Skip to content

Weilid inför Sandvikens IF

Foto: Henrik Hansson

För ett av nyförvärven till säsongen, Cesar Weilid, blir lördagens derby mot Sandviken extra kittlande eftersom i motståndarlaget finns Calvin Kabuye som han spelade tillsammans med i fjol i Östersunds FK:

-Det är alltid speciellt att möta gamla lagkamrater. Det är en duktig fotbollsspelare, så det kommer att bli en tuff match. Han är en snabb spelare och duktig en mot en. Han har en näsa för mål och är ett hot på många sätt offensivt.

Är det för dig som försvarare en fördel att möta en anfallare du haft som lagkamrat?

-Jag skulle säga att det är både ja och nej. Det blir nog lite som ett schackspel, vem lyckas utnyttja den andres svagheter bäst. Det är både för- och nackdelar och svårt att säga vilket håll det lutar åt.

Matchen på lördag, blir det andra mötet för säsongen mellan lagen. I februari möttes man på Borlänge Energi Arena, då SIF vann med 0-2. Då var Cesar inte med, men han har ändå hunnit skaffat sig en uppfattning om lördagens motståndare.

-De är otroligt skickliga med bollen, och påminner lite om Landskrona. Det är ett lag som vill spela bakifrån och hela vägen till motståndarnas straffområde. Vi kommer behöva jobba hårt och få tag på bollen och sen ta tillvara på den, så det inte bara blir försvarsspel.

Att spela på anrika Jernvallen, som efter vissa ombyggnationer, idag har en kapacitet på strax under 2 000 åskådare, är ingen ny erfarenhet för Cesar.

-Jag spelade med Akropolis i division 1 på Jernvallen och då blev det 2-2. Då hade SIF Pelle Olsson som tränare, så det var en lite annan tränarfilosofi. Det är bara att visa karaktär och ta hem tre pinnar.

Alla är nog överens om att Brage senast inte kom upp i normal nivå mot ÖSK, nu hoppas han att förlusten kan omvandlas till något positivt.

-Att använda besvikelsen från den matchen och använda den till att skapa energi istället och visa att vi är betydligt bättre än vad vi visade mot Örebro. Framförallt att vi visar en revanschlusta och att vi visar att vi är där för att ta hem tre pinnar.

Cesar Weilid, som anslöt till grönvitt i slutet efter januari, menar att han hittat rätt i lagets sätt att spela, men att det finns mer att ge.

-Jag tycker att jag utvecklas för varje dag som går, och tänker att det är en ganska lång tid jag har haft på mig att komma in i lagets tankesätt, men det kan ta längre tid än så. Det var en sämre prestation senast från mig och hela laget. Men jag tycker att jag har växt under hela säsongen. Mot Landskrona tycker jag att jag gjorde en bra match, så jag ser bara att det pekar uppåt och fortsätter så.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.