Skip to content

Snacket efter matchen mot VSK

Foto: Michael Campanella / BILDBYRÅN /

För andra matchen i rad höll vi nollan och tog poäng mot ett av topplagen i Superettan. Efter en mycket väl genomförd match på Hitachi Energy Arena fick vi med oss en tung poäng mot allsvenskt jagande Västerås SK.

Brages huvudtränare Klebér Saarenpää sa så här när han summerade  det mållösa mötet:

”Vi visade karaktär idag. Det är en riktig arbetspoäng vi tar hem. Defensivt gör killarna det fantastiskt bra, även om vi släpper till några chanser. Det är ett bra Västerås som är offensiva. Men jag tycker vi gör det defensivt jättebra”.

”Kanske det fanns lite mer att önska i offensiven, där vi inte riktigt kommer upp i de högre höjderna. Men vi har ändå våra chanser. Vi tröttnar lite mot slutet”.

”Summa summarum vi håller nollan och sedan tar vi det därifrån”.

…om vi spelade för att få med oss en poäng när klockan började ticka mot slutet:

”Både och. Vi har några spelare som kanske ser lite trötta ut, som vi vill stänga till vissa ytor. Det är några av spelare som inte riktigt kommer upp i sin maxnivå och då har vi pigga ben på bänken. Hoppas att vi kan stänga till defensivt, samtidigt som vi har omställningsmöjligheter. Men vi får inte riktigt ut det vi önskade av allt. Det viktigaste är att vi stänger till och håller nollan”.

…om hur matchplanen genomfördes, där en av nycklarna var att ta bort Simon Johansson och Daniel Ask:

”Klockren. Vi ville flytta deras spel till vänstersidan, alltså vår högersida. För de är väldigt bra på deras högersida. Jag tyckte vi stängde till det, och de har två inspel därifrån som blir farliga. Resten hanterar vi på ett bra sätt”.

…om nivån är där den ska vara efter de två senaste matcherna som resulterat i fyra poäng:

”Det viktiga är att vi håller nollan. Vi slåss för den poäng som vi har innan matchen startar. Så får vi våra chanser, vi vet att vi får nästan ett friläge per match. Det handlar att ta vara på dem till slut, så lever matchen”.

…om hur bytena föll ut i andra halvleken när först Samouil Izountouemoi och Pontus Jonsson byttes in med kvarten kvar, och därefter Kevin Nyarko och Filip Sjöberg i 85:e minuten:

”Det kanske inte blev de höga höjderna som man drömmer om. Men så länge man gör ”basic” och stänger till defensivt så är det bra. Lite mer att önska offensivt av det”.

…om hur VSK-anfallaren Jabir Abdihakim Ali togs ner av mittbackarna Pontus Rödin och Eirik Asante Gayi:

”Eirik och Pontus hade en tuff uppgift, men jag tycker de hanterar det på bästa sätt”.

…om känslan när vi går på ett tvåveckors landslagsuppehåll innan de avslutande nio matcherna:

”Den är bra. Så nu får de (spelarna) välförtjänt ledighet och koppla bort det här ordentligt. Sedan kommer det bli en riktigt tuff träningsvecka, innan det blir ledigt igen, innan vi fokuserar för nästa match. Att vi kan leva på den fys som vi har byggt upp på ett jäkla bra sätt”.

Brages innermittfältare Jacob Stensson var en av många som lade ner ett hårt jobb i dagens match:

…om hur han summerar matchen:

”Vi inledde helt okay. De hade mycket boll och är ett bollskickligt lag. Vi blir lite låga, men jag tycker vi försvarar på ett väldigt bra sätt. Vi blir bättre och bättre ju mer matchen går i vårt försvarsspel som är ganska stabilt. Vi är trygga i vårt lägre block, även om de har mycket boll så jobbar vi bra för varandra”.

…om att vi förutom en bra defensiv också hade några riktigt fina målchanser i matchen:

”Vi lyckades kontra, och ska göra minst ett (mål). Det saknas lite kvalitet sista tredjedelen, sista passen. Vi slår inte vår gubbe och har lite svårt att göra mål, vi kan göra det bättre”.

…om stabiliteten som funnits i spelet både mot topplagen Utsikten och Västerås och genererat en seger och ett kryss:

”Om du skulle fråga mig om jag skulle ta fyra poäng på två matcher mot ettan och tvåan i serien, så skulle vi ta det alla dagar i veckan”.

…om hur snacket gick inför matchen:

”Vi visste att det skulle bli en tuff match mot ett mer bollskickligt lag än Utsikten. Att det skulle bli väldigt hårt jobb, och jag tycker vi gör en väldigt bra insats”.

…om att kvaliteten finns i laget, som vi visat nu senaste matcherna, och hur han ser på sista tredjedelen av serien:

”Absolut finns det mycket bra i laget. Jag tycker vi trendar i rätt riktning, måste slipa lite på offensiven. Jag tycker det ser ljusare ut än vad det gjorde för två matcher sedan”.

”Vi får ta lite ledighet nu och komma tillbaka starkare och redo för slutspurten i serien”.

…om hur det var att spela inför dryga 5700 åskådare inklusive ett hundratal tillresta bortasupporters:

”Ibland kan det vara lite svårare att kommunicera med medspelarna, men det är alltid kul när det är mycket folk. Det är en härlig inramning, men ingenting man tänker på utan mer en rolig aspekt”.

…om två veckors spelledighet innan vi tar emot Trelleborg på hemmaplan den 16/9:

”Nu tar vi tre dagar ledigt, där många åker hem och kopplar bort lite. Sedan är det tillbaka och köra lite dubbelpass med fys och hitta gnugget igen”.

Mittbacken Eirik Asante Gayi gjorde en felfri insats, tillsammans med Pontus Rödin och övriga i backlinjen, och nollade Västerås SK.

…om poängen kändes som en ”halv” seger:

”Ja, det gjorde den absolut. Vi har mött två topplag i Utsikten och Västerås, fyra poäng på de matcherna är jag jättenöjd med”.

…om hur det var möta över två meter långa anfallaren Jabir Abdihakim Ali:

”Det är kul med utmaningar, och bra för min utveckling. Han är stor och stark, men jag tycker att Pontus och jag gör det bra”.

…om vad man som försvarare måste tänka på när man möter en fysiskt större motspelare:

”Man måste vara på tårna. Kanske inte så mycket ”buffling”, hålla lite avstånd, för han är stark när han kommer in i kroppen, och nypa han när han kommer i andra touchen”.

…om att Abdihakim Ali blev utbytt efter dryga timmen, vilket är ett bevis på försvarsarbetet var i det närmaste perfekt:

”Han blev lite trött, men vi gjorde det bra”.

…om hur känslan var inför matchen:

”Den var bra, vi visade bra karaktär i förra matchen när vi blev en man kort. De var att bygga vidare på det och ha samma energi”.

…”Vi gör det jättebra i försvarsspelet som ett lag och ett gemensamt kollektiv. Känslan innan matchen var jättebra”.

…om sin egen insats:

”Det kändes bra. Det klart man får självförtroende efter förra matchen och det är bara att bygga vidare på det.”

…om skillnaden mellan lagen inte är så stor som tabellplaceringarna och poängen visar:

”Det är som superettan är. Det är en jämn och tuff liga. Jag ska inte säga att tabellen ljuger, men jag tycker alla matcher är lika tuffa. Det handlar om att ha rätt inställning till varje match”.

…om uppehållet kommer olägligt efter de två senaste matchernas insatser:

”Jag kunde jättegärna spela nästa helg, men så är det. För oss handlar det bara om att ta några dagar ledigt, sedan gnugga på och träna hårt, så kommer det inte vara några problem”.

”Jag kommer stanna kvar i Borlänge, slappna av och träna. Jag kommer inte åka tillbaka hem till Norge förrän efter säsongen”.

Nästa match spelas alltså inte förrän om två veckor, lördagen den 16:e september, då vi siktar på storpublik hemma på Borlänge Energi Arena. Matchen är årets Gratismatch på herrsidan och därmed erbjuder vi alla gratis inträde! Förra säsongen hade vi dryga 4 000 på plats, i år ska vi slå den siffran – ALLA TILL VALLEN!

Läs mer om gratismatchen och stötta oss HÄR!

Text: Olov Lindgren           

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.