Snacket efter segern mot VSK

Vi tog en lika skön som rättvis seger, när vi inför ett stort Bragefölje vann med 3-1 (1-0) mot VSK Fotboll på Iver Arena. Vinsten betyder att vi är nya serieledare i en haltande tabell.

Ytterbacken Christopher Redenstrand, som visade vägen med sitt 1-0-mål på en läcker frispark i slutet av första halvleken, var nöjd hur man genomförde matchen.

-Jag tycker vi är mycket mer direkt i vårt spel och följer matchplanen till punkt och pricka. Vi skapar en del i första fast vi inte får dit den. Och det är hög klass på de mål vi gör.

Det var hemmalaget Västerås SK som inledde matchen bäst och hade några vassa möjligheter till ett ledningsmål.

-Vi startar sådär och kommer inte riktigt in där vi vill. Efter 20 minuter kommer vi in i det och skapar en del lägen. Och efter 1-0 rullar det på, och det var bara att fortsätta.

Redenstrands känsliga vänsterfot låg bakom ledningsmålet på frispark, som satt perfekt i krysset bakom Anton Fagerström.

-Jag tror det var Anton (Lundin) som fixade frisparksläget.

Berätta om 1-0-målet, där du och Johan Arvidsson stod vid bollen innan den skulle slås?

-Det var klart att jag skulle ta den. Jag lade upp bollen där jag ville, och det var bara att fokusera och sätta dit den, säger ”Chris” efter säsongens andra fullträff.

-Mitt första mål var mot Öster, inte lika snyggt då det bara var panga dit den från fem meter.

Två busslaster med supporters, plus många som tagit sig till Västerås på egen hand, vann enkelt publikmatchen.

Hur var stödet från fansen?

-De hördes verkligen, och det är alltid lika kul att spela inför dem. De hejade på och vi fick energi av det. Stor cred till dem.

Brage ökade i andra halvleken på ledningen till både 2-0 och 3-0, som hemmalaget inte kunde hämta in. Även om västmanlänningarna flyttade upp spelet, kom man inte till de riktigt farliga lägen mot ett solitt Brageförsvar.

-Det kändes tryggt och vi ligger kompakt, och gör det vi ska göra. Vi blir lite tillbakatryckta, men vi löste det bra ändå.

Båda lagen bytte in fem ersättare i andra halvleken, men hemmalaget hittade aldrig nycklarna att dyrka upp Brageförsvaret.

-Vi spelade uppoffrande och sliter för varandra hela matchen, och släpper inte in dem i matchen, säger Christopher Redenstrand.

Johan Arvidsson, som gjorde sin åttonde match från start, noterades för säsongens fjärde mål när han tryckte in 0-2 i början av andra halvleken. Han låg också bakom 0-3-målet när han elegant hittade Joakim Persson i straffområdet som lyfte in bollen förbi Anton Fagerström. Han var nöjd med lagets insats..

-Vi gör en bra match. Det var en svårspelad första halvlek och båda lagen ville ha boll.

-Mycket gnugga på i försvarsspelet, och sedan tar vi vara på målchanserna tillslut, säger Arvidsson nöjd över man hade en 1-0-ledning med sig in i pausvilan som förvaltade på bästa sätt i andra akten.

-Vi går in i andra och tar tag i det direkt, och gör 2-0 och 3-0, vilket var extremt skönt för vår del.

-Efter det går vi ner i tempo, vilket är naturligt då vi ligger och försvarar ledningen.

På det viktiga 2-0-målet, som kom efter en fin framspelning av backen Jonathan Tamimi, fick han två chanser att trycka in bollen.

-Jag får ett ganska dåligt avslut, men får tillbaka den på uppstuds, och drar till. Skönt mål, d-a viktigt. Sedan gör vi 3-0, där jag väggar med ”Jocke” (Persson), med en klack, och han placerar den fint till 3-0.

Arvidsson var en av de som löpte mest och blev utbytt med kvarten kvar.

-Det var mycket springande och benen tog slut på slutet.

Arvidsson, som anslöt sent till truppen, har blivit en nyttig kugge i lagbygget och levererat på bästa sätt.

Hans målfacit med fyra mål och två assist på elva matcher, varav åtta från start, är fina papper.

-Ja, det är bra, men jag borde gjort något mer mål, säger Johan som hade ett friläge i första halvleken som gick rakt på målvakten.

-Jag hade några lägen. Men det är bara att fortsätta.

Brage är för tillfället nya serieledare, återstår att se om det står sig efter att Halmstad spelat sin match hemma mot J-Södra på tisdag.

-Väldigt skönt, nu får vi ser hur det går i HBK:s match.

Målvakten Viktor Frodig var på väg mot sin fjärde nolla, men fick på stopptid se inhopparen Viktor Prodell nicka in reduceringen till 1-3.

-Vi gör det fantastiskt som lag. Vi släpper inte till någonting, tror inte de har något ordentligt skott. Jag hade inget att göra. Det var en speciell match och man fick jobba med koncentrationen. Laget framför mig gör en bra match i 90 minuter. Vi har bra kommunikation och pratar tydligt, och styr och ställer. Det är det jag fokuserar på.

Förra matchen mot Utsikten är ett minne blott, och insatsen mot VSK visade Brage från sin rätta sida.

-Vi har sagt i hela veckan vi ska studsa tillbaka och visa hur bra vi är. Tråkigt att inte hålla nollan. Oturligt mål, inlägg och en skarv och han får nicka in den.

-Vi vinner med 3-1, men jag är självkritisk.

På måndag nästa vecka väntar toppmöte mot tabellfyran AFC Eskilstuna hemma på Vallen, som i omgången vann med 3-1 mot IF Brommapojkarna, och är tre poäng bakom grönvitt.

-Jag ser ljust på fortsättningen. Det blir en tuff match mot AFC, säger Bragekeepern.

Vem tycker du var bästa spelaren idag?

-Skulle säga Jocke (Persson) eller Henry (Sletsjøe), säger Frodig som ändå menade att det var en laginsats.

-Alla var bra.

Huvudtränaren Klebér Saarenpää var så klart nöjd att man kom tillbaka på vinnarspåret igen.

-Det här var en väl genomförd match på alla plan. En klar förbättring vad vi gjorde sist. Det är här vi ska vara prestationsmässigt.

Han var nöjd över det mesta efteråt och tyckte matchbilden blev som väntad.

-Ja, den blev så som vi hade hoppats och satt upp den.

Mycket innan hade handlat om insatsen mot Utsikten, men idag visade vi oss från vår rätta sida, vilket gladde Sarrenpää.

-Skönt att vi kunde revanschera oss själva och komma tillbaka på den här nivån och prestationen, som gav ett resultat i slutändan.

Efter att ha gått mållösa senast på Bravida Arena, lossnade målskyttet igen och med de tre målen mot VSK, är vi uppe i totalt 24 mål, vilket bara överträffas av vår nästa motståndare AFC (29 mål).

Och det var inte vilka mål som helst.

• (40) snygg frispark från Christopher Redenstrand i närmaste krysset.
  • (48) säkert avslut från Johan Arvidsson.
  • (54) elegant kortpassningsspel där Arvidsson klackade fram till Joakim Persson.

–> Se målen här! <–

-Målen kom i psykologiskt viktiga lägen, i slutet av första och början av andra, säger Klebér som gillade vad han såg vid det tredje målet med Arvidsson och Joakim Persson i huvudrollerna.

-Ett fint kombinationsspel med duktiga spelare som ser varandra och ytorna. De har rätt algoritm uppe i huvudet och får det att hända.

Försvarsmässigt gjorde vi en mycket bra insats och VSK hade fyra avslut på mål. Bragetränaren var efteråt nöjd med sin backlinje.

-De får aldrig grepp om oss defensivt. Vi har en bra kvalitet i backlinjen och Henry Sletsjøe gör det bra på det centrala mittfältet och binder ihop på ett jättebra sätt.

Douglas Karlberg var tillbaka i startelvan och visade med sin fysik och styrka vilken värdefull spelare han är.

-Det är en jätteskillnad när han är tillbaka och kan sätta ner fötterna och få fast bollen, han vinner dueller som studsar vår väg.

Klebér hade som sagt mycket att glädja sig åt efter insatsen på Iver Arena.

-Det är en klar förbättring jämfört vad vi gjorde mot Utsikten, vi är bättre i det felvända spelet. Det är här vi ska vara prestationsmässigt.

Västeråsanfallaren Viktor Granath, som gjort sju mål under säsongen, hade svårt komma till några farliga målchanser.

-Backlinjen med ”Z” (Alexander Zetterström) och Pontus Rödin hade full koll. Jag tycker vi gör det bra på alla sätt, säger Klebér som tyckte det var lite surt att släppa in Viktor Prodells nick på stopptid.

Men vad gjorde det när det blev tre viktiga poäng och en fortsatt topplats.

Nu väntar alltså den första hemmamatchen efter omstarten nästa måndag den 11/7 kl.19:00, när AFC Eskilstuna kommer till Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Vi hoppas på en riktigt fin uppslutning på Vallen och att vi kan fortsätta på den inslagna vägen både på planen och på läktaren från segern mot VSK!

Köp din biljett via webben redan nu – ALLA TILL VALLEN!

Text: Per Lindgren