Spelarintervjuer efter dagens förlust

240901 ik brage örgryte foto henrik hansson

Brage åkte i tisdags på blott sin andra hemmaförlust mot Helsingborg. I dag fick man läge att studsa tillbaka direkt i mötet med Örgryte. Så blev det dock inte. Istället åkte Brage på andra raka förlusten när man föll med 0-2 hemma på Borlänge Energi Arena.

Yttermittfältaren Pontus Jonsson var märkbart deppig efteråt.

Om känslan direkt efter slutsignalen:

”Riktigt, riktigt dålig känsla. Jag är helt tom, vet inte vad jag ska säga”.

…om det kändes som en stor press efter förlust efter mot HIF:

”Det var nog mer från oss själva att vi var revanschsugna efter plumpen senast mot Helsingborg. Vi visste att det var en viktig match, men jag kände inte att det fanns någon press”.

…om första halvtimmen, där känslan var att det fanns mycket ytor i båda lagens straffområden:

”Det var två lag som ville framåt. Det var jämnt och båda lagen skapade lägen. De gör mål på straffen, det blir en utvisning, och det blir lite skillnad”.

…om chansen han hade fyra minuter in i matchen:

”Jag vet inte….det var ett ganska dåligt avslut, jag hörde inte att Muhsin var fri på andra sidan. Det grämer mig att vi inte gjorde mål där, då hade det varit en annan match”.

…om sin egna insats, där det blev 90 minuter:

”Just nu känns det bara skit att vi inte vinner. Man kan inte vara glad över en individuell prestation när man torskar”.

…om att vi i andra halvlek var minst lika bra som Örgryte, men tyvärr utan att få utdelning:

”Vi gör en bra andra halvlek, men det är resultaten som räknas. Men det spelar ingen roll om man gör en bra halvlek när man torskar”.

…om landslagsuppehållet kommer lägligt:

”Helst hade jag velat spelat match nu, på det igen och vinna. Men det kanske är bra att samla lite energi, komma ihop som grupp och köra en sista laddning inför slutspurten”.

Målvakten Viktor Frodig, som blev vald till bästa spelare i hemmalaget, om taktiken som fanns före matchen:

”Ingenting att säga om den. Den är jättebra, vi följer det de säger och gör det”.

…om måltorkan med noll mål framåt, och målskillnaden 0-5 på de två senaste matcherna:

”Vi gör inte mål på de lägen vi har. Sedan kommer straffsituationen och det blir uppförsbacke. Jag tycker ändå vi ger det en chans, men får inte in bollen idag”.

…om straffsituationen, när Oskar Ågren fäller Noah Christoffersson:

”Jag vet inte. Jag tycker att Ågren tar bollen, men  jag har inte sett det i efterhand, så jag törs inte säga någonting”.

…om straffen som Jonathan Azulay, slog in till 1-0, där Viktor slängde sig åt rätt håll:

”Jag har inte sett den i efterhand. All cred till målvaktstränaren John Åberg som scoutat den bra. Jag vet vilket håll jag ska gå åt, men jag vill inte gå tidigare. Jag kände att jag är där, men ändå inte”.

…om sig egna insats, där han med flera klassräddningar höll IKB kvar i matchen:

”Jag bryr mig bara om tre poäng. Vi säger att vi ska ge det en chans i 90 minuter. Jag tycker att vi gör det, och jag försöker ge energi och gör så gott jag kan. Sedan vill jag vinna matchen.

….om att det trots andra raka förlusten, är långt ifrån kört om knipa en topp tre plats:

”Absolut, Herregud. Nu såg jag att de andra lagen tappade lite. Vi ska ta lite ledigt nu, analysera och träna på, och vi får ta igen det här sedan”.