Skip to content

Stark seger mot Utsiktens BK

Med två mål från Ieltsin Camões och ett från Seth Hellberg, stod Brage för heroisk match när vi besegrade serieledarna Utsikten med 3-0 (0-0).

Med tanke på att vi spelade med en man mindre från den 19:e minuten efter Alexander Zetterström visats ut, så är den här vinsten något som vi säkert kommer gå stärkta ut till kommande matcher.

Laget

Vi kom med två förändringar i startuppställningen, sedan förra helgens match mot Landskrona. Det var Eirik Asante Gayi som tog en plats i mittförsvaret tillsammans med Alexander Zetterström, eftersom Pontus Rödin var avstängd. Emil Tot Wikström, som var sjuk mot BoIS, fick förtroendet i en offensiv ytterposition. Saknades gjorde trion Adil Titi, Samouil Izountouemoi och Douglas Karlberg, som samtliga inte var i hundraprocentig fysiskt tillstånd.

Första halvlek

Utsikten satte hög press på Brage inledningsvis och efter fem minuter nickade Kikens målfarlige forward Lucas Hedlund halvmetern över Andre Bernardinis ribba. Men snart skulle vi få snurr på anfallsspelet, och producera målchanser på löpande band. I 16:e minuten spelade vi enkelt genom Utsiktens försvar när Jacob Stensson med en genial genomskärare frispelade Gustav Berggren, som ensam med målvakten Elias Hadaya, inte lyckades förvalta friläget. I en frejdig tillställning, visade vi bra offensiva aktioner där vi gjorde allt utom mål.

Emil Tot Wikström sprang nästan till ett friläge men återigen var Utsiktens målvakt i vägen. Liksom efter kvarten när vi radade upp tre högoktaniga chanser, där något borde resulterat i brageledning. Ieistin Camoes, Gustav Berggren och Seth Hellberg hade alla klara möjligheter att spräcka nollan, men typiskt där vi befinner oss just nu, ville bollen inte gå i mål. När Alexander Zetterström efter 19 minuter dragit på sig sitt andra gula kort, efter ha fällt en framrusande Albin Skoglund, förändrades matchbilden. Bortalaget tog över spelet men vi försvarade oss på bästa sätt, och låg rätt i positionerna. Henry Sletsjøe flyttade ner som mittback tillsammans med Asante Gayi. Det dröjde till sista sex, sju minuterna av halvleken där vi sattes under lite press, men vi försvarade oss mästerligt genom visa upp en djävlaranamma.

Andra halvlek.

Brage gjorde inga byten till den andra halvleken. Tidigt fick Christopher Redenstrand ett skottläge efter Ieltsin hållit i bollen, men avslutet var aningen missriktat och gick utanför. Matchbilden fortsatte att vara densamma, men Utsikten som hade gjort ett par byten i halvtid såg aningen mer påkopplade ut än i första. Kembel Westermark hade ett avslut i målställningen. Det märktes tydligt att Utsikten nog hade fått höra några väl valda ord från tränaren Bosko Orovic i paus, för laget ökade sitt passningstempo. Men från ingenstans på vårt första anfall i andra halvlek, kunde vi ta ledningen 1-0 efter 63 minuter genom Ieltsin Camões.

Målet kom efter ett väggspel mellan Redenstrand och Berggren på vänsterkanten, där Chris sedan frispelade Camões som fick en stor yta ensam med Hadaya och kyligt placerade bollen bredvid honom. Därmed var en månads måltorka över, för senast vi gjorde mål var i slutet av juli borta mot Örgryte. Tio minuter senare, hände det nästan osannolika att vi utökade ledningen till 2-0, när återigen Camões förvaltade ett friläge. Från egen planhalva slog Gustav Berggren en långboll till IeIstin som tråcklade sig förbi Emir Bosnic, och sedan säkert placerade bollen förbi Elias Hadaya.

Utsikten matade in bollar i straffområdet, men Andre Bernardini stod för flera bra räddningar, tillsammans med ett heroiskt kämpande. Med tre minuter före slutet, serverade Camões Seth Hellberg helt fri i straffområdet men hans avslut tog i stolpen. Men samme Hellberg skulle få sin revansch, när han ett par minuter senare satte 3-0 efter att Utsikten tappat boll efter ett inkast.

En oförglömlig match, där vi visade att det mesta är möjligt, trots att vi fick spela med tio man under stora delar av matchen.

Nästa match spelas lördagen den 2 september klockan 15.00 då vi möter Västerås SK på bortaplan.

Text: Per Lindgren.