Skip to content

Snacket efter segern mot BoIS

Foto: Henrik Hansson

Vi tog tre viktiga poäng innan sommaruppehållet när det blev seger med 2-1 (2-0) hemma på Borlänge Energi Arena mot Landskrona BoIS. Segern betyder vi kliver upp till sjunde plats i tabellen.

”Det var otroligt skönt få den här vinsten innan ledigheten. Jätteviktigt för gruppen, nu är det bara jobba vidare och komma tillbaka efter uppehållet”.

Chris Redenstrand

Det var en mycket nöjd chefstränare Klebér Saarenpää som sa såhär efter matchen:

…om matchplanen:

”Vi följer planen i grunderna, även om Landskrona ändrar en del i förhållande till det vi satt upp”.

”Det är en ordentlig arbetsinsats som gör att vi får marginalerna på vår sida idag”.

…om vad som gör att vi vinner dagens jämna match:

”Så här kommer alla andra matcher också att vara. Det är små marginaler i fotboll. Idag är en bra bild att vi gör det basic. Vi gnuggar på och tar tillvara på några individuella prestationer som gör att det drippar över till vår fördel”.

”Vi spelar ändå med ett lugn, trots det vi varit igenom. Sedan blir det väl lite stressigt i andra halvlek när de får ett tryck på oss. De maler ner oss lite. Men summa summarum en jättebra timing att få göra den här arbetsinsatsen och få tre poäng. Nu kan vi gå på lite ledighet med fint sommarväder och rensa huvudena lite, så att vi kan börja bygga igen”.

…om sommaruppehållet kommer lägligt:

”Det kommer bra. Vi har faktiskt slitit den här våren med att varit lite överallt i våra prestationer och resultat. Jag tycker det är välbehövligt för spelarna att komma bort, för det finns ändå en sådan potential i det här (laget)”.

…om omrevideringen av målsättningen:

”Vi har sökt och letat och gått tillbaka till basic i några punkter mentalt och fotbollsmässigt och börjat därifrån, i stället för att tro att vi ska vinna den här ligan. Vi är på rätt ställe just nu och att det är bra att gå på semester med det”.

…om matchbilden blev som förväntat:

”Ja. Landskrona är ett spelskickligt lag och har några spelare som är väldigt duktiga och svåra att pressa. Vi är väldigt kompakta och gjorde ytorna så små som möjligt för dem. Till och med de duktiga spelarna gjorde misstag som vi kom undan med”.

…om Malte Persson som fanns med i startuppställningen, men ströks kort innan matchstart på grund av känningar i framsida lår, och i stället fick Chris Redenstrand göra första matchen från start:

-Han (Persson) testade på uppvärmningen men det funkade ej. Chris var förberedd och fick hoppa in snabbt. Han visste igår att det kunde hända. Det var bra att han fick göra det här avtrycket”.

…om Emil Tot Wikström som fanns med i laguppställningen men inte var aktuell för spel:

”Han har tränat på jättebra och sett bra ut på träningarna, även när vi lagt på en hög belastning på honom för att han ska komma tillbaka i fysisk form. Han har sett bra ut, men medvetet har vi valt att inte spela honom för att riska någonting. Men vi tyckte det var mentalt viktigt för honom att vara med runt en match och det var perfekt timing att få vinna den, och låta han vara delaktig och få den känslan på semester”.

…om bytena i andra halvlek:

”Seth stod på ett gult kort och han hade fått löpa extremt mycket från centrala mittältet. Vi tog av honom för att inte riska något. Chris krampade lite och ”Samo” hade problem med hälsenorna. Ieltsin har haft problem med sin rygg där han fick en smäll här hemma. Han har inte varit helt smärtfri senaste två veckorna. Känslan är annars att han kanske skulle gjort något mål till på någon av nickarna”.

...om det är aktuellt med någon träningsmatch under uppehållet:

”Det är jättesvårt att hitta motståndare då alla är igång. Vi vill inte ha någon resa för långt bort. Det är fortfarande öppet men inget är inplanerat just nu.  Vi kommer träna på, sedan blir det en intensiv uppstart innan vi samlar oss för att vara redo andra delen”.


Samouil Izountouemoi var tillbaka i startelvan och var en av de som hotade mest offensivt sa såhär efter matchen:

…om att få priset som matchen bästa spelare:

”Det är ett kvitto på att man har gjort någonting bra. Det kändes som jag hade ett bra övertag på min kant och lyckades med det mesta, så det var kul”.

…om hans 2-0-mål, som Seth Hellberg låg bakom:

”Kanteh driver den (bollen) från halva plan, han får en lång touch och tänkte skjuta, men såg att jag var där och släppte den till mig. Sedan vara det bara att placera in den i bortre och det var så skönt att se den gå in. Jag har haft måltorka i fyra matcher, så det var skönt att den gick in”.

…om insatsen så här långt som betytt fyra mål och två assist:

”Det är helt okay. Jag har haft några chanser jag borde gjort fler mål på. Men jag ska vara nöjd mina fyra mål, förhoppningsvis kommer det fler efter sommaruppehållet”.

…om hur laget förvaltade chanserna:

”Vi hade några chanser idag. Men sista passningen i sista tredjedelen blir så att de bryter, eller fastnar på första gubben. Det måste vi bli bättre på, sedan är det en del avslut som inte är så bra som målvakten kan plocka. Men vi gör två mål, och vinner matchen vilket är det viktigaste”.

…om Landskronas presspel:

”Jag kände mig ganska trygg på min kant och deras ytterback gick in ganska mycket, så det var alltid fritt på min kant. Jag tyckte vi löste det”.

…om försvarsspelet:

”Deras högerkant var bra och deras nummer 20 (Camil Jebara) var duktig och kom runt ganska mycket, men de skapade inga rena målchanser. Vi är bekväma när vi kan ligga lågt, det är vi bra på. Sedan gör de målet som är olyckligt, men vi vann och det är det viktigaste”.

…om smärtan i hälsenan:

”Jag tog en alvedon innan så det var bara att gå ut och köra och inte tänka så mycket”.

…betydelsen av de tre poängen:

”Det betyder jättemycket att gå på semester med en skön känsla. Det var viktigt att vi vinner idag, men vi kommer att komma tillbaka ännu starkare”.

…om att försöka hitta jämnheten i spelet och resultaten:

”Vi ska göra det vi är bra på. Fortsätta träna hårt och vi vet att vi är löpstarka och fysiska. När vi gör det vi ska är vi svårslagna. Vi ska göra det vi är bra på så tror jag det kommer gå bra framöver.”

…förklaringen till vårt fina hemmafacit med fyra segrar och ett kryss på senaste fem hemmamatcherna:

”Jag vet inte. Men publiken betyder jättemycket. När man kommer hit vill man ge tillbaka till dem”.


Ytterbacken Christopher Redenstrand sa såhär efter matchen:

…om sin första match från start:

”Det är en riktig krigarinsats. Vi spelar uppoffrande och sliter för de tre poängen, så det är otroligt skönt”.

…om känslan ute på planen:

”Vi pushade på varandra hela tiden. Säger rätt saker för att vi ska bli bättre. Det var otroligt skönt få den här vinsten innan ledigheten. Jätteviktigt för gruppen, nu är det bara jobba vidare och komma tillbaka efter uppehållet”.

…om hur han upplevde matchen:

”Vi har 2-0 med oss i halvtid och säger att vi ska fortsätta spela, men det är naturligt att de kommer skicka fram allting de kan och jaga en vändning. De får in 2-1 lite väl tidigt kanske, och då blir det lite nervöst i slutet, men vi löser det bra till slut och krigar. De har ett ribbskott i slutet, jag vet inte hur nära det var, men det otroligt skönt vi får med oss tre poäng till slut”.

…om hur han ser på slutresultatet:

”Jag tycker vi kunde sätta en eller två bollar till kanske och döda matchen tidigare. Men det är som det är och vi ska vara nöjda med de här poängen vi tar med oss”.

…vad han tar med sig spelmässigt från matchen:

”Det är två riktigt bra mål som vi gör, två bra individuella prestationer. Det visar vilken kvalitet vi har offensivt. Sedan tycker jag vi stänger igen ordentligt bakåt och spelar uppoffrande. Det ska vi absolut ta med oss”.

…betydelsen att få göra första målet i matchen:

”Det är jätteviktigt. Hade vi åkt på ett mål i baken hade det varit en uppförsbacke direkt. Nu är det de som får jobba i uppförsbacke. Det är otroligt skönt få in ledningsmålet, sedan också utöka till 2-0, då får man lite mer andrum att spela klart matchen”.

…om snacket i pausvilan:

”Framförallt gå ut och fortsätta spela, fortsätta vara modiga inte bli rädda för att vi leder med 2-0 och backa hem. Fortsätta våga spela, och självklart fortsätta kriga. Vi gick ut med tanken att inte släppa till något mål”.

…om vad han kommer göra under uppehållet:

”Först hem till Stockholm några dagar hälsa på familj och vänner. Sedan ska jag och tjejen iväg på utlandssemester en vecka, det blir skönt”. 

Text: Olov Lindgren   

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.