Skip to content

Tränarintervjuer efter vinsten mot ÖFK

240512 Brages tränare Jan Mian under fotbollsmatchen i Superettan mellan Brage och Östersund den 12 maj 2024 i Borlänge. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0224

Tränaren Jan Mian efter holmgången mot Östersund, som slutade i vinst med 2-1.

…om sin bild av matchen:

”Jag tycker vi gör en ganska bra första halvlek. Vi spelar som vi vill spela i långa stunder även om det är några detaljer som vi vill rätta till i andra. De sätter långt på oss, och vi blir mycket en mot en, i och runt straffområdet. Jag tycker det är få perioder i andra vi har boll, och vi får slå ifrån oss. Det är lite ängsligt i bollinnehav, men vi försvarar oss på ett bra sätt. De har ett skott och en räddning och ett stolpskott, men går den innanför tror jag han (Viktor Frodig) har kontroll på den”.

”Vi har också några chanser i andra. Inte den bästa av prestationer, men det blev tre poäng, och de har lärt sig vinna matcher, det måste man säga”.

…om det var svårt ta ut startelvan:

”Ja. Det är många som är i form och knackar på dörren och har tränat bra. Samo, Pontus har varit bra, Ömür tar steg”

…om Sletsjoe som gjorde sitt andra mål för säsongen, och att vi nu har tre stycken som gjort två mål (Camões, och Arvidsson):

”Vi har inte den där ”goalgetter” nian, då måste Tot, Johan, Henry och Ieltsin leverera helt enkelt. Så kommer förhoppningsvis Ömür ta kliv under säsongen, som den ”nia” vi vill ha. Ömür kom inte in idag, vi ville ha Pontus med sin snabbhet, kunna kontra”.

…om hur inställningen var från laget:

”Det var bra en inställning och ingång till matchen. Det som krävs för att vinna matcher i den här ligan, det är att ha alla grunder, inställning, hårda jobbet och så där”.

…om det blev en helt annan typ av match än mot Sandviken:

”Lagen har olika sätt att spela. Det finns ingen anledning att ligga lågt mot ÖFK, men mot SIF som vill locka upp, och lägga sju man på rad. Det finns ingen anledning att bjuda på det motståndarna är bra på”.

…om det blev nervöst på slutet:

”Ja! Jag tycker vi ska vara lite bättre när vi är under press. Då blir de lite ängsliga, men samtidigt är de jävla kalla i det låga försvarsspelet och rensar undan och börjar om, och får inte panik i det”.

…om det var en laginsats, eller om du vill lyfta fram någon:

”Jag tycker att (Oskar) Ågrens försvarsarbete ska hyllas, han sticker ut lite och vinner många en mot en dueller. Och Viktor (Frodig) gör en bra räddning i första och två bra räddningar i andra. Han är en av matchvinnarna”, 

Text Per Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.