Skip to content

Yassin Hawat flyttas upp till A-truppen

Foto: Henrik Hansson

Stort grattis säger vi till Yassin Hawat som flyttas upp från vårt P19-lag till A-truppen.

Yassin, som varit i Brageakademin sedan han var 15 år, skriver alltså på sitt första proffsavtal och blir från och med 2023 permanent uppflyttad till Brages herrtrupp.

-Det känns jätteskönt att äntligen tillhöra A-laget på riktigt. Det är ett mål som jag har haft ett bra tag nu, säger Yassin om att tillhöra Superettantruppen kommande säsong.

Den 19-åriga mittfältaren har under de senaste åren tillhört Brages P19, men har tränat en hel del med A-laget och har redan hunnit med sin Superettandebut, då han 2020 hoppade in mot AFC Eskilstuna.

-Att träna med A-laget har hjälpt mig att bli van med deras spel, som är i ett mycket högre tempo än vad det är i ungdomslagen. Att vara i A-lagets träningsmiljö har även hjälpt mig att skapa en bild av hur det är att vara en elitfotbollsspelare och vilket hårt jobb man måste lägga ner för att kunna vara i den här miljön, säger han.

Även om det enda framträdandet i A-laget under säsongen var i segermatchen i Svenska Cupen-kvalet mot IK Sleipner. fick Yassin istället under 2022 vara med och etablerade P19 i Superettan.

-Vi gjorde en hyfsad säsong med P19, där vi lyckades etablera oss i en högre serie än vad vi spelat i tidigare. Tyvärr fick jag en skada som höll mig borta från planen en hel del, men jag fick lära mig tålamod från det, och nu är jag tillbaka. Det ska bli kul att följa P19 nästa år.

-Nu vill jag etablera mig i A-laget och konkurrera om en startplats, avslutar han.

Sportchef Ola Lundin om Yassin:

-Yassin kom till Brage när han var 15 år från Kvarnsvedens IK och har gått igenom akademins olika steg. Han har den senaste säsongen tränat en hel del med A-laget och utvecklingskurvan har varit stigande. Yassin är en central mittfältare som har en bra blick för spelet, är löpstark och har en bra passningsfot. Det är alltid kul när våra egna spelare tar steget upp till A-laget. och som alltid för unga spelare gäller det att jobba hårt och ha tålamod. Nu är Yassin redo för sin första riktiga försäsong på seniornivå med start i januari.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.