Skip to content

Två nyförvärv till damerna

Lagbygget inför 2023 är i full gång och vi är glada över att kunna presentera två nya spelare till damernas A-trupp.

Varmt välkomna säger vi till 17-åriga Embla Bondeson, som närmast kommer från Sollerö IF, och Hanna Östberg som flyttas upp från vårt F17 lag.

Hanna Östberg har under säsongen miljötränat med damerna och gjorde så pass bra ifrån sig att hon fick speltid i redan under 2022. Nu tar den 17-åriga försvararen steget upp till truppen på riktigt och blir en del av A-laget i Division 1.

-Det känns roligt och jag känner mig stolt att jag har fått chansen, säger Hanna och fortsätter.

-Det är en utvecklande miljö och jag vill ta tillvara på möjligheten till att utveckla både mina styrkor och svagheter. Jag känner att jag kommit till ett härligt gäng som känns taggade för nästa säsong i div 1. Ett av mina mål är att försöka ta en plats i startelvan, även om det blir tufft om platserna, avslutar hon.

Robyn Decker om Hanna Östberg:

-Hanna är ännu en riktigt spännande ung spelare som ansluter till damtruppen. Hanna har varit hos damerna på miljöträning under 2022 och har gjorde det väldigt bra. Nu flyttas hon upp permanent och får chansen till att utvecklas ännu mer. Hanna är en spelare som verkligen förstår vad ”ge allt” handlar om. Hon är otroligt stark fysisk, vinner alla sina dueller, och är totalt orädd. Hennes inställning är exemplarisk och vi är säkra att hon kommer att ta gigantiska kliv under 2023.

Även Embla Bondeson känner till sitt nya lag redan, då hon i somras flyttade till Borlänge och har tränat med damerna under hela hösten samtidigt som hon spelade klart säsongen med Sollerö IF i div 3. Nu blir den 17-årige mittfältaren Bragespelare fullt ut och ser fram emot att dra igång.

-Det är ett härligt gäng med bra fokus på varje träning, där vi har perfekta förutsättningar för att utvecklas. Jag är tacksam att jag får vara en del av det här och ska se till att ta vara på chansen, säger Embla.

Robyn Decker om Embla Bondeson:

-Embla har faktiskt varit hos oss i över ett halvårs tid. Nu blir hon vår spelare ”på riktigt” och i Embla får vi en spelare med en fantastisk vilja till att bli bättre, och hon lägger själv ner otroligt mycket tid på sin egen utveckling. Hon är riktigt stark både mentalt och fysisk, långt fram i sina tekniska grundfärdigheter, och är beredd att göra det jobb som krävs för att nå nästa nivå i sin fotbollskarriär. Vi är riktigt glada att Embla har valt IK Brage och hon blir en spännande spelare att hålla koll på under 2023.

Återigen varmt välkomna till Embla och Hanna – Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.