Skip to content

Viktig seger på Behrn Arena

Vi plockar med oss alla tre poängen hem från Örebro efter att vi vunnit matchen på Behrn Arena med 1-3 (0-2).

Jämfört med senast startade Andre Bernardini istället för Viktor Frodig i målet, samtidigt som André Reinholdsson ersatte avstängde Douglas Karlberg i anfallet.

André Reinholdsson öppnade målskyttet redan i den femte matchminuten efter att ha pressat och vunnit bollen av ÖSK:s mittback Nasiru Moro. Reinholdsson väggspelade sedan sig fram med Seth Kanteh Hellberg innan han utanför straffområdet sköt in 0-1 till höger om målvakten.

Niklas Söderberg ökade sedan på ledningen till 0-2, med sitt sjätte mål för säsongen, när han med en fin löpning in i boxen nickade in Pontus Rödins precisa inlägg i den 34:e minuten.

I en halvlek där ÖSK hade spelövertaget skapade vi de bästa chanserna och 0-2 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek kom vi ut bra och skapade tre kanonlägen för att ”döda” matchen. Först väggspelade Jocke Persson sig fram med Reinholdsson till ett fritt läge till vänster i straffområdet, men han fick en dålig träff och avslutet gick utanför.

Därefter hade Niklas Söderberg ett avslut i straffområdet som tog i ribban. Vi fortsatte skapa chanser och i en omställning fick Johan Arvidsson en 100%-ig chans i straffområdet men sköt utanför.

ÖSK flyttade upp mer folk och skapade tryck, där Jiloan Hamad tillslut lyckades få in bollen till 1-2 med dryga 20 minuter kvar.

Örebro fortsatte lyfta in bollar i straffområdet men vi försvarade oss heroiskt och i sedvanlig ordning gör vi en försvarsmässigt bra match.

I jakten på en kvittering för de vitsvarta så lyfte de upp målvakten William Eskelinen på en kantfrispark, men istället kunde Jonathan Tamimi avgöra matchen och sätta dit 1-3 i öppet mål på tilläggstid.

Nästa match spelas redan på onsdag då Östersunds FK kommer på besök till Borlänge. Matchen startar kl.19:00 hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Köp din biljett via webben så ses vi på Vallen: https://ikbrage.ebiljett.nu/