Skip to content

Zetterström inför ÖSK

Foto: Mathilda Ahlberg

IKB kan se tillbaka på en stabil säsongsinledning och laget har defensivt ofta agerat med pondus och skicklighet framför Viktor Frodig. Senast mot Landskrona BoIS släppte vi förvisso in ett mål, men i övrigt spelade vi solitt i eget straffområde. I och med att Pontus Rödin försvann till danska Silkeborg, har Oskar Ågren imponerat som mittlås. Likt Rödin har Ågren visat att han också kan hota i offensiven. Mittbackskollegan Alexander Zetterström, säger att det inte har varit någon större omställning med en ny spelare i backlinjen.

-Han är en så pass skicklig mittback och kommunikativ, så det är väldigt enkelt att spela med honom.

Även om bara fyra matcher har avverkats, så tycker Alex att vi ska vara nöjda med de åtta poäng som spelats in. Även om det alltid grämer lite att det inte blev segrar mot Helsingborg och Landskrona, där vi hade kunnat få mer betalt.

-Man hoppas och tror att det ska gå så bra som möjligt, så jag är inte överraskad. Jag tycker vi ska vara nöjda till den start vi har haft med tanke på poäng. I spelet har vi mer att önska, men det är så pass tidigt på säsongen att vi får vara nöjda med poängen vi tar. Det är ändå poängen vi spelar om, det är det som är det viktiga.

Mötet på söndag mot Örebro blir det andra i år, då vi i februari spelade en träningsmatch som slutade med seger 2-1-på bortaplan. Faktum är att vi genomgående under den senaste tioårsperioden, har haft det ganska lätt mot ÖSK. Senast som närkelaget besegrade IKB i tävlingssammanhang var 2013 i Superettan, då vi på dåvarande Domnarvsvallen förlorade med 0-1.

Tror du att det är en tillfällighet att vi har fått med oss resultaten mot Örebro genom åren, eller att det är så de passar oss bra?

-Jag tror mer det är tillfällighet. De är ett robust och duktigt lag, som kanske har haft lite otur när de har mött oss, eller att vi har varit bättre de gånger vi mött dem. Det är absolut inget lag som man ska underskatta, man kan inte underskatta något lag i den här serien. Det kommer absolut inte att bli någon lätt match, säger Zetterström och utvecklar hur han tror hur matchbilden kommer se ut:

-Det kommer bli en tuff match. Jag tycker att vi har någorlunda koll på hur de spelar. De kommer att spela på energin efter att ha tagit sin första trepoängare för säsongen. Det kommer nog bli ett bättre ÖSK än i omgång ett, två och tre, när de torskade sina matcher. Energin kommer nog vara annorlunda på dem, och även modet kommer att vara bättre från deras sida. Det gäller att vi matchar dem, om vi ska ta några poäng.

Forwarden Kalle Holmberg är ÖSK:s klart lysande stjärna. Förra säsongen stod 31-åringen för 14 mål även fast han inte spelade hela säsongen. I år har det hittills blivit två mål. Alexander Zetterström säger att det är en spelare med ett högt fotbolls-IQ, men ändå att man inte ska vara ängslig när man ställs mot honom.

-Det är en av seriens bästa forwards skulle jag säga. Han är en otroligt smart spelare som spelat på en högre nivå i allsvenskan. Det gäller att vi håller koll på honom, han är inte odödlig på något sätt och vi ska inte ha för stor respekt. Han läser spelet bra, och är smart i sitt rörelsemönster. Det gäller att vi är påkopplade där.

Efter två långresor till Helsingborg och Göteborg, väntar nu en betydligt kortare bussresa, när vi åker till Närkes residensstad. Det ryktas att många Bragesupporters kommer befinna sig på Behrn Arena. IKB:s lagkapten, kan inte nog understryka vad det betyder när man har stöd av våra supporters.

-Det betyder hur mycket som helst, svårt att sätta ord på det. Det blir som en tolfte spelare när man har ett bra stöd. När det är en så pass nära match som Örebro är så borde det komma många Bragefans. Det är bara kul att det är folk som kommer och stöttar och det är lite upp till oss. Om vi presterar bra, så kommer det ännu fler folk. De som är på Vallen, och framförallt sektion Västra, är som guld värda för oss och gör ett jävla bra jobb som vi uppskattar väldigt mycket det här laget.

Du fyller 29 år på söndag. Då finns det väl en given födelsedagspresent – tre poäng?

-Jag har redan sagt det till några i laget. Jag önskar mig tre poäng. Tar vi det så är jag nöjd, och det räcker gott och väl för mig.

Text: Per Lindgren.

Relaterade nyheter

Buy Ticket

sign in to post your comment or signup if you dont have any account.