Skip to content

Tot Wikström inför onsdagens kvällsmatch på Vallen

Foto: Henrik Hansson

Ikväll, onsdag, spelar vi vår tredje träningsmatch när Kvarnsvedens IK väntar i ett daladerby på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen, med avspark klockan 18:30.

”Vi ska gå ut och bygga relationer. Det är mycket nytt, men vi ska bara gå ut och spela och hitta våra spelmönster.”

Emil Tot Wikström inför kvällens match mot Kvarnsvedens IK.

Nyförvärvet från Halmstad BK mittfältaren Emil Tot Wikström väntas då göra sin första match från start i Bragetröjan. I senaste matchen mot Örebro SK kom han in i 65:e matchminuten och var nära att bli målgörare.

-Det kändes bra, säger ”Totti” som missade premiären borta mot Gefle IF på grund av en lårskada. 

-Jag kände ändå att jag var tillbaka (mot ÖSK) och kunde bidra. 

Han hann med under sina knappa trettio minuter visa att han kommer bli en tillgång, och träffade även stolpen på en frispark. Dessutom hade han ett skott som räddades på mållinjen av en Örebrospelare. 

-Jag känner ingenting i låret, säger 23-åringen, som ser fram emot att få starta mot Kvarnsveden, som slutade åtta i division 2 norra Svealand förra säsongen.

-Det känns bra. Det är lite sämre motstånd på förhand, men det är fullt jobb som gäller och det är viktigt att komma in i matchtempo till Svenska cupen.

Om han kommer bli första frisparksskytt vet han inte, utan menar att det kommer visa sig framöver.

-Jag var inte det i Halmstad i A-laget, utan mer i U21-laget. Men jag brukar alltid vara med, bland annat kring kantfrisparkarna.

Vilka är dina styrkor som spelare?

-Det är ändå spelet en-mot-en. Jag är också kvick på små ytor och har bra avslut. Jag tar mig till situationer där jag kan komma till många avslut och försöker variera att komma på ut- och insidan.   

Efter 94 matcher i HBK har han varit med att både gå upp och åka ur Allsvenskan. I fjol var han med att ta tillbaka Halmstad till högsta serien, och han hoppas han kan göra samma resa med Brage.

-Ja, det tror jag ändå. Det gäller att prestera som lag och det är stenhårt jobb som gäller.

Efter sina år i HBK ser han vissa likheter i de båda lagen.

-Det är hårt jobb som gäller, att kämpa till hundra procent. När jag mötte Brage tänkte man ”vad hårt ni tränar”. Men det är något jag gillar, att gnugga på.

Efter att han bara varit en månad i Borlänge, känner han sig funnit sig väl tillrätta i laget.

-Jag trivs jättebra. Alla har välkomnat mig jättebra. Det känns som alla kan umgås med alla, och det är en god stämning i laget.

Efter förlust med 1-2 på Gavlevallen mot SE-nykomlingen Gefle IF i årspremiären, blev det 1-1 i lördags hemma mot seriekonkurrenten Örebro SK. Nu siktar vi på årets första seger i andra raka hemmamatchen.

Emil Tot Wikström vill se ett Brage som jobbar vidare på spelidén och kemin i laget.

-Vi ska gå ut och bygga relationer. Det är mycket nytt, men vi ska bara gå ut och spela och hitta våra spelmönster.

-Sedan vore det skönt om det blir vinst också, avslutar Tot Wikström.

Matchen startar kl.18:30 på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Gratis inträde och kiosken är öppen. Ni som inte är på plats ser matchen via Borlänge Tidning (OBS: Endast för plusprenumeranter).

Text: Olov Lindgren 

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.