Vinst för damerna

Ett tidigt mål från Robyn Decker räckte till tre poäng i bortamötet mot Hertzöga 2.

-Det var en tuff drabbning, säger Bragetränaren Fredrik Bengtsson.

Segern betyder att vi leder serien efter två omgångar på maximala sex poäng, två före Västanfors IF FK och Lysviks IF.

Fredrik Bengtsson tyckte att man hade bra kontroll på matchen i första halvleken, där man ofta hotade när man kom in bakom Hertzögas backlinje.

-Vi får en bra start och första fyrtiofem är helt okay.

Ledningsmålet fram till 0-1 från Robyn Decker kom på en nick efter hörna redan i femte matchminuten vilket förstås gav energi.

-Efter målet har vi ett bra momentum och vi skapade många fasta situationer.

Hertzöga, som Fredrik Bengtsson tror kommer vara med i toppen av serien, var inte ofarliga och när man fick tillfälle att gå till anfall.

-De hade en del omställningar på oss.

I andra halvleken tappade vi lite av spelet från första halvleken och Karlstadlaget jämnade ut spelet och hade ett skott i ribban.

-Matchen blev hackig och bollen bytte lag. Vi blev ängsliga och det var mycket bolltapp. Jag tycker vi blev bekväma.

Ändå kände sig Fredrik Bengtsson relativt trygg, trots den sköra ledningen, när hemmalaget gick för en utjämning i andra akten.

-Jag tyckte att det var ganska lugnt. Vi gjorde en del byten, säger Bengtsson som bytte in Jennifer Ermesjö, Lisa Ewenson, Agnes Almetun Lantz och Ida Larsson, vilket gav bra effekt.

Hertzöga, som vann premiären med 5-1 borta mot Norrstrands IF, fick känna på Brages styrka och kom att lämna Ilanda IP mållösa.

-Starkt att hålla nollan, säger Fredrik nöjd över insatsen, men menar att det finns mer att hämta i det offensiva spelet.

Brage möter i nästa omgång Kvarnsvedens IK 2 hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen söndagen den 15 maj klockan 14.00.

-Det blir kul med ett lokalderby, avslutar han.

Vi ses på Vallen på söndag!

Hertzöga BK 2-IK Brage 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Robyn Decker (5)
Domare: Anders Lundqvist. Assisterande domare: Olivia Johansson, Mohamad Abdullah Al Saloum
Publik: 150 (Ilanda IP)

IK Brage (3-5-2): Alexandra Sjölander-Thilda Johansson, Joanna Snell, Luna Hermansson-Frida Halvarsson (60 Jennifer Ermesjö), Maja Andersson, Robyn Decker, Linn Matsson, Anna Linh Stenqvist (64 Lisa Ewenson)-Ella Foberg (85 Agnes Almetun Lantz)-Anna Sandin (70 Ida Larsson). Ersättare: Cecilia Karlkvist