Skip to content

Spelarintervjuer efter segern mot SIF

Foto: Jens Carlsson

Matchen mot Sandvikens IF på ett soligt och varmt Jernvallen såg ut att sluta mållös tills matchklockan stod på 93.40 då Ieltsin Camões klev fram och nickade in 0-1 och säkrade tre viktiga poäng för IK Brage.

…om känslan hos matchvinnaren kort efter slutsignalen:

”Det kändes bra, jag är glad att den gick in, säger Camões som hellre vill lyfta fram laget än sig själv: ”Idag var det en mycket bra laginsats. Jag tycker att vi spelade bra från start”.

Fram till målet hade matchen inte bjudit på speciellt många målchanser. Närmast var Brage som med tio minuter kvar av ordinarie tid hade två bollar i virket och en lobb som var nära att resultera. Domaren Tess Olofsson hade lagt till fyra stopptidsminuter, och med bara tjugo sekunder kvar av tilläggstiden stack Brage upp i ett sista anfall när inhopparen Samouil Izountouemoi tog fart på högerkanten och skickade in ett inlägg som Camões nickade vidare i mål.

”Det är ett mycket bra cross (från ”Samo”) och jag är på rätt plats vid rätt tillfälle, och kan nicka in den”

…om matchbilden, som han tycker att man hanterade på ett bra sätt:

”Vi skulle ha tålamod i försvarsspelet. Det här är en av säsongens svåraste bortamatcher, och vi spelade disciplinerat och kompakt i försvarsspelet och tog tillvara på chanserna”

…om målet, hans andra för säsongen vilket tar upp honom till delad ledning i den interna skytteligan tillsammans med Johan Arvidsson:

”Jag vill hjälpa laget, genom att göra mål och assists. Det känns skönt att göra mål och vara involverad i spelet”.

…om kommande  hemmamatch nästa söndag mot Östersunds FK:

”Det kommer bli en tuff match, som varje match i Superettan. Men nu kommer jag först njuta av den här segern.” Säger en glad matchvinnare.

För Adil Titi var det första matchen från start i seriespelet. Senaste matchen från start var träningsmatchen mot Sandviken den 10 februari. Idag var Sletsjøe avstängd och då klev han in på innermittfältet och svarade för en solid insats.

…om hur han upplevde derbyt:

”Otroligt kul att få spela match. Jag har haft bra veckor på träningsplanen, det har känts bra. Såklart så finns det mycket mer att hämta från min sida. Trygghet och spela det spel jag är bra på. Idag var det viktigaste att ta tre poäng och göra jobbet för laget.

…om hur kroppen kändes efteråt:

”Jag fick några sparkar här och där, en på hälsenan. Jag fick jätteont under matchen, men det får man hantera efteråt. Idag var de tre poängen det viktigaste. Det är en tuff match, väldigt strategisk där de gör väldigt många saker som vi anpassar oss till och försöker utnyttja deras misstag. Det blir några chanser de får, och några vi får. Det är enligt mig en bra match, där båda två lagen är lite defensiva”.

…hur det var att möta Sandviken på Jernvallen:

”Det är svårt att möta dem. Planen är som den är, det studsar väldigt mycket och den är ganska liten kontra vår hemmaplan. De spelar bra fotboll, för de är vana att spela på den här planen. Men vi går ut och gör ett magiskt jobb. Vi tar det för varandra och vi kämpar. Det blir lite felpassningar, men i slutet av dagen kliver ”Samo” och Ieltsin fram och vi tar hem segern”.

…om tanken att ligga lågt i banan:

”Vi skulle låta dem komma upp, när de väl gör det får vi ganska bra chanser. Vi ställde om väldigt snabbt och vann bollen högt”.

…om känslan att avgöra sent:

”Det är extra skönt. Speciellt med tanke på att hela laget lägger ner grovjobbet. Jag tycker alla gör ett extremt bra jobb, lojala till uppgiften, springer även fast man är trött och det krampar. Vi skapar våra chanser och i slutet av dagen så gör vi mål”.

…om hur segern kommer firas:

”Jag kommer åka hem till Göteborg. Men alla kommer senare fira segern ihop tillsammans”

Text: Olov Lindgren  

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.