Skip to content

Stensson inför Sirius

Idag, kl.14.00 möter vi IK Sirius FK på Studenternas vilket också är sista matchen inför starten av Superettan.

Efter den första träningsmatchen mot Gefle i slutet av januari har det blivit totalt sju tränings- och cupmatcher. På dessa har det blivit fyra vinster, två oavgjorda och bara en förlust. Det är inte bara en bra statistik att luta sig tillbaka på, utan det har även sett spelmässigt lovande ut, menar mittfältsgeneralen Jakob Stensson:

-Det har varit en lång försäsong, men jag tycker vi har gjort det bra. Vi har fått ihop en tydlig spelidé och jobbar med principerna. Det känns bra när vi går in i säsongen.

26-åringen missar dessvärre genrepet mot Sirius. En liten bristning i ljumsken gör att han inte funnits med på den senaste tidens träningar, men han hoppas snart vara spelklar.

-Jag ska nog försöka spela premiären, absolut. Jag planerar att vara delaktig i träning nästa vecka.

Dagens match hade annars kunnat blivit en brödrakamp, mot brodern Daniel, som gör sin tredje säsong i Uppsalaklubben. Nu har han också haft en strulig försäsong, med skador och rehab.

-Men han kommer kanske spela 30 minuter, säger Jakob om sin bror som i så fall kommer göra sin första spelminuter för säsongen:

-Tråkigt att vi inte kan mötas på plan, och att han var med förra matchen heller (cupmatchen den 23 februari), säger Jakob som eventuellt kommer se dagens tillställning från läktarplats.

Hur viktigt är det att få ett bra resultat i matchen?

-Resultatet spelar mindre roll, det är framförallt hur vi genomför matchen som är viktigt. Man vill ha ett kvitto att vårt jobb har gett resultat, och att vi jobbar framåt på de saker vi har arbetat med.

-Jag tror det blir en rolig match att kolla på, båda lagen vill spela mycket fotboll. Vi har dock många sjuka, vi får se.

Under veckan hölls Superettans upptaktsträff. Där tippades Brage på sjunde plats av media och på fjärde plats av lagens tränare. Stensson vill inte spänna bågen alltför högt om vad vi ska förvänta oss av laget i sommar.

-Vi har sagt att vi vill bli lite bättre än förra året. Det gäller poäng eller placering, det beror lite på. Vi vill genomföra en säsong vi är nöjda med, och ser tillbaka att vi gjorde det bättre än förra året.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.