Viktig seger hemma mot ÖSK

Det blev en otroligt skön och viktig seger hemma på Vallen mot ÖSK under fredagskvällen efter att vi vänt underläge till vinst med 2-1.

Det var två formstarka lag som möttes på Borlänge Energi Arena inför 1540 åskådare. I en dramatisk match kom samtliga mål under matchens sista tio minuter. Kalle Holmberg satte 0-1 i 80:e minuten innan inhopparen Kevin Nyarko kvitterade till 1-1 i 84:e. På stopptid blev sedan Seth Hellberg stor hjälte när han satte till foten på Izountouemois högerinlägg fram till 2-1.

Laget

Vi ställde upp med en identisk startelva som i 1-1-matchen senast mot Trelleborgs FF. På bänken var Adil Titi, Pontus Jonsson och Noah Almquist tillbaka till skillnad från förra matchen.

IK Brage (4-3-3): André Bernardini-Christopher Redenstrand (89 Malte Persson), Pontus Rödin, Alexander Zetterström, Jonathan Tamimi-Seth Hellberg, Henry Sletsjoe, Jacob Stensson-Emil Tot Wikström, Ieltsin Camões (68 Kevin Nyarko), Gustav Berggren (80 Samouil Izountouemoi).

Ersättare: Viktor Frodig, Eirik Asante Gayi, Adil Titi, Pontus Jonsson, Joah Almquist.

Första halvlek

Det var två lag som kände på varandra inledningsvis. Första avslutet mot mål hade David Seger som sköt över från vänsterposition. Hemmalaget hade sin första farlighet i femte matchminuten när Gustav Berggren hade ett inspel som via ett Örebroben mynnade ut i en resultatlös hörna. Båda lagen hade svårt att komma till några vassa målchanser första tio, där respektive försvar inte släppte till några ytor.

Seth Hellberg, mycket företagsam i första halvleken, hade ett skott i elfte minuten som dock smet en bit utanför Eskelinens vänstra stolpe.  Mycket i ÖSK kretsade kring innermittfältaren David Seger som styrde spelet. Han låg också bakom ett fint anfall som avslutades med ett distansskott från veteranen Kevin Walker, som André Bernardini dock kunde rädda. Hemmalaget var för en stund tillbakatryckta kring tjugo minuters strecket, men tack vare ett disciplinerat försvarsspel släppte vi inte till några riktigt farliga chanser.

Brage hade i sin tur en bra period halvvägs in halvleken där man via ett fint samspel på mittfältet kom till några fina lägen. Bästa möjligheten i halvleken fick Tot Wikström, efter Berggren, Hellberg och Camões rullat upp ÖSK-försvaret, men Valgeir Valgeirssons ben var ivägen och bollen styrdes ut till hörna.

Matchen böljade fram och tillbaka. Gästernas Jake Larsson var ständigt ett hot på vänstersidan och fick ofta in sina inlägg i boxen. Inspelet till Lucas Shlimon efter knappa halvtimmen skapade en del oreda i Brageförsvaret, men på nytt stod vi rätt i positionerna.

Det kändes som ÖSK började ta över spelet ju längre halvleken fortskred, tack vare att man försökte öka bolltempot. Men vi fortsatte spela stabilt i försvaret och hindrade de svarta komma till de riktigt klara chanserna. Samtidigt var vi hela tiden farliga när vi fick tillfälle att vända på spelet. En riktig bra målchans dök upp i 36:e minuten sedan Hellberg efter tagit sig förbi bland annat backen Niclas Bergmark och med en fin djupledspassning hittat Camões som dock avslutade i burgaveln.

Det var en match som stod och vägde, där båda lagen hade sina chanser. I 39:e matchminuten var på nytt Jake Larsson framme med ett lurigt inspel från högersidan, där Bernardini inte fick grepp om bollen men fick se Pontus Rödin reda ut situationen,

En jämn första halvlek där det oavgjorda resultatet speglade matchbilden, där lagens försvarsspel stack ut mest.

Andra halvlek

Brage gjorde inga byten till andra halvleken. Brage började piggt i andra halvleken och hade bara efter tre minuter skapat två chanser. Hellberg hade ett inspel från vänster som gick förbi flera spelare framför Eskelinen. Kort efter kom Redenstrand i samma yta långt ner till vänster mot kortlinjen och fick till ett fint inlägg till Berggren som dock inte fick utdelning.  Gästerna började jobba in sig i andra halvleken efter det mesta handlat om grönvitt inledningsvis. I 60:e minuten bjöd ÖSK på ett fint anfall med Valgeir Valgeirsson, Adam Bark och Samuel Kroon inblandade där sistnämnde avslutade med ett skott längs marken som Bernardini nypa vid ena stolpen. Hemmalaget svarade med ett anfall där Hellberg avslutade med ett skott som dock gick utanför.

Hemmalaget genomförde sitt första byte i 68:e matchminuten när Camões fick lämna planen i förmån för Kevin Nyarko.

Brage ropade på straff i 71:a minuten när Tot Wikström avancerade på vänstersidan och fick se bollen träffa David Seger på handen dock utan åtgärd från domaren Per Melin.

Hemmalaget hade sedan en bra period med dryga kvarten kvar där vi tryckte ner ÖSK som dock spelade lugnt och säkert i försvaret. Matchens sista tio avslutande minuter fick se tre mål. Först var det Kalle Holmberg, fint framspelad av Bergmark, som rullade in 0-1 i 80:e matchminuten. Bara fyra minuter senare utjämnade inhopparen Kevin Nyarko till 1-1 när han höll sig framme på Eskelinens retur.

Fjärdedomaren visade fem minuters stopptid och när alla väntade på slutsignalen kunde Seth Hellberg skicka in 2-1 när klockan stod på 94.46 till hemmaklackens stora jubel. Men Melin hade lagt till ytterligare fyra minuters stopptid. ÖSK tryckte på för en kvittering och det var ytterst nära en kvittering när Victor Backman fick på ett bra avslut på Barks inlägg som tvingade Bernardini sträcka på sig och tippa bollen över ribban till en resultatlös hörna.

En skön seger och tre tunga poäng som ger oss välbehövligt andrum i tabellen.

Nästa match äger rum onsdagen den 27 september kl 19.00 då Östersund FK står för motståndet på Jämtkraft Arena.

IK Brage-Örebro SK 2-1 (0-0)
Målen: 0-1 Kalle Holmberg (80), 1-1 Kevin Nyarko (84), 2-1 Seth hellberg (90+5)
Varningar, Brage: Pontus Rödin . Örebro:-
Domare: Per Melin. Assisterande domare: Fredrik Hammarström, Henrik Melin.
Publik: 1540 (Borlänge Energi Arena)
Ersättare: Viktor Frodig, Eurik Asante Gayi, Adil Titi, Pontus Jonsson, Noah Almquist.
Örebro SK (3-5-2): William Eskelinen-Niclas Bergmark, Daniel Hultqvist, Sebastian Crona (74 Nasiru Moro)-Jake Larsson, David Seger, Lucas Shlimon (46 Adam Bark), Kevin Walker (K) (74 Victor Backman), Valgeir Valgeirsson (74 Elias Barsoum)-Kalle Holmberg, Samuel Kroon.
Ersättare: Daniel Strindholm (K), Daniel Björnkvist, Rasmus Bonde.