Skip to content

Spelarintervjuer efter Gefle

Foto: Henrik Hansson

Efter en kämparinsats fick med oss en poäng, efter att vi hämtat in både ett 0-1 och 1-2 underläge till 2-2.

Mittbacken Oskar Ågren om att spela inför 4500 åskådare:

”Det var jättekul, det kändes att det var mycket folk och vi fick energi. Det märktes i slutet när vi forcerade för kvitteringen och ett ledningsmål”.

…om det gick bra ladda om efter GIF Sundsvall matchen:

”Ja absolut. Inga konstigheter”.

…om inledningen av matchen:

”Lite böljande och vi fick inte riktigt grepp om dem. De är skickliga och gör det bra. Vi blir för heta och kliver fram och släpper in de i ytor där vi inte vill att de ska ha bollen. Sedan skapar de bara en chans i första som de gör mål på. Så är det ibland, en chans ett mål”.

…vad kan ni ta med från matchen:

”Svårt att säga. Men att vi går för segern i slutet”.

…hur tycker du presspelet fungerade:

”Helt OK. Vi gör lite småjusteringar i första och får lite mer koll på dem. Men de gör det svårt för oss och lockar ur oss i positioner där vi vill att våra mittfältare inte ska vara och springa, sedan spelar de in bakom. Det var tufft där”.

…snacket i paus. Gefle kommer ut bäst:

”De kommer ut bättre. Vi kommer ut lite platta, de fick bygga på momentum. Vi försökte korrigera vår press, hur vi skulle ligga på mittfältet för att inte ge dem plats mellan backlinjen och mittfältet. Vi blev bakåtlutade och gav de mer tid istället. De fick styra spelet i början av andra”.

…om avslutningen:

”De är stora och många där bak. Jag hade önskat det stått 2-2 i slutet och att vi gjorde 3-2. Vi hade gott om lägen i första och ett fåtal gånger i andra. Synd att kvitteringen inte kom tidigare då hade det blivit en annan forcering, då tror jag vi gör 3-2”.

…om oavgjort efter kvittering i 90:e ändå känns bra:

”Skönt att inte vi förlorade. Men vi ville ha tre poäng idag. Hela veckan byggde vi för att ta tre poäng, så det känns lite som ett misslyckande men skönt att inte förlora”.

Emil Tot Wikström om 2-2 känns som en vunnen poäng eller två förlorade:

”Definitivt två förlorade idag. Vi är besvikna. Men bra att vi skapar mot en fembackslinje, de har vi inte gjort tidigare. Vi har många lägen och jag har en del lägen. Min egen prestation är att jag borde fått in minst ett mål”.

…om du blev överraskad av Gefle öppnade matchen så offensivt:

”Vet inte om det var så offensivt, de har tre lägen kanske och gör mål på två. Vi börjar bra, sedan får de ett mål… Jag tycker de inte är så bra, vi är mycket bättre. Jobbigt idag”.

…om kvitteringen i slutet av första:

”Det var viktigt. Men jag tycker inte att vi inte ska släppa in något mål idag.

…om sin egna match:

”Jag är mycket delaktig i spelet. Det kändes piggt offensivt, det som saknas är mål. jag fick en assist till Ferhans första mål. Det är roligt för han och bara att gratulera”.

…om andra halvlek:

”Vi går ut och gör det vi ska. Vi ska vara lite mer solida idag och hjälpa Viktor i målet. De får för enkla chanser. Annars gör vi det hyfsat bra, men det är målen som saknas idag, när vi skapar så mycket framåt. En poäng är bättre än ingen, och det får vi ta med oss”.

…om vad han ska göra under sommaruppehållet:

”Nu ska jag till Halmstad och lämna hunden, sen ska frun och jag sticka till Turkiet, så vi flyger imorgon från Köpenhamn, så det blir inte så mycket sömn den här natten. Men det är semester sen och då får man kanske sova någon extra timme”.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.