Spelarintervjuer efter dagens seger

Innan kvällens skånederby mellan Trelleborgs FF och Landskrona  BoIS kan vi konstatera att Brage efter dagens 1-0-seger mot Öster ligger kvar på sjätteplats i tabellen, men att det bara är en poäng upp till tvåan Degerfors.

En av flera matchhjältar var anfallaren Ieltsin Camões, som efter två mållösa matcher åter hittade nätet och är nu uppe i fyra mål totalt. Om känslorna efter avgjort matchen med sitt mål halvvägs in i andra halvleken:

”Det känns jättebra. Det var en mycket svår match mot en bra motståndare. Vi kämpade hårt, liksom dem, och det känns bra att komma ut som segrare på hemmaplan”.

…om hur det var att spela tillsammans med Pontus Jonsson i anfallet:

”Det var svårt. Man behöver känna samhörighet, och Pontus och jag har inte spelat många matcher tillsammans på topp. Man behöver få speltid tillsammans, men i slutändan blev vi belönade då han gjorde assisten och jag målet”.

…om hur tankarna gick efter att han fick passet från Jonsson, som han sedan förvaltade kliniskt vid Wallinders vänstra stolpe:

”Jag behöver bara avsluta det här, det var bara det jag tänkte. Det var en av de bästa chanserna i matchen, så jag behövde sätta den. Jag tittade upp innan jag fick bollen och tittade var målvakten stod. Jag hade gott om tid att analysera var jag skulle placera bollen, och jag valde högra sidan”.

…om taktiken var efter ledningsmålet:

”Vi behövde behålla resultatet. Vi hade också ledningen mot Oddevold i mitten av andra halvleken, sedan släppte vi in ett mål som betydde 1-1. Idag var vi bestämda att vi skulle hänga i och vinna matchen”.

…om betydelsen att göra första målet i matchen:

”Det var väldigt viktigt. I den här serien är det viktigt att göra första målet, för att enklare kunna kontrollera matchen. Motståndarna måste ta större risker, så det var bra att vi kunde göra första målet”.

…hur det var att spela i värmen:

”Personligen fick jag kämpa mycket, jag saknade energi och hade svårt att andas. Det gjorde det ännu svårare, men det viktigaste var att vi belönades till slut.

…vad som kommer hända innan nästa match om dryga två veckor:

”Nu kommer vi ta några dagar ledigt. Sedan kommer vi börja träna igen och förbättra det som vi behöver bli bättre på, för att fortsätta få med oss segrar”.

…om hur han kommer fira segern:

”Jag vet inte riktigt än (skratt). Jag behöver först åka hem och få känslorna att sjunka in, sedan får vi se vad som händer”.

Målvakten Viktor Frodig storspelade under nittio minuter plus stopptid och växte ut till en jätte längst bak när Öster jagade en kvittering.

…om vad som avgjorde matchen till Brages fördel:

”Laginsatsen. Hur vi jobbar och försvarar målet. Vi nickar bort inlägg och sedan såklart att vi gör ett fantastiskt fint mål”.

…om hur han upplevde matchen från sin position, där avsluten mot mål var 6-15, varav 3-5 på mål:

”Det är en tuff match. Det händer mycket, många inlägg som slås och många avslut på mål. En tuff, men rolig match att spela framför publiken”.

…om han gjorde flera avgörande räddningar, där man mest kommer ihåg räddningen lågt vid ena stolpen på Adam Bergmark Wibergs frispark i 78:e matchminuten:

”Det är min bästa vän som slår frisparken, så det var bara skönt att ta den. Det var en match i matchen mellan oss, så det var extra kul”.

…om snacket i omklädningsrummet efter segern:

”Otroligt skön känsla, det är bara glädje. Nu går vi på lite semester och ledighet”.

…om det var hans bästa match i år, där han efteråt belönades med priset som Brages bästa spelare:

”Jag försöker bara släppa det så fort det går. Hela laget ska ha en eloge för allt de gör. Att jag står och får hålla en nolla idag är skönt för mig själv. Jag är nöjd, men det ska komma mer”.

…om tredje hållna nollan i år.

”Det är lite för få. Det är några onödiga straffar som man släppt in”.

…om betydelsen att få vinna efter två raka torsk:

”Det betyder otroligt mycket. Att vi visar den styrkan att vi kan hålla nollan och prestera. Det är väl inte vår bästa match offensivt, men hur vi försvarar oss är bra”.

…om vad stödet från supportrarna betyder, där han hade de i ryggen första fyrtiofem:

”Alltid jätteskönt. Även borta hänger de med på alla matcher. De är otroliga. I första halvlek är det extremt där de står bakom. Det uppskattas av allihopa, det är det som procentuellt gör att vi vinner”.