Skip to content

Spelarintervjuer efter storsegern på Vallen

Efter storsegern och fem gjorda mål hemma mot GIF Sundsvall möttes vi av glada miner hos våra grönvita spelare.

Chris Redenstrand var en av dem och summerar matchen såhär:

”Det var kul att spela idag. Vi hade ett jävla bra flyt offensivt. Många bra aktioner och vi skapade sjukt mycket lägen. Vi har haft problem att göra mål i de senaste matcherna, men idag känns det som det lossnade”.

”Jag tycker Sundsvall började helt okej. Vi hittar rätt ytor och vågar spela igenom dem. Vi skapar mycket lägen. De är lite slarviga i vissa lägen och tappar boll i vissa positioner där vi är aggressiva och vinner boll och skapar farliga lägen, det är kanske det som skiljer oss åt”.

…om samspelet på vänsterkanten med Tot Wikström som var tillbaka i truppen:

”Vi har en bra kemi, vi vet exakt var vi hittar varandra på plan. Det är kul att spela på den kanten tillsammans, vi skapar mycket och förhoppningsvis kan vi fortsätta med det i framtiden också”.

…om det här var säsongens bästa match:

”Hundra procent. Vi går ut och gör det riktigt bra både defensivt och offensivt. Vi sätter mycket bakom dem, det kändes väldigt stabilt. Vi är effektiva framåt och spelar med en jävla fart, så det blir svårt för dom”.

”Även om vi leder med 3-0 så går de hyfsat starkt ut i andra, sedan när vi fortsätter spela som vi gör och lyckas göra 4-0 går luften ut. Det är naturligt och inte konstigt. Det är bra av oss att fortsätta mala ner dem”.

…om att det var den andra matchen denna veckan, efter årets längsta bortaresa mot Trelleborg i måndags:

”Det var lång resa hem, men vi har haft en bra träningsvecka och alla såg pigga ut, så det var inga problem”.

….om känslan i omklädningsrummet efter säsongens största seger:

”Det var en riktigt bra stämning såklart efter en sådan här match. Nu ska vi fortsätta ha den här positiva känslan till nästa match mot Gefle”.

Tremålsskytten IeItsin Camões, som självfallet blev vald till matchens lirare, var glad efter machen:

”Det var en av de bästa matcherna för säsongen. Jag är glad att vi lyckades göra många mål och var dominanta i vårt uppträdande inför våra fans, så det var jätteskoj”.

”Vi tappade tempot lite i andra halvlek, men vi hade kontroll på matchen. Bakåt var vi väldigt skärpta som vi varit hela säsongen. Sedan är jag glad att vi lyckades hålla nollan”.

…om straffen, som betydde 1-0, som också var den första vi fått med oss under säsongen:

”Mentaliteten är densamma. Jag är den som ska lägga straffarna. Så fort domaren blåste för straff tittade jag bara framåt för att fokusera på att göra mål, och öppna målgörandet”.

”Henry fick en ”touch” som var tillräcklig för att han gick omkull, och försvararen nådde inte alls bollen. Så den var rätt dömd”.

”Målvakten gick åt rätt håll, men den var tillräcklig hård, även om målvakten hade handsken på bollen. Bollen gick ganska nära stolpen”.’

…om sitt andra mål:

”Jag minns det väl. Det var en kontring och jag kom ihåg att vi spelade bra och lyckades få bollen snabbt in i boxen. Gustav sköt det första skottet, som målvakten inte lyckades hålla. Det gällde bara att vara beredd om jag skulle få bollen, och jag lyckades med det och göra mål. Jag tycker vi hade en annan mentalitet idag”.

om sitt tredje som innebar hattrick:

”Jag var ensam i boxen och bollen kom till mig jag var ganska ren. Jag har skyldigheten att göra mål nästan varje gång där, och är glad att jag kunde göra ett hattrick”.

…om att det inte saknades göra fler mål:

”Det kan hända den bästa forward att du missar en del chanser. Det gäller att lära sig av det. Jag tycker jag borde gjort ett mål till idag. Men till slut gjorde jag tre mål och fick en assist. Det är bara att jobba vidare för att få mer och mer poäng”.

….om supporterstödet:

”Det var många fans på läktarna, men jag hoppas att det blir ännu fler på nästa match mot Gefle på fredag då det är gratis inträde, för det behöver vi. Vi kommer att göra allt för att vinna för dem”.

Text: Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.