Skip to content

Tack för allt Anton Lundin!

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

IK Brage och Gefle IF är överens om en övergång för Anton Lundin.

”IK Brage och alla runt omkring kommer alltid vara en del av mitt hjärta och tillhöra min familj. Jag har skapat minnen för livet här som jag alltid kommer bära med mig.”

Anton Lundin

Anton, som gjort en bit över 200 matcher i den grönvita tröjan, lämnar alltså nu Brage och fortsätter sin resa hos seriekollegan från Gestrikland.

-Jag väljer att gå vidare i min karriär, då jag känner att de är bäst för min fotbollsmässiga utveckling, men även den personliga utvecklingen…att komma hemifrån och skapa nya minnen både på- och utanför planen, säger Anton och fortsätter.

-Samtidigt som jag bevarar dom fina minnena jag har från min tid i Brage. Jag vill tacka alla i klubben, funktionärer och supportrar för den värme och stöd jag fått genom alla mina år i IK Brage, det har betytt enormt mycket.

-IK Brage och alla runt omkring kommer alltid vara en del av mitt hjärta och tillhöra min familj. Jag har skapat minnen för livet här som jag alltid kommer bära med mig. Framförallt kanske säsongen 2017, med avancemanget till eliten där klubben hör hemma, är det som är det starkaste minnet.

-Jag önskar IK Brage och alla runtomkring stor lycka!

Anton, som varit lite av en kulturbärare i dagens Brage, gör övergången permanent till Gefle trots att han hade ett år kvar på kontraktet. Det är med vemod Sportchef Ola Lundin berättar om beslutet:

-Jag vet inte riktigt var man ska börja eller vad man ska säga. Anton har ju varit med oss i alla år och jag såg många år ytterligare framför oss, men det blir inte alltid som man tror eller planerar. Och det här är ju en väldigt speciell situation efter det Anton har gått igenom de senaste tre åren, först kampen tillsammans med Caroline, och det senaste året med sorgen efter hennes bortgång…säger han och fortsätter.

-Det är därför det är svårt att väga orden rätt. Vi skulle i normala fall aldrig släppa Anton till en seriekollega frivilligt. Men Anton har känt att han verkligen behöver ett miljöombyte för att hitta glädjen såväl i livet som i fotbollen, och jag förstår honom till 100% och vill gå honom till mötes såklart.

-Det har funnits lite olika möjligheter, men Anton ville helst till Gefle och spela med brodern Oscar igen, och Gefle ville verkligen ha honom. Så vi gjorde det enkelt och kom överens med Gefle om en övergång.

-Avslutningsvis så får vi tacka för många oförglömliga minnen tillsammans, såhär långt, för även om vi säger tack och hej för nu så tror jag det kommer skapas fler minnen tillsammans i framtiden, avslutar Ola Lundin.

Vi säger stort tack för allt Anton – Du är och kommer alltid vara en del av Bragefamiljen. Stort lycka till, på återseende!

Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.