Tung seger mot Öster

Det blev seger med 2-1 borta mot Östers efter en tuff match på Visma Arena. Brages mål gjordes av Christopher Redenstrand och Anton Lundin.

Brage kom till start med samma startelva som från måndagens match mot Örebro.

Det var upplagt för en tight och spännande match, då båda lagen kom med segrar från premiären.

Inledningen på matchen var jämn, och inget av lagen kom till några farliga lägen första tio minuterna. Några ÖIF inlägg i Brages straffområde, togs resolut bort utav Brageförsvaret med Alexander Zetterström och Pontus Rödin i spetsen.

När klockan närmade sig kvartens spel, skapade vi två halvchanser. Först fick Anton Lundin bollen och passade till Douglas Karlberg, som i sin tur serverade Niklas Söderberg bollen, men vars avslut täcktes av John Stenberg. I anfallet efter var det Anton Lundin som serverade Seth Kanteh Hellberg, vars direktavslut missade målet med bred marginal. Jonathan Tamimi hade också ett avslut som emellertid Mathias Nilsson kunde rädda.

IKB fortsatte ha kontroll på Öster som inte lyckades spela sig fram till några heta lägen, då vi kunde hålla dem på ”utsidan” av försvarsbolcket.

Efter halvtimmens spel var det Christopher Redenstrand som gav Brage ledningen med 0-1. Målet kom efter att Redenstrand först slog ett inlägg som fångades upp vid bortre hörnflaggan av Jonathan Tamini som sedan hittadetillbaka till ”Chris”, som avslutade med ett skott ur snäv vinkel över Nilsson i Östers mål.

Vi tog sedan över spelet, spelade med självförtroende, och kunde hålla bollen inom laget på Östers planhalva. Niklas Söderberg och Karlberg var i den 35:e framme i en halvchans. I en väl genomförd första halvlek, var ledningen välmotiverad. Hemmalagets enda avslut på mål, kom på tilläggstid, när Marc Rochester Sörensen avslutade rakt på Viktor Frodig.

Till andra halvlek gjorde Öster ett dubbelbyte. Smålänningarna var direkt nära att utjämna, när Vladimir Rodic tvingade Frodig till en reflexräddning från nära håll. Öster kom ut som ett nytt lag och satte press på IKB. Hemmalaget kunde kvittera till 1-1 i den 50:e minuten, när Adam Bergmark Wibergs via ett ihopslag snöpligt fick bollen i mål.

Men mitt i Österpressen återtog Brage ledningen i match minut 59. Och vilket mål sedan – några meter in på Östers planhalva, från 45-50 meter, sköt Anton Lundin bollen över Mathias Nilsson fram till 1-2.

Matchen bjöd på öppet spel, och Öster var det lag som hade trycket. Halvvägs in i halvleken hade Oliver Silverholt en nick över.

I en matchbild där Öster hade mest boll fick vi spela på omställningar , där Jonathan Tamimi nästan kom i ett friläge på en offensiv omställning, men fick inget tryck i avslutet.

Stundtals såg det ut som handboll, när nästan alla Bragespelare försvarade sig mot ett Öster som tryckte på för kvittering, och IKB slog ifrån sig. I den 82 minuten avslutade Marc Rochester Sörensen med ett skott två decimeter över.

Med sex minuter kvar, fick inhopparen André Reinholdsson ett gyllene läge att utöka ledningen, men Månz Berg kunde bryta som sista man, med vad som såg ut som en möjlig hands.

Sex långa stopptidsminuter innebar en lång väntan på slutsignalen. Öster lyckades inte skapa de riktigt vassa chanserna, och vi kunde efter en riktig kämpainsats vinna och resa hem med tre sköna poäng.

Nu väntar Jönköpings Södra på måndag, annandag påsk, hemma på Vallen. Matchstart kl.15:00 och du köper biljett via webben här – ALLA TILL VALLEN!

Text: Per Lindgren.

Östers IF-IK Brage 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 (31) Christopher Redenstrand, 1-1 (50) självmål, 1-2 (59) Anton Lundin.

Varningar: Öster: John Stenberg

Domare: Fredrik Hansson.

Publik: 2 205 (Visma Arena)

Östers IF (4-2-3-1): Mathias Nilsson-Oliver Silverholt, Månz Berg, John Stenberg, Tatu Varmanen(Mattias Pavic, 46)-Alex ThorHaukson (Dzenic Kozica 68), Manasse Kusu-Isak Magnusson (Ahmed Bonnah, 46), Marc Rochester Sörensen,Vladimir Rodic(JesperJonassonWestermark, 68)-Adam Bergmark Wiberg. Ersättare: Victor Stulic, Emil Engqvist, Casper Eklund.

IK Brage (4-4-2): Viktor Frodig-Christopher Redenstrand, Pontus Rödin, Alexander Zetterström(K), Jonathan Tamimi-Joakim Persson (Filip Sjöberg, 88), Henry Sletsjøe, Seth Kanteh Hellberg (Jacob Stensson, 88), Anton Lundin (Eirik Asanta Gayi, 88)-Douglas Karlberg (André Renholdsson, 76), Niklas Söderberg (Johan Arvidsson 70). Ersättare: André Bernardini, Samouil Izountouemoi.