Skip to content

Spelarintervjuer efter dagens kryss

Foto: Sebastian LaMotte

Bortamötet på Rimnersvallen mot IK Oddevold slutade alltså 1-1 (0-0). Efter en ganska chansfattig första halvlek öppnade sig spelet efter paus. Det såg ut som att vi var på väg mot tredje raka segern efter Camões gjort 0-1 i början av andra halvleken. Det fanns också bud på fler mål, men Oddevold bet sig kvar i matchen och visade att man är svårslagna på hemmaplan. Med mindre tio ordinarie minuter kom kvitteringen till 1-1 och faktum är att Oddevold hade flest chanser i slutet av matchen.

Bland annat kunde mittbacken Oskar Ågren med en vältimad blockering vid ställningen 0-1 då han täckte Linus Tornblads skott som såg ut att vara på väg in i mål.

…om hur han upplevde sekvensen:

”Det är väl situationer som man hamnar i som försvarare, ibland blockar man dem, ibland går de förbi och ibland skarvas de i mål. Det är sådant vi jobbar på, och sådant som man som försvarare vill göra. Såklart det var skönt att göra en sådan (blockering)”.

…om hur han betygsätter sin egen insats:

”Det kändes bra. Vi hade mycket av bollen, det var varmt därute. Bra försvarsspel hela matchen, vi släpper till några chanser på slutet, men jag tycker vi gör det bra. Vi pratar mycket om när vi leder att vi ska behålla bollen inom laget, få ihop lite passningar och det gör vi med. Deras publik buar när vi har 1-0 och spelar runt bollen”. 

…om besvikelsen efter slutresultatat:

”Vi visste på förhand att det var en tuff bortamatch och svårt att vinna. Sedan gör vi en bra match och har tillräckligt mycket för att vinna. I och med att vi leder matchen med 1-0 länge så är det besvikna huvuden och humör i omklädningsrummet efteråt när vi tappar ledningen”.

…om vad som saknas för det ska bli vinst:

”Det är klart vi hade velat göra 2-0, då blir det trygghet på ett annat sätt. 1-0-ledningar är sköra på slutet, speciellt när de börjar flytta fram lite folk, då blir det lite oroligheter. Det är små detaljer som avgör som vanligt, en straff i detta fall. Sedan hade de ett par till bra lägen att göra mål. Det är smådetaljer som avgör, men man vill gärna ha bufferten med 2-0”.  

…om vad som finns att ta med sig från matchen:

”Vi gör ett jättefint mål, utför mycket av det vi tränade på förhand, hur vi ville spela”. 

…om han redan ser fram mot nästa match hemma mot Degerfors på torsdag:

”Hoppas vi kan komma tillbaka på vinnarspåret igen”.

…om hur han upplevde att Oddevold låg lågt i banan i första halvleken:

”Det var kanske lite väntat. Vi visste att det kunde bli så, vi tryckte också ner dem och fick lite som vi ville. Sedan önskade vi såklart att vi skulle skapa lite fler målchanser, vi fick inte så många. Men något läge hade vi som vi kanske borde satt, det är små detaljer där med”.

…hur det var att spela på Rimnersvallens gräs:

”Helt okej. Den var grön, fin och tjock. Kanske lite lång, i en perfekt värld hade de klippt den lite kortare. Men det var ingenting vi ska klaga på. Det passade oss bra, vi gjorde en bra match på den”.

…slutsummeringen av matchen:

”Jag är besviken. Vi tappade tre poäng, det kändes som det på slutet. Det är små tillfälligheter”.

Anfallaren Ieltsin Camoes fortsätter visa fin målform och mot Oddevold kom säsongens tredje fullträff, och definitivt ett av Brages finaste.

 ”Det var ett av de snyggaste mål som vi gjort i år. Många spelare inblandade, passningar från försvaret och sedan ett lätt avslut för mig. Ett bra mål helt enkelt”.

…om känslan en stund efter slutsignalen med en poäng:

”Lite tomt. Vi gjorde det svåraste som finns vilket är att göra mål. Målet jag gjorde betydde ledning i matchen, men det kunde inte hjälpa oss att ta alla tre poäng. Men det är trevligt att kunna bidra igen”.

…om stämningen runt Rimnersvallen där dryga 1700 åskådare fanns på plats:

”Det var många som hejade på motståndarna. Men vi fokuserade bara på det jobb som vi behövde göra. Vi fick nästan segern, det känns bra att vi kan spela på vilken arena som helst och ge avtryck”.

…om att han var segerviss efter ledningsmålet:

”Ja, hundra procent säker. Vi försökte försvara ledningen, men tråkigt att vi släppte in ett billigt mål på straff. Men vi försökte hålla ut, men oturligt kunde vi inte göra det”.

…om att han efter en trevande inledning av säsongen har fått målskyttet att lossna:

”Jag började inte så bra de tre, fyra första matcherna. Men sedan har jag mer kommit in i rytmen och hjälpt till med poäng för laget. Med hjälp av mina lagkamrater, är det roligt att kunna öka på målskörden”.

…om nästa match hemma mot Degerfors, i ett klassiskt bruksderby:

”Det kommer definitivt bli en tuff match. Jag tycker de är ett av seriens bästa lag i år. De kommer att jaga tre poäng, så vi måste vara bra på att försvara oss”.

…om utmaningen att för första gången den här säsongen spela i högsommarvärme, där temperaturen låg över 25 grader:

”Det var väldigt svårt. Det var svårt med fötterna i värmen, men i slutet av dagen så behövdes ändå jobbet att göras. Jag hoppas det blir svalare till nästa match (skratt)”.

…om att laget biter sig kvar i toppen av tabellen, och tankar om fortsättningen:

”Vi måste ta match för match. Vi har gjort det bra så här långt i början av säsongen, det känns bra att träna och spela när segrarna kommer. Vi kommer fortsätta jobba och kämpa för mer”. 

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.