Skip to content

Tack för allt Kanteh!

Nu står det klart att IK Brage och Seth Kanteh Hellberg går skilda vägar efter fem fina år tillsammans.

Kanteh, som flyttade till Borlänge inför succésäsongen 2019, har varit en starkt bidragade faktor till att klubben etablerat sig i Superettan. En omtyckt person både på och vid sidan av planen.

Sportchef Ola Lundin om att #8 nu lämnar klubben:

”Kanteh kom till oss för fem år sedan och vi kan inte nog tacka för insatserna och bidraget till laget och klubben. En spelare och ledare som har tagit ett stort ansvar i alla lägen och som kommer att saknas såväl på planen som i omklädningsrummet. Men allt har ett slut och vi önskar stort lycka till i såväl det nya familjelivet som i fotbollslivet. Tack för allt!”

Seth Kanteh Hellberg om hans tid i IKB:

”Från och med den första kontakten jag fick med Brage via Ola så kände jag mig välkommen och att det fanns en fin plats för mig i klubben.
Det första som hände när jag klev in på kansliet 2019 var att jag fick en varm kram av Anki som jobbade på kontoret. Det fanns så mycket värme i kramen att jag än idag känner av den när jag tänker på det. Och det tydliggjorde verkligen saken för mig – jag hade hamnat rätt.

Jag flyttade till Borlänge i hopp om att få växa upp som människa utanför fotbollen och samtidigt utvecklas som fotbollsspelare. Drömmen var såklart också att ta Brage till Allsvenskan igen, men jag lyckades bara fullborda två utav dom tre sakerna under mina 5 år…

Det är med sorg och tårar i ögonen som jag nu säger farväl till det som faktiskt kändes som en endaste lång och varm kram. Farväl till en fotbollsförening som har gett mig allt och lite till. Kärleken och glädjen jag har fått uppleva under min tid har varit helt magisk. Jag kan inte tacka alla inblandade tillräckligt många gånger för det som ni har gett mig under min tid. Jag kommer för evigt att vara grönvit i hjärtat och med en liten dalmas till son, så har jag för alltid en del av Dalarna med mig vart jag än går. Jag älskar Brage och hejar på er för evigt. Stort lycka till!

Varma kramar
Seth Kanteh Hellberg”

Stort tack för allt Seth! Vi önskar dig och familjen all lycka – För evigt grönvit – Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.