Tung förlust mot ÖFK

Brage fick resa hem från Jämtkraft Arena med en 2-0 förlust. Det kom ett revanschsuget Östersund efter storförlusten senast mot Skövde som vann rättvist. Vi ryckte upp oss i andra halvlek, men lyckades aldrig spräcka målnollan.

Det var på ett kallt och blåsigt Jämtkraft Arena där åttonde placerade Östersund tog emot serienian Brage i superettans 24:e omgång. Matchen fick skjutas upp efter en flygförsening.

Laget:

För tredje matchen i rad kunde vi starta med samma startelva.

Första halvlek:

Vi hade en jobbig första halvlek, där vi inte riktigt kom upp i nivå och hade svårt vaska fram de riktigt farliga målchanserna. Hemmalagets ledning med 1-0 var rättvis, och kunde även varit större.

Brage startade matchen lovande första tre, fyra minuterna. I den fjärde minuten försökte Hellberg med ett instick till Ieltsin Camoes, men Myroslav Mazur kunde bryta. Ett hemmalag som senast förlorade mot Skövde, verkade skakat av sig förlusten, då man såg rätt vassa ut i offensiven där man både slog inlägg från kanterna och sökte sig framåt centralt. Inget av de båda lagen förmådde komma till några målchanser inledningsvis. Theodor Rask kom till ett bra läge, men Chris Redenstrand kunde sparka bollen över kortlinjen till en resultatlös hörna. Det blev alltmer ÖFK, mot ett Brage som agerade passivt. Framåt 20-minuters strecket bedarrade Östersunds bollövertag, och vi skapade ett par hörnor och fick äga bollen mer. Båda lagen slarvade en del med passningsspelet och det var mycket ställningskrig. Östersund kunde ta ledningen med 1-0 efter 31 minuter efter Myroslav Mazurs frispark som oturligt styrts in av Redenstrand och ställt Andre Bernardini. ÖFK fick energi av målet och pressade tillbaka IKB som fick slita hårt för att hålla emot. Erick Brendon Pinheira da Silva tvingade med ett lurigt skott Bernardini tippa bollen över ribban till en hörna. Samouil Izountouemoi byttes in efter dryga halvtimmen, istället för Gustav Berggren. ”Samo” kom i slutet av halvleken till en halvchans. Men totalt sett hade vi svårt att komma till några målchanser, och ska vara glada att det bara skiljde ett mål mellan lagen.

Andra halvlek:

Den andra halvleken började med många tuffa närkamper och frisparkar som förryckte spelet. Vi väntade på den första rejäla målchansen för grönvitt. Emil Tot Wikström hade en bra aktion i 53:e minuten men utan att det osade till. Dryga tio minuter in i halvleken, kom vår bästa chans när Tamimi med ett högerinlägg nästan hittade Ielstins panna. I en match som öppnade sig började vi äntligen närma oss utdelning. ”Samo” hade ett bra inspel från kanten, men bollen gick förbi både Camoes och Tot Wikström som tagit sig in i boxen. I och med att vi flyttade upp spelet, gav det också lägen för det rödsvarta hemmalaget. Ändå var det Brage som var det lag som hade ett spelövertag. Seth Hellberg prövade lyckan med ett distansskott, men bollen seglade över Aly Keitas ribba med stor marginal. Efter 72 minuter försökte en hårt uppvaktad IeItsin Camoes komma loss i boxen, men omringad av flera ÖFK spelare blev uppgiften övermäktig. Med dryga tio minuter kvar av ordinarie tid, gjorde Brage ett dubbelbyte. In med Adil Titi och Kevin Nyarko, och ut med Jacob Stensson och IeItsin Camões. Istället kunde Östersund kort därefter punktera matchen, när Erick Brendon utökade till 2-0 efter 81 minuter. Efter det målet gick luften mer eller mindre ur oss. Sammanfattningsvis så blev vi ställt mot ett för dagen mer tänt hemmalag. Det är bara upp på hästen igen, för ny match väntar redan på måndagen den 2 oktober kl. 19:.00, då Skövde AIK väntar på Borlänge Energi Arena.

Text: Per Lindgren.

Östersund FK-IK Brage 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 självmål (31), 2-0 Erick Brendon (81)
Hörnor: 4-3
Varningar: ÖFK: Malcolm Stolt IKB:Andre Bernardnin, Pontus Rödin, Seth Hellberg.
Domare: Rinon Hasoni
Publik: 1 395 (Jämtkraft Arena)
IKB (4-1-4-1) Andre Bernardini-Christopher Redestrand, Pontus Rödin (Eirik Asante Gayi 90), Alexander Zettereström, Jonathan Syberg Tamimi-Jacob Stensson (Adil Titi, 77)-Emil Tot Wikström, Henry Sletsjoe, Seth Hellberg Gustav Bergren (Izountouemoi, 36) -IeItsin Camoes (Kevin Nyarko, 78).
Ersättare: Viktor Frodig,  Malte Persson , Filip Sjöberg