Skip to content

Välkommen hem Pontus Jonsson

Foto: Henrik Hansson

Vi är väldigt glada över att kunna säga välkommen hem till Pontus Jonsson, som från och med säsongen 2023 är Bragespelare igen.

21-åringen flyttar nu hem till Dalarna och har skrivit på ett treårs-kontrakt med grönvitt.

-Det känns superbra att komma tillbaka till Brage igen, säger Pontus om att vara tillbaka och fortsätter.

-Jag har haft en bra dialog med Ola och Klebér så det känns skitkul att dra igång igen snart.

Pontus har under de senaste två åren spelat för Gefle IF och var en starkt bidragande anledning till att gästrikarna vann årets Division 1 Norra.

-Mina två år i Gävle har varit väldigt bra. Gefle är en jättefin klubb med väldigt fina och bra människor. Jag har träffat vänner för livet och det är jag väldigt tacksam över, säger han och fortsätter.

-Jag har utvecklats både som spelare och människa sedan jag var här senast, där jag framförallt blivit mer senioraktig i mitt spel, och lärt mig vad jag är bra på och att använda mina styrkor.

-Som människa har jag också mognat mycket, då jag flyttat hemifrån och fått lära mig att ta hand om mig själv, vilket också har lärt mig mycket, menar han.

Med 3 mål och 11 assist (delad etta i assistligan för hela division ett) under 2021 från sin yttermittfältsposition kommer han tillbaka till Vallen hungrig på att visa Bragesupportrarna vad han kan bidra med.

-Ni kommer få se en spelare som framförallt är bra en-mot-en, och kommer göra allt för att vinna och hjälpa laget, vilket jag hoppas kommer synas ute på planen, avslutar Pontus.

Sportchef Ola Lundin om att Pontus är tillbaka igen:

-Vägen till att bli elitspelare går i nio fall av tio just den här vägen. Det sista jag sa till Pontus när vi släppte honom till Gefle för två år sedan var att han skulle ta ansvar för sin egen utveckling och bli senior, göra det riktigt bra i division 1 och sen komma hem. Det är precis vad han har gjort, så det känns toppen att han är tillbaka i Brage igen. Som spelare har han mycket…hög fart såväl med som utan boll, spelförståelse, bra passningsfot och vassa avslut, säger Lundin.

Välkommen hem Pontus – Tillsammans är vi IK Brage!

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.