygga där vi ligger, men kommer inte åt dem riktigt i pressen, men vi öppnar inte upp oss, och de har bara målet som en chans. De har mycket boll utanför straffområdet. Men de stora chanserna har vi, och vi vinner boll. Men vi slarvar lite väl mycket, till att styra tempot i matchen, och inte gå på genombrott varje gång. Möjligheterna fanns, men vi var tvungna att ha boll i längre stunder också.

I andra halvlek var det grönvitt som var spelförande, medans AFC bara sporadiskt kunde hota.

-De börjar krokna i slutet av första och vi känner att vi har övertaget. Grabbarna är vältränade på många håll. Vi skulle skapa mer öppna chanser, eller sätta de vi hade.

Bragebossen, vill som vanligt inte lyfta fram någon enskild spelare. Men en hemmaspelare, som glänste lite extra var Christopher Redenstrand som i andra halvlek gång på gång kom fram på vänsterkanten, och serverade vassa inlägg. I sista matchminuten kunde det resulterat i ett segermål, när André Reinholdsson fick bollen framför AFC mål, men avslutade över.

-Vi visste att det skulle vara öppet på vänstersidan. De har en högerkant som fuskar ordentligt i försvaret. Det handlar om att vi gör det bättre än dem helt enkelt. Jag tycker vi stänger ner dem bra på den sidan.

I mitten av andra halvlek gjorde IKB ett dubbelbyte på forwardssidan, när André Reinholdsson och Niklas Söderberg, ersatte Lundin och Arvidsson.

-Det var dags att komma in med ny energi, och ge andra chansen att förändra matchbilden. Vi försökte med nådde inte ända fram, säger ”Klebban”, som med Henry Sletsjøe avstängd valde Jakob Stensson att axla hans position på mitten.

-Jakob växte in i matchen, och gjorde det bra, framförallt i andra halvlek.

Summa summarum, är du alltså besviken på resultatet?

-Ja, jag tycker vi ska vinna den här matchen, utan att det är någon katastrof. Men det känns surt just nu, med tanke på de chanser vi har, avslutar Klebér Saarenpää.

Nu väntar på lördag den 16:e juli kl.15:00, bortamatch mot ännu en toppkonkurrenten i Skövde AIK på Södermalms IP.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.