Skip to content

Vinst mot Sirius i Uppsala

I en händelserik match på Studenternas kunde vi ta tredje raka segern när det blev vinst med 3-2 (0-1) mot allsvenska IK Sirius. Efter underläge med 0-1 i paus kunde vi efter en magisk kvart i andra vända till en 3-1-ledning efter mål av Henry Sletsjøe, Jacob Stensson och Ferhad Ayaz. Sirius försökte trycka på för en kvittering men kom inte närmare än en 2-3-reducering (på straff). Sammanfattningsvis en stabil seger efter en väl genomförd match.

Laget
Vi hade gjort sex förändringar i startelvan jämfört med cupmatchen mot Norrby IF. Viktor Frodig fick starta i målet, medans Alexander Zetterström var tillbaka i mittförsvaret. Övriga i backlinjen var Filip Sjöberg och Chris Redenstrand på varsin ytterbacksposition, och med Eirik Asante Gayi centralt bredvid Zetterström. På mittfältet var Johan Arvidsson och Gustav Berggren tillbaka tillsammans med Jacob Stensson centralt. Längst fram i anfallet fick Douglas Karlberg och Ieltsin Camões förtroendet tillsammans med Pontus Jonsson.

Första halvleken

På ett soligt Studenternas satte Johan Arvidsson igång spelet. Brage kom till matchen med två raka segrar i svenska cupens gruppspel.

IK Sirius, som avslutade gruppspelet med en tung 2-3-förlust borta mot Mjällby och missade därmed avancemang till kvartsfinalerna, kom till matchen första farlighet när Joakim Persson kom loss på högerkanten och fick till ett avslut som Viktor Frodig kunde rädda.

Hemmalaget kom till en del halvchanser första 10. Brages första riktigt farliga anfall kom i elfte matchminuten när Gustav Berggren tog en löpning och fick ett skottläge vid straffområdeslinjen, men fick se sitt avslut täckas bort av Siriusbacken Jakob Voelkerling Persson.

Vi jämnade ut spelet efter att Sirius inlett bäst. Ieltsin Camões och Douglas Karlberg kombinerade sig sedan fram till en farlig målchans. Riktigt nära ledning var det sedan i 16:e matchminuten när Camões på vänsterkanten utmanade Oli Valur Omarsson och fick till ett hårt skott, som via försvararen tog i utsidan av kryssribban efterföljt av en resultatlös hörna.

Men istället för Bragemål kunde Sirius ta ledningen med 1-0 i 19:e matchminuten när målfarlige Edi Sylisufai höll sig framme från nära håll efter ett inspel från höger.

Matchen böljade sedan fram och tillbaka halvvägs in i halvleken. Joakim Persson hade en kanon i stolpen och Herman Sjögrell ett avslut utanför i ett halvfarligt läge.

Första halvleken avslutades med en fin längre djupledsboll av Filip Sjöberg i 42:a matchminuten, som hittade fram till Douglas Karlberg som dock hårt uppvaktad av Jakob Voelkerling Persson sköt högt över. Sammanfattningsvis en jämn halvlek, där vi höll ihop spelet och släppte till få klara målchanser.

Andra halvleken

I andra halvleken stod vi för en stark insats och kunde vända underläget till en fin 3-2-seger.

Vi gjorde direkt ett byte när Henry Sletsjøe kom in för Johan Arvidsson som skadade sig i slutet av första akten.

I den 55:e minuten kom sedan kvitteringen till 1-1, när just inbytte Henry Sletsjøe fanns på rätt plats vid bortre delen av straffområdet och kunde ta tillvara Ieltisn Camões framspelning med huvudet på Gustav Berggrens inspel från höger efter en snabbt slagen hörna.

Vi fick luft under vingarna efter kvitteringen och fortsatte gång på gång hota Sirius. Mycket kretsade kring Ieltsin Cameõs som ofta hotade Siriusförsvaret med sin teknik. Han låg också bakom Brageledningen till 2-1 efter dryga timmen, där han vände ut och in på Siriusbackarna och där hans avslut från vänster i straffområdet räddades av Sirius-målvakten, och på returen smällde Jacob Stensson upp bollen i krysset.

Vi bytte sedan in fem spelare efter dryga timmen då Jonathan Tamimi, Pontus Rödin, Malte Persson, Kevin Nyarko och Ferhad Ayaz kom in.

Vi visade upp ett vägvinnande offensivt spel och inhopparen Ferhad Ayaz kunde öka på till 3-1, efter ett fint anfall där han väggspelade sig fram med Sletsjøe, och fri med målvakten behärskat kunde rulla in bollen. Det var Brages tredje mål inom loppet av femton minuter. Matchen öppnade sig där båda lagen jagade mål. Hemmalaget skulle få till en reducering till 2-3 i med dryga kvarten kvar när Edi Sylisufaj gjort mål på straff, efter Tamimi dragit ner Tashreeq Matthews.

Sirius jagade ett kvitteringsmål men kom inte närmare än en lobbnick i virket av Marcus Mathisen på stopptid. En bra seger där vi steppar upp och tar över matchen i andra halvlek.

Nästa träningsmatch spelas redan kommande tisdag, den 14 mars kl.14:00, då vi möter allsvenska nykomlingen IF Brommapojkarna på Grimsta IP.

Text: Olov Lindgren

Matchfakta:

IK Sirius-IK Brage 2-3 (1-0)

Mål: 1-0 Edi Sylisufai (19), 1-1 Henry Sletsjoe (55), 1-2 Jacob Stensson (63), 1-3 Ferhad Ayaz (70), 2-3 Edi Sylisufai (72, str)

Varning, Sirius: Daniel Stensson. Brage: Gustav Berggren.

Domare: Jasmin Svraka.

Publik: 204 (Studenternas)

IK Brage (4-3-3): Viktor Frodig-Filip Sjöberg (66 Jonathan Tamimi), Alexander Zetterström (66 Pontus Rödin), Eirik Asante Gayi, Christopher Redenstrand-Johan Arvidsson (46 Henry Sletsjøe), Jacob Stensson, Gustav Berggren (80 Yassin Hawat)-Pontus Jonsson (66 Ferhad Ayaz), Douglas Karlberg (66 Kevin Nyarko), Ieltisin Camões (66 Malte Persson).

Ersättare: André Bernardini.