Skip to content

Tung förlust i Landskrona

Det blev förlust i dagens viktiga bortamatch mot Landskrona BoIS, som tog tillvara på sina målchanser bättre än oss och kunde vinna med klara 3-0 (0-0) inför 1291 åskådare på Landskrona IP.

Laget
Brage hade gjort fyra förändringar i startelvan sedan senaste matchen. André Bernardini var tillbaka i målet, medans mittbacken Pontus Rödin tog plats i mittförsvaret efter sjukdom. Centrala mittfältsduon Jacob Stensson och Seth Hellberg var åter efter sina varningsavstängningar.

IK Brage (4-1-4-1): André Bernardini-Christopher Redenstrand, Pontus Rödin (64 Pontus Jonsson), Alexander Zetterström (K), Jonathan Tamimi-Henry Sletsjøe-Samouil Izountouemoi (64 Filip Sjöberg), Seth Hellberg (84 Kevin Nyarko), Jacob Stensson (84 Douglas Karlberg), Gustav Berggren (64 Adil Titi)-Ieltsin Camões.

Ersättare: Viktor Frodig (mv), Johan Arvidsson.

Första halvlek
På ett varmt och soligt Landskrona IP var det hemmalaget som satte igång spelet. Landskrona hade inledningsvis mycket boll mot ett lågt stående Brage. Några målchanser lyckades dock inte hemmalaget ta sig fram till. Första läget offensivt för Brage kom i sjätte matchminuten när Jacob Stensson hade en frispark mitt på Landskronas planhalva som dock blev resultatlös. Två minuter senare fick man ett liknande läge från samma position, men Gustav Berggrens kombination med Stensson rann ut i sanden. Första avslutet på mål kom från Samouil Izountouemoi efter att han tagit sig fram i ett bra skottläge centralt runt tiominutersstrecket, men Amr Kaddoura sträckte ut och räddade avslutet.

Spelet jämnade ut sig efter hand utan att lagen kom fram några vassa lägen. Izountouemoi hade ett par farliga löpningar men hittade inte fram med den avgörande passningen någon av gångerna, då han sökte Camões centralt. Landskrona såg bitvis stressade ut i sitt passningsspel och slog bort en del till synes enkla passningar, vilket gjorde att vi fick fina omställningslägen och kunde också kliva fram mer i banan.

BoIS, som hade haft mycket boll inledningsvis men utan att komma till några farligheter, skapade efter 25 minuter två småfarliga chanser. Adam Egnell hade en farlig vänsterhörna som höll på att ställa André Bernardini, och yttermittfältaren Edvin Dahlqvist ett lurigt inspel från samma sida som tvingade Brage keepern sträcka på sig för att tippa bort bollen över kortlinjen.

Hemmalaget hade mer bollinnehav för en stund efter halvtimmen, men Brage var oftast väl samlade bakåt. När BoIS hade som mest tryck framåt, fick Brage ett bra läge efter att vi vunnit boll högt upp i planen. ”Samo” fick bollen och kom två-mot-en med Camões, där Samo avancerade in i boxen men fick se sitt avslut boxas bort av Kaddoura.

Brage hade också ett läge att spräcka nollan när Camões försökte med en lobb från halva plan när Kaddoura var långt ute, men lobben gick långt utanför. Grönvitt avslutade halvleken bra och hade en del farliga inspel i boxen som kunde resulterat. Bland annat hade Hellberg och Berggren en bra kombination men där sistnämndes avslut blockades av Fredrik Ihler.

En första halvlek där BoIS hade mest boll, men Brage hade de absolut hetaste chanserna, utan att ha den rätt skärpan i avgörande lägen.

Andra halvlek
Båda lagen kom in till andra halvleken utan att göra några byten. Vi startade bra, men det var hemmalaget som drog det längsta strået sista fyrtiofem med tre mål. Landskrona skulle ta ledningen med 1-0 i 48:e matchminuten när vi tappat bollen på mittplan och åkt på en omställning, där mittfältaren David Edvardsson, framspelad av Kofi Fosuhene Asare, från höger sida av straffområdet fick all tid att sikta och satte bollen längs marken i nät bakom Bernardini.

Brage försökte replikera och Hellbergs vänsterhörna i 53:e matchminuten skapade röra i randigts straffområde där bollen letade sig ut till Redenstrand som dock sköt högt över.

Matchen öppnade upp sig efter målet, där Brage tvingades gå framåt vilket öppnade för Landskrona i sina omställningar.

Brage hade två riktigt bra chanser kring 60-minutersstrecket. Först var det Izountouemoi som tog en löpning på kanten och fick till ett perfekt inlägg till Camões som dock nickade rakt på Bois-målvakten. Kort efter hade Hellberg ett skruvat skott från vänsterläge som smet precis utanför bortre stolpen.

Vi gjorde ett trippelbyte i 64:e matchminuten när Filip Sjöberg, Pontus Jonsson och Adil Titi, kom in för Izountouemoi, Rödin och Berggren.

Sjöberg var direkt nära få till en kvittering men avslutet mynnade ut till en hörna.

I stället för en kvittering kunde Landskrona öka på till 2-0 i 71:a matchminuten genom Kofi Asare som fick öppet mål efter Bernardini tvingats släppa en retur på Ousmane Diawaras skott. Om inte det var nog kom också 3-0 bara fyra minuter senare genom inhopparen Jesper Strid som fick öppet mål efter Sjöberg och Bernardini blivit överspelade.

Vi gjorde sedan ett dubbelbyte i 84:e minuten när Hellberg och Stensson fick ge plats åt Kevin Nyarko och Douglas Karlberg.

Resten av matchen blev lite av en transportsträcka för Brage som försökte men som hade svårt få till några heta chanser mot ett Landskrona som kunde backa hem och spela på resultatet.

Nästa seriematch äger rum söndagen den 27 augusti kl 13.00 då vi tar emot serieledarna Utsiktens BK på Borlänge Energi Arena. Men innan dess spelas kvalet i Svenska Cupen borta mot FC Stockholm på Hammarby IP nu på onsdag, med start kl.19:00.

Text: Olov Lindgren