Storseger för damerna

Det blev en komfortabel seger i hemmamötet på Borlänge Energi Arena Domnarsvallen mot division 3-laget Korsnäs IF FK. Siffrorna stannade vid klara 7-0 (2-0) där kapten Robyn Decker blev tvåmålsskytt. Övriga Bragemål gjordes av Ella Foberg, Anna Sandin, Jennifer Ermesjö, Anna Linh Stenquist Foberg och Lisa Ewenson.

I senaste träningsmatchen mot BK30 Västerås fick Brage mest försvara sig, nu blev det en spegelvänd matchbild.

-På pappret var målet med den här matchen att spela på sista tredjedelen, säger Bragetränaren Fredrik Bengtsson, som efter en 2-0-ledning i halvtid fick se målen sista fyrtiofem trilla in i en jämn ström.

-Då blev det islossning.

Brage, som ställde upp med en 3-4-3-formation, skaffade sig en 2-0-ledning i första halvlek där anfallarna Ella Foberg och Anna Sandin svarade för fullträffarna.  Innan timmen var spelad hade yttermittfältaren Jennifer Ermesjö och lagkaptenen Robyn Decker ökat på till 4-0.

Korsnäs, som under våren vunnit mot Avesta AIK, Sandvikens IF, Slätta SK och Säters IF, hade inte mycket att sätta mot ett Brage som växlade upp efter pausvilan.

Rutinerade Anna Linh Stenquist Foberg, som kom in i andra halvleken, ökade på till 5-0 innan Decker gjorde 6-0. Med sju ordinarie minuter fastställde inhopparen Lisa Ewenson slutresultatet till 7-0.

Nästa träningsmatch är den 23 april hemma mot division 3-laget Sollerö IF. Det blir också genrepet inför seriepremiären hemma mot Torsby IF.

Segern mot Korsnäs var lagets fjärde på försäsongen. Tidigare har det blivit vinster mot Avesta AIK, Skutskärs IF FK och Islingby IK. Enda förlusten efter full tid har kommit mot Västerås BK30, medans DM-mötet mot Kvarnsvedens IK slutade med en 0-1-förlust efter förlängning.

Fredrik Bengtsson är nöjd över att man fått möta olika typ av motstånd under försäsongen och kunnat fokusera på skilda delar av spelet.

Han tycker att man ligger där man vill med knappa tre veckor kvar till seriestarten.

-Ja, det tycker jag. Formen är på väg uppåt och det har varit bra tryck i träningarna.

IK Brage-Korsnäs IF FK 7-0 (2-0)

Mål: 1-0 Ella Foberg (11), 2-0 Anna Sandin (35), 3-0 Jennifer Ermesjö (53), 4-0 Robyn Decker (59), 5-0 Anna Linh Stenguist Foberg (65), 6-0 Robyn Decker (69), 7-0 Lisa Ewenson (83).

Publik: 37 (Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen)

Domare: Alexander Alm. Assisterande domare: Ella Fritz, Emma Nyberg.

IK Brage (3-4-3): Clara Lönntorp-Luna Hermansson, Joanna Snell, Thilda Johansson-Frida Halvarsson, Maja Andersson, Robyn Decker (K), Jennifer Ermesjö-Linn Mattsson, Anna Sandin, Ella Foberg.

Ersättare: Lisa Ewenson, Anna Linh Stenquist Foberg, Agnes Almetun Lantz, Walaa Jundi Ali Al-Huwairi (mv)