Skip to content

Viktor Frodig inför Östersund

Foto: Nicklas Elmrin

Målvakten Viktor Frodig har stått samtliga matcher den här säsongen, och har radat upp stabila insatser. Senast i derbyt borta mot Sandvikens IF höll han nollan för andra gången under säsongen.

-För egen del så var det en ganska lugn match, det var väl några längre bollar, något skott och instick i första, säger Frodig som gärna vill lyfta fram laginsatsen bakom segern. 

-Det är en tuff bortamatch. Hela laget gör ett fantastiskt jobb i defensiven, och lägger ner mycket tid där, så de kommer inte till så många farliga chanser.

-Vi tar de chanser som dyker upp, och får in ett mål där i slutet. Jag upplevde det som en jävligt rolig match och det blir skönt med det resultatet som vi får med oss. 

För 26-åringen, med Hofors AIF som moderklubb, var det speciellt att få spela på Jernvallen.

-Det var kul. Jag hade många bekanta där, och känner många i Sandviken också.

Med fem insläppta mål på sex matcher, är Brage ett av lagen i serien som varit svårast göra mål på.

-Det har känts bra, det har också gällt för laget.

Att direkt komma tillbaka med en seger efter den mindre lyckade insatsen innan mot Örebro, var det extra betydelsefullt att ta en seger.

-Det var jätteviktigt. Skönt att få en bortavinst och studsa tillbaka.

Efter matchen mot Sandviken, fick laget två dagar ledighet innan träningsveckan drog igång igen i tisdags. Ett välbehövligt ”break” enligt Frodig.

-Alltid skönt att få tänka på lite annat. Jag själv åkte till Sundsvall och tog lite ledigt.

Sedan en tid tillbaka är också André Bernardini tillbaka i truppen efter sin fingerskada. Något som förstås bara är positivt för alla inblandade.

-Det blir ju bättre för hela laget att ha två målvakter, det är bara bra.

Efter två raka bortamatcher är det åter dags för hemmamatch, när Östersunds FK kommer till Borlänge Energi Arena. Han hoppas och tror att matchbilden mot ÖFK kommer bli annorlunda än tidigare.

-Förhoppningsvis kommer vi styra matchen, ha lite mer bollinnehav och på så sätt skapa flera chanser framåt. De (ÖFK) är också ett bra lag, som har haft en lite knackigt i inledningen av säsongen. Men jag vill att vi ska styra matchen.

Enligt prognoserna väntas det ett fint väder vilket borde betyda mycket folk på läktarna.

-Det är söndag så jag hoppas att det blir över 2000 åskådare, avslutar Frodig.

Text: Olov Lindgren

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.