Spelarintervjuer efter dagens seger

Det var ett gäng glada spelare efter dagens trepoängare mot Öster på Visma Arena. Vår Kapten Alexander Zetterström summerade matchen såhär:

”Första tjugofem, trettio är dålig. Vi vågar inte riktigt spela, vi behåller inte bollen och ger de bollen när vi vunnit den. Vi har en jobbig period, men kommer in i det bra efteråt och får utdelning på ett slarvigt inkast från deras del. Vi går in med 1-0 i halvtid och kan korrigera oss. Jag tycker vi gör en bättre andra halvlek och är stabila där”.

…om den missade straffen:

”Det hade kunnat varit en mental väg in för dem. De får energi men jag tycker vi är starka där ändå. De flyttar upp sitt spel och riskerar mer. Vi får jäkligt många omställningar på dem. Bränner en del lägen, men får in ett mål och kan spela på det resultatet”.

…om hur det var att möta ett hemmastarka Öster:

”De är duktiga det ser man ändå. De är jobbiga och tuffa att möta, de skapar lägen. Viktor (Frodig) gör ett par bra räddningar idag återigen. Skönt att ta en trepoängare. Vi hade problem i början av säsongen att göra mål helt enkelt. Nu hittar vi lägen att göra fler mål, det är kul”.

…om det här var den perfekta matchen:

”Ja förutom början. Vi gör en ruskigt bra bortamatch mot ett duktigt Öster”.

…om hur viktigt det var att ta ledningen med 1-0:

”Det är klart viktigt när vi får det fem minuter innan halvlek. Det blir en styrka för oss att gå in med 1-0 i halvtid. Vi får korrigera grejer som var mindre bra och kommer ut starkt i andra, och lyckas styra bort dem. De har inte lika farliga lägen som i första”.

…om din egen insats:

”Den är okej. Det var några slarviga pass som inte klaffar till den jag vill slå bollen till. Det synkar inte då vi tänker olika. Men vi och jag gör en bra match.”

Ieltsin Camões blev målskytt i andra raka matchen när han gjorde viktiga 0-2 med dryga kvarten kvar av andra halvleken som också blev slutresultatet.

…om han kände revansch efter att tidigare i halvleken missat en straff:

”Jag var besviken, men matchen slutar inte förrän domaren blåser. Jag krigade bara för att få en till chans och jag är glad jag fick den och kunde göra mål”.

…om målet, hans nionde för säsongen, som kom när Öster flyttade upp mycket folk på offensiv planhalva, vilket gav stora ytor bakåt:

”De tog mer risker. Det var en perfekt kontring, och jag kunde dödade matchen.”

…om straffmissen i andra halvleken, vid ställningen 0-1, där skottet missade målramen.

”Det kan hända. Jag har haft två straffar tidigare som jag gjort mål på. Idag försökte jag lägga den på andra sidan, då jag tror de hade läst på innan var jag skulle lägga den. Men oturligt nog sköt jag den lite för högt över”.

…om hur han sammanfattar tillställningen och andra raka ”clean sheet”.

”Det var en mycket svår match. Öster är ett mycket bra lag och vi visste att det skulle bli svårt att komma hit och ta poäng. Jag tycker vi gjorde som vi hade planerat, vi försvarade oss mycket bra som vi har gjort hela säsongen. Sedan tog vi tillvara på våra chanser, och kunde gjort fler mål.

…om vad som var nyckeln bakom segern:

”Att alla spelade uppoffrande och krigade för varandra. Vi hade fighting spirit och ville vinna mer än motståndarna”.

…om underlaget på Visma Arena:

”Jag tyckte den var perfekt. Det var inte så mycket regn, och gräset var i bra kondition. Det var perfekta förhållanden att spela fotboll”.

…om att Öster öppnade bäst där både Niklas Söderberg och Vladimir Rodic hade utmärkta chanser att ge hemmalaget ledningen.

”Vi väntade oss det att det skulle komma ut starkt. De har hemmaplan och är ett bra lag med mycket starka offensiva spelare. De hade allt första tjugo, men vi lyckades överleva den perioden. Sedan kom vi in i matchen sakta men säkert”.

Efter att Muhsin gjort 0-1 i slutet av första, gick grönvitt in i halvtidsvilan med positiva känslor. I andra lyckades vi spela smart och även utöka ledningen.

…om hur han vill jämföra första och andra halvleken.

”Vi hade ledningen efter första, i andra tog vi mer risker och matchen var mer öppen framåt för oss. Vi hotade flera gånger. Sedan kunde vi hålla ihop det i försvarsspelet.

…om hur segern kommer firas:

”Vi har en lång resa hem, och träning imorgon. Men vi kommer fira på bussen”.

Nyförvärvet från Helsingborgs IF Amar Muhsin har i sina tidgare matcher haft flera bra möjligheter att spräcka målnollan. Men idag, i sin tredje match, kom hans första fullträff i Bragetröjan. Så här beskriver han målet som kom på en cut back och betydde 0-1-ledning i slutet av första halvleken:

”Ett riktigt skönt mål. Vi kommer runt på kanten och lägger in den. Jag curlar in den i bortre hörnet. Jag hade bestämt mig innan var jag skulle lägga in den”.

…om känslan direkt efter målet:

”Mycket skönt. Det var efterlängtat. Vi har spelat bra innan, och jag har skapat chanser. Idag hade jag också en i stolpen i andra”.