Skip to content

Två nyförvärv klara för damerna

Foto: Henrik Hansson

Damerna har förstärkt laget med två kända ansikten efter en längre period med en väldigt tunn trupp. Sportchef & lagkapten Robyn Decker berättar mer om nyförvärven och samarbetet med Islingby:

Första ”nyförvärvet” är en spelare som vi är bekanta med; Sara Berglund. Sara debuterade i Bragetröjan redan under 2022 när hon var hemma en kortare tid emellan hennes utländska äventyr. Sara kommer senast från spel i Venezia FC, Italien, och har skrivit på ett korttidskontrakt till att börja med fram till sommaruppehållet. I Sara får vi en riktig tekniker som älskar att ha bollen samt är hon otroligt kreativ i sitt offensiva spel. Hon kommer att ge oss en extra dimension i vårat anfallsspel!

Andra nyförvärvet är ytterligare en stortalang från Islingby IK. Tyra Eriksson, född 07, är en spelare som vi har följt tätt de senaste åren och som dessutom har haft miljöträning med damlaget under de senaste månaderna. Tyra har imponerat så pass mycket på oss att vi har bestämt att flytta upp henne permanent i damlaget. Tyra är i grund och botten en anfallsspelare som har skolats om till en mittback. Hon har en bra blick för spelet, vågar ta för sig offensivt och är en gigant i bägge boxarna med ett otroligt starkt huvudspel. Tyra kommer att kunna användas i flera positioner vilket gör hennes uppflyttning till damlaget extremt viktigt.

Tyra är den tredje spelaren från Islingby IK, och i år IK Brage/Islingby IK F17, som flyttats upp till IK Brage Dam. Vi känner oss otroligt stolta och glada över det samarbetet som vi har inlett med Islingby som verkligen visat sig fungera. Kommunikationen och öppna dörrar mellan lagen har varit väldigt framgångsrik och vi hoppas att detta bara är början och att flera tjejer ser att steget upp till div 1 är nära till hands om man presterar!

Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.